«ενώ τα ιόντα που περιέχει ο χρυσός ή το ασημί, όπου κατασκευάζονται τα Άγια Σκεύη αδρανοποιούν τα όποια μικρόβια»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι αδιανόητα αυτά που ακούγονται και γράφονται όλες αυτές τις μέρες σε όλα τα ΜΜΕ περί της θεωρίας μετάδοσης μικροβίων και ιών μέσω της Θείας Κοινωνίας. Αδιανόητα και βλάσφημα. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι αυτές οι απόψεις ακούγονται και από χριστιανούς ορθόδοξους με πνευματική ζωή και θεολογική κατάρτιση. Πώς να αξιολογήσει και να χαρακτηρίσει κανείς αυτές τις απόψεις; Όταν μάλιστα Επίσκοποι και Μητροπολίτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην προσπάθειά τους να υπεραπλουστεύσουν το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, για να γίνει κατανοητό στο ποίμνιο, χρησιμοποιούν πνεύμα κοσμικό και νόμους της Φυσικής, τότε αυτό πώς ονομάζεται; Δηλαδή πόσο άστοχο και ασεβές;

Έχουμε καταλάβει ότι το Άγιο Ποτήριο περιέχει τον ίδιο τον Χριστό και τίποτε άλλο; Ότι ο Υιός με το Σώμα Του και το Αίμα Του βρίσκονται μέσα στο Άγιο Δισκοπότηρο; Ούτε το ασήμι, ούτε ο χρυσός, ούτε το οινόπνευμα είναι το φάρμακο, αλλά ο ίδιος ο Χριστός! Τα οποιαδήποτε μικρόβια πνευματικά και σωματικά δεν έχουν θέση μέσα στο Χριστό, στον Άγιο Τριαδικό Θεό! Είναι εξωφρενικά αυτά που ακούγονται και ξεστομίζονται από στόματα Επισκόπων.

Αλλά ευτυχώς υπάρχουν οι Άγιοι, που μας κατηχούν και μας νουθετούν. Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε ότι όταν κοινωνούμε, παίρνουμε το ισχυρότερο και ιαματικότερο φάρμακο, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Αυτό δεν υπεραπλουστεύεται και δεν εκλαϊκεύεται. Αλλά πώς να εξηγήσεις και να μελετήσεις την Ορθοδοξία και τα Ιερά Μυστήριά της όταν ο ίδιος δεν μπορείς να τα βιώσεις; Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος Κων/πόλεως, ο μέγας ρήτορας, διδάσκαλος και Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ζώντας ορθόδοξα και θεάρεστα, είχε γράψει θεόπνευστα συγγράμματα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν όλους εκείνους που άθελά τους ή ηθελημένα παρερμηνεύουν ή κακοποιούν θεολογικά τα της Πίστεως μας.

Ας πάρουμε μία γεύση από ένα σημείο της Ακολουθίας της Μεταλήψεως: Πιστεύω, Κύριε, καί ὁμολογῶ, ὅτι σύ εἰ ἀληθῶς ὁ Χριστός, ὁ Υἱός του
Θεοῦ τοῦ ζῶντος, ὁ ἐλθῶν εἰς τόν κόσμον ἁμαρτωλούς σῶσαι, ὧν πρῶτος
εἰμί ἐγώ. Ἔτι πιστεύω, ὅτι τοῦτο αὐτό ἐστι τό ἄχραντον Σῶμά σου καί τοῦτο
αὐτό ἐστι τό τίμιον Αἷμά σου…
Όχι λοιπόν δεν μπορούν να πάντα να εκλογικευτούν ούτε να απλοποιηθούν!

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο από το OPEN.

Κορωνοϊός: Στα «δύο» η ιατρική κοινότητα για τη Θεία Κοινωνία – Κεντρικό Δελτίο 6/3/2020 | OPEN TV

Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ!

Διαβάζουμε στο imlagada.gr:


Λαγκαδά Ιωάννης: «Στο Άγιο Δισκοπότηρο δεν υπάρχουν μικρόβια, στο οινόπνευμα δεν αντέχουν οι ιοί»

Μέσα σε κλίμα ιερότητας και κατανύξεως εψάλει το εσπέρας της Παρασκευής της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 06 Μαρτίου ε.έ., η Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

 […]

Παίρνοντας αφορμή εν συνεχεία από τα δύο κυρίαρχα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν και αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, α) τη φύλαξη των συνόρων μας και β) τις επιδημικές ιώσεις, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε για το μεν πρώτο ότι θα πρέπει να έχουμε Πίστη και Σταθερότητα, διότι όπου υπάρχει η Πίστη στην Υπέρμαχο Στρατηγό που Εκείνη φυλάει την Πατρίδα μας, κάθε ανθρώπινη προσδοκία νικιέται.
Για το δεύτερο θέμα και το πρόβλημα που δημιουργείται με τον Εκκλησιασμό των Πιστών και την Θεία Μετάληψη τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Εκκλησία μας αντλεί την δύναμη της από την Χάρη του Κυρίου και μέσα στην πορεία των 2000 ετών ιστορίας που έχει, έχουν εμφανιστεί πολλές αρρώστιες και πολλά προβλήματα, αλλά πάντοτε ο λαός, όλα αυτά τα χρόνια κατέφευγε σ΄αυτήν, όπως π.χ. τότε που είχε γεμίσει πανούκλα η Κωνσταντινούπολη (ανάμνηση της εορτής 1 Σεπτεμβρίου κ.ε.) ή στην νήσο της Κέρκυρας που έχει πανηγύρι ευχαριστίας προς τον άγιο Σπυρίδωνα που λύτρωσε και απάλλαξε το νησί από την πανώλη το έτος 1629.

«Στο Άγιο Δισκοπότηρο δεν υπάρχουν μικρόβια, διότι και με πνεύμα κοσμικό να το εξετάσουμε και σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, στο οινόπνευμα δεν αντέχουν οι ιοί, ενώ τα ιόντα που περιέχει ο χρυσός ή το ασημί, όπου κατασκευάζονται τα Άγια Σκεύη αδρανοποιούν τα όποια μικρόβια».

Καταλήγοντας κατέθεσε μερικές από τις εμπειρίες που του είχε διηγηθεί ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων Β΄ (Χρυσοφάκης), ο οποίος ως Ιερέας, όταν βρισκόταν στην Αθήνα Λειτουργούσε και Κοινωνούσε του ασθενείς στο Λεπροκομείο, καθώς επίσης και όταν ευρισκόταν στην Θεσσαλονίκη ως Ιεροκήρυκας λειτουργούσε στο Σανατόριο, και όπως χαρακτηριστικά τόνιζε «ουδέποτε του παρουσιάστηκε το παραμικρό».

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Επίσης στο thestival.gr διαβάζουμε παρόμοιες δηλώσεις του μητροπολίτου Λαγκαδά:

“Η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. Πάντοτε υπήρχαν λοιμικά νοσήματα και ουδέποτε προκλήθηκε πρόβλημα συμμετοχής στη Θεία Λατρεία και τη Θεία Κοινωνία, ακούγονται υπερβολές. Δεν εμφιλοχωρούν μικρόβια. Ο ιερέας μεταλαμβάνει με την ίδια λαβίδα, που μεταλαμβάνει ο κόσμος και στο τέλος κάνει κατάλυση”, ξεκαθάρισε μιλώντας στον FOCUS FM ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Ρεντίνης και Λητής, Ιωάννης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Διπλός Ελληνικός” με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, τόνισε, ότι πρέπει “να εφαρμόζει ο κάθε πιστός και πολίτης τα όσα τα όργανα της Πολιτείας συνιστούν.

Αν είναι κάποιος άρρωστος ούτως ή άλλως δεν πηγαίνει στην Εκκλησία”, επεσήμανε. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι “όταν βλέπει κανείς τον εαυτό του, ότι έχει πρόβλημα η εκκλησία διακονεί”, παραπέμποντας στην προβολή των λειτουργιών από την τηλεόραση, αλλά και τη δυνατότητα Θείας Μετάληψης κατ’ οίκον.

Από υλικής άποψης, επεσήμανε, ότι στη Θεία Κοινωνία “είναι από κρασί και ψωμί, το κρασί εμπεριέχει το οινόπνευμα σε ποσοστό 40-42% ίσως και παραπάνω, πρακτικά σημαίνει, ότι δεν μπορεί να ζήσει ιός. Ακόμη ο χρυσός και ο άργυρος έχουν ιόντα, που αδρανοποιούν κάθε φύσεως ιούς. Και από επιστημονικής πλευράς δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά και η ζωή των 2.000 χρόνων μας το δείχνει”, επεσήμανε.

Δείτε σχετικά:
π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Τί μας είπε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον κοροναϊό!
Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου