“…επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των ναών…”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι αξιοθαύμαστη η αποφασιστικότητα ορισμένων επιφανών Αρχιερέων τώρα τελευταία, που βιώνουμε μια άλλου είδους χούντα «για το καλό μας». Παρατηρείται πως, όταν τους χρειάζεται ο πιστός λαός, εξαφανίζονται αλλά, όταν πρέπει να περάσει η κυβέρνηση τα βλάσφημα μέτρα της, σπεύδουν να την υποστηρίξουν.

Μια πετυχημένη παράσταση χρειάζεται πρωταγωνιστές αλλά και ανθρώπους πίσω από τις κάμερες. Χρειάζεται παραγωγούς, σκηνοθέτες, χορηγούς επικοινωνίας και άλλους πολλούς, ακόμα και νεροκουβαλητές. Η παράσταση «Πανδημία μέρος 2ον» δεν μπορεί να έχει απήχηση χωρίς χορηγούς επικοινωνίας. Μάταια περίμεναν οι πιστοί να εμποδίσει η Ιεραρχία τις προσβλητικές αποφάσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τις απαγορεύσεις στους Ιερούς Ναούς κατά τις εορτές του Καλοκαιριού.

Αγνοώντας, λοιπόν, οι περισσότεροι Μητροπολίτες τη δυσαρέσκεια του λαού για τον τρόπο που χειρίστηκαν το μείζον αυτό θέμα κατά την περίοδο του Πάσχα, για άλλη μια φορά έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, ώστε να αποδεχτεί ο κόσμος τα βλάσφημα μέτρα και στη μεγάλη εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Όπως η περίπτωση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος έσπευσε να εκδώσει εγκύκλιο σημείωμα, επιβάλλοντας τη χρήση προστατευτικής μάσκας ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους ναών και μονών. Απαγόρευσε ακόμη την τέλεση λιτανειών για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου και προέτρεψε ιερείς και λαϊκούς, που διακονούν στους ιερούς ναούς, «να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας, επ’ ωφελεία του πιστού λαού». Το τελευταίο αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνείας… Καλά που δεν επέβαλε με εγκύκλιο σημείωμα και 300 βουρδουλιές σε όσους δε δέχονται να εισέλθουν με τις μάσκες της ντροπής στο προαύλιο της εκκλησίας. Ο Μητρ. Μεσσηνίας αντί να διαφωνεί με τους πολιτικούς, που επεμβαίνουν με προσβλητικό τρόπο στη λατρευτική μας ζωή απαιτώντας βλάσφημες απαγορεύσεις, θεωρεί αυτά τα μέτρα ωφέλιμα και επιβάλλει την εφαρμογή τους, λες και μιλά κάποιος εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και όχι Ορθόδοξος Επίσκοπος. Όμως, όσο κι αν είναι ανήκουστα όλα αυτά, ο Θεός τα επιτρέπει, για να μη μείνει καμία αμφιβολία στο λαό για την ποιότητα των ποιμένων του, ώστε να απομακρυνθεί από αυτούς μέσω της ιεροκανονικής Αποτείχισης, για να έχει ομολογία σωτηρίας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2


Δείτε σχετικά:
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Η θέση του Πειραιώς Σεραφείμ για τις μάσκες στις Ιερές Ακολουθίες [ΒΙΝΤΕΟ]
Οι νόμιμοι μασκοφόροι των Εκκλησιών πληγώνουν τον Ουράνιο Βασιλιά!
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Η μάσκα μέσα στο Ναό προσβάλει την ιερότητα του ιερού χώρου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– π.Νικόλαος Μανώλης, Είμαστε μαζί με τον π.Ιγνάτιο στις διώξεις του
– Προς αποκατάσταση της αλήθειας: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΛΑΪΚΩΝ
– Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Προσβολή των δογμάτων της Εκκλησίας και της Ιερότητας των Ναών
 Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης