Αλήθεια, ιδές! γονατιστοί σού απλώνουμε τα χέρια
δεν έχουμε’ άλλο πιο βαθύ καημόν απ’ τον καημό σου.

(Κωστής Παλαμάς)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο αφορισμένος Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Δεκαπενταύγουστο που μας πέρασε, βρέθηκε στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και τον γιο του, Κωνσταντίνο, όπου παρακολούθησαν μασκοφορεμένοι την θεία Λειτουργία και προσκύνησαν για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Από εκεί έστειλε το ακόλουθο μήνυμα για την εορτή:

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ. Γι’ αυτό και τον υποδεχόμαστε μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας. Καθώς τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τα εθνικά μας δίκαια. Και, δίπλα στην κοινωνία, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αγρυπνούν για τη δική μας ασφάλεια. Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Και δίνουμε, με πειθαρχία και σοβαρότητα, την μάχη να μείνουμε υγιείς στον δρόμο της προόδου. Επιστρέφουμε και προσέχουμε! Γιατί μας περιμένει ένα απαιτητικό φθινόπωρο. Που όμως είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε άνοιξη ευημερίας. Σε αφετηρία μιας νέας εποχής ελπίδας για ολόκληρη τη χώρα. Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους. Με υγεία, δύναμη και ευθύνη».

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, όπου θα συνομιλήσει με τους πιλότους που βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Αν δίναμε στον Πρωθυπουργό τον ορό της αλήθειας, θα ακούγαμε από το στόμα του τις εξής αλήθειες:

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους όχι μόνο σε φυσική απόσταση μεταξύ μας, αλλά και διχασμένους όπως και σε αλλοτινές κρίσιμες για την χώρα ιστορικές συγκυρίες. Βλέπετε ο διχασμός είναι μια δοκιμασμένη συνταγή που λειτουργεί άψογα στην Ελλάδα. Γι΄αυτό και τον υποδεχόμαστε ο καθένας κλεισμένος στο άτομό του και φυσικά σε κατάσταση αδυναμίας υποδοχής της ευλογίας της Παναγίας μέσα μας: Μπαγλαρωμένοι με μάσκες, φοβίες και επιφυλάξεις, σφιγμένες καρδιές και απιστία. Μακριά ο ένας από τον άλλον μην τυχόν και κολλήσουμε. Περιορίζοντας την ελεύθερη, αυθόρμητη και αθρόα προσέλευση των πιστών. Τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών των εγκεκριμένων από το Κράτος δαιμονοποιώντας κάθε άλλη άποψη και πειθαρχούμε πιστά στην Πολιτεία με ποινή φυλάκισης έως δύο έτη αν δεν το κάνουμε. Γιορτάζουμε την Παναγία συμβολικά με τον πατροπαράδοτο τρόπο χωρίς ίχνος πίστης σε αυτήν παρά μόνο στον εαυτό μας, προστατεύοντας μόνοι μας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας, γιατί αυτήν δεν την έχουμε ανάγκη, έχουμε τους λοιμωξιολόγους. Με τον ίδιο στρεβλό και απαράδεκτο τρόπο που επιβάλλαμε να τιμηθεί φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου, επιβάλλαμε και στις Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπίζονται τα εθνικά μας δίκαια. Ντεμέκ δηλαδή. Και, στο σβέρκο της κοινωνίας, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας καιροφυλακτούν, μας απειλούν και μας φοβερίζουν στο όνομα της δικής μας ασφάλειας. Τους οφείλουμε πολλές μπάτσες που δεν αντιδρούν και δεν παραιτούνται μαζικά. Με δυσανάλογη εμπιστοσύνη στις λιγοστές δυνάμεις μας και σε δυνάμεις ξένες που διαχρονικά μας έχουν προδώσει, χωρίς Θεό, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δε μπορούμε να υπερβούμε καμία δυσκολία. Δίνουμε, με υποταγή, ευπείθεια και σοβαροφάνεια, μια υποτιθέμενη ψευδομάχη να μείνουμε υγιείς (από μια σοβαρή ίωση ;;;!!!!) στον δρόμο μιας ψευτοπροόδου, που ουσιαστικά οδηγεί στην παγκόσμια υποδούλωσή μας. Δεν επιστρέφουμε σε καμία κανονικότητα προσέχοντας και φοβούμενοι διαρκώς έναν αόρατο εχθρό που δεν υπακούει σε καμία λογική! Στην πραγματικότητα μπήκαμε σε μια Νέα Εποχή χωρίς επιστροφή! Αυτό το φθινόπωρο μπορεί να γίνει εφιαλτικό αν υποκύψουμε. Είναι, όμως στο χέρι μας να μην υποκύψουμε και να φέρουμε την άνοιξη του Χριστού στην Πατρίδα. Να βάλουμε τέλος στην Νέα Εποχή του ζόφου για ολόκληρη τη χώρα, όσο είναι ακόμη νωρίς. Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους αποτινάσσοντας τον ζυγό με ψυχική και πνευματική υγεία, δύναμη και ευθύνη».

Η αλήθεια, λοιπόν! Αυτήν υπηρετούμε, αυτήν λατρεύουμε και αυτήν επιθυμούμε, με όποιο κόστος. Είμαστε φτιαγμένοι για την αλήθεια. Στα χρόνια δε που ζούμε έγινε δίψα διαρκής, μανία αγία, που μακάρι από αυτήν να πάθουν όλοι, γιατί αυτή θα μας ελευθερώσει. Όπως λέει κι ο ποιητής:

Αλήθεια, ιδές! γονατιστοί σού απλώνουμε τα χέρια
δεν έχουμ’ άλλο πιο βαθύ καημόν απ’ τον καημό σου.

Αλήθεια, δίψα των σοφών, ονειρευτή παρθένα,
που και ποτέ οι στενόμυαλοι δε λαχταρούν για σένα,

κι όνειρ’ αν έχουν, δε θωρούν εσένα στα όνειρά τους,
για μένα είσαι η Ομορφιά! και μόνη αυτή που νιώθω

και μόνη αυτή που κυνηγώ μ’ έναν αιώνιο πόθο
σε στίχους αιθερόπλαστους, νου και καρδιά γεμάτους.

                              Κωστής Παλαμάς (1859-1943)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μητροπολίτες τρομοκρατούν τους ιερείς για τις μάσκες!
Προσβολή της νοημοσύνης μας ή κύκνειο άσμα;
Ακούσατε! ακούσατε! Στη γειτονιά σας η παράσταση “Δεύτερο κύμα πανδημίας”
Μητσοτάκης και εμβόλιο – Μια σχέση βαθιάς φιλίας! [ΒΙΝΤΕΟ]
Σιδηρό-καστρα στην άμμο
– Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
– Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
– Ας έδειχνε η Ιεραρχία τον ίδιο ζήλο για τη μετά προσοχής τήρηση των Ιερών Κανόνων!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Η μάσκα μέσα στο Ναό προσβάλει την ιερότητα του ιερού χώρου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός
– Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Είναι βλασφημία να φορούμε μάσκες μέσα στην Εκκλησία [ΒΙΝΤΕΟ 2020]