“Εύχομαι και προσεύχομαι να έρθει η ώρα του Θεού και να σωθεί η ανθρωπότητα”.… (Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.Μακάριος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο της Βικτώρια κατόπιν πρόσκλησης από την επικεφαλής της έρευνας για τη θεραπεία του κορωνοϊού κ. Βάσω Αποστολοπούλου, διακεκριμένη ερευνήτρια και πρωτοπόρο στο εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού. Να σημειωθεί ότι τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Αρχιδιάκονος κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μάλιστα είναι διδάκτορας Φυσικής του Πανεπιστημίου του Stanford.

Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος συναισθανόμενος την σπουδαιότητα του εγχειρήματος, δήλωσε: “Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η έρευνα που διεξάγεται τούτη την ώρα στο συγκεκριμένο Ερευνητικό Κέντρο θα μας δώσει καρπούς και σύντομα θα έχουμε φως για την καταπολέμηση της πανδημίας. Εύχομαι και προσεύχομαι να έρθει η ώρα του Θεού και να σωθεί η ανθρωπότητα. Συγχαίρω για τις προσπάθειές σας και για τους κόπους σας, συμμερίζομαι τις αγωνίες σας και τα ξενύχτια σας”.

Είναι φυσικό να εκφράζεται έτσι, αφού απώλεσε την αγνή και άδολη πίστη στο Σωτήρα και Λυτρωτή Κύριο, στην πηγή της ζωής και της αθανασίας. Γιατί Αυτός μόνο μπορεί να νικήσει την αρρώστια, Όποιος νίκησε το θάνατο. Η ώρα του Θεού ήρθε, όταν σαρκώθηκε ο Υιός και Λόγος του Θεού και ήρθε ίνα σώση τον κόσμο. Στην ώρα του Θεού ζούμε, στη μετά Χριστό εποχή, όσοι θέλουμε και το επιθυμούμε και όσοι έχουμε τα αντανακλαστικά να μη συσχηματιζόμαστε με τον αιώνα τούτο τον απατεώνα, με τον κοσμοκράτορα διάβολο. 

Ο Θεός παραχώρησε στο διάβολο τον κόσμο, δηλαδή το κοσμικό φρόνημα, την αμαρτία, την αμαρτωλή φύση. Στο βασίλειο του Φωτός, του αγιασμού και της ζωής ο διάβολος δεν πλησιάζει. Ο Χριστός ενίκησε το διάβολο, ενίκησε τον κόσμο! Αυτή είναι η επιλογή μας! Όσο κι αν εσείς μπερδευτήκατε από την πλάνη και ομοιάζετε με την κοίτη του ποταμού, όπου γλυκό και αλμυρό νερό είναι αναμεμιγμένα και κανείς δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει, εμείς καταγγέλλουμε την εκκοσμίκευση που ακολουθείτε και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Καμία επιστήμη, καμία λογική δεν είναι πάνω από το Θεό. Και η σωτηρία του κόσμου δεν εξαρτάται από τα επιτεύγματα των ερευνητικών κέντρων. 

Επειδή ακριβώς βρισκόμαστε στη μετά Χριστό εποχή, όταν υπάρχει πίστη, δηλαδή υποταγή του θελήματος και του “ εγώ¨στο Θεό, μπορεί πράγματι ο Θεός να ενεργεί μέσω των ανθρώπων και μέσω της επιστήμης. Δυστυχώς όμως, οι ταγοί μας αυτή την προϋπόθεση δεν την τηρούν, όταν καθίστανται εκκλησιομάχοι (Γνωρίζαμε το εκκοσμικευμένο πνεύμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας. Τώρα εμπεδώνουμε το αντιεκκλησιαστικό του!) Να θυμίσουμε τις οδηγίες του προς τους πιστούς; 

· “Οποιοσδήποτε ελληνορθόδοξος χριστιανός αποφασίσει να μην λάβει θεία κοινωνία αυτή την περίοδο δεν θεωρείται αδιάφορος ή εχθρός της πίστης του.

· Ακόμα και μέσα στην εκκλησία, όπου υπάρχει συνωστισμός, είναι αυξημένος ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μεταξύ των πιστών.

· Ενθαρρύνουμε τους πιστούς μας να μην παραβρεθούν σε λειτουργίες της εκκλησίας όπου υπάρχει πολυκοσμία και συνωστισμός.

· Ζητούμε από τους ιερείς να μην δίνουν το χέρι τους στους πιστούς για χειροφίλημα, όταν προσφέρουν το αντίδωρο.

· Με την ίδια λογική ζητούμε να περιοριστεί ο αριθμός συμμετεχόντων πιστών σε μυστήρια όπως κηδείες και μνημόσυνα και να γίνονται αυτά σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

· Όσον αφορά τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, η εκκλησία μας θα προχωρήσει σε ξεχωριστή ανακοίνωση σε λίγες ημέρες, οπότε και θα έχουμε σαφέστερη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας και την έξαρση του ιού.

«Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, όταν αποφασίζουμε να αγνοήσουμε τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η συμπεριφορά μας στο κοινωνικό σύνολο εν καιρώ πανδημίας, είτε λόγω της αδιαφορίας ή και λόγω της θρησκείας μας, τότε διαπράττουμε θανάσιμο αμάρτημα.

«Ο Ιησούς δεν είναι ούτε αντικείμενο πειράματος αλλά ούτε και χλευασμού».” 

Με αυτό το πρόσφατο αμαρτωλό παρελθόν αλλά και παρόν, λυπούμαστε… Οι ευλογίες σας για θεραπεία από τον κορωνοϊό δε θα καρποφορήσουν. Ενώ φέρετε μέσω του αρχιερατικού σας αξιώματος όλες τις ευλογίες του Χριστού πάνω σας, δυστυχώς τις αφήνετε όχι μόνο ανενεργές, αλλά αντιστρόφως επιβαρυντικά ενεργούμενες στα κεφάλια μας και… “ο σώζων εαυτόν σωθήτω…” 

Η Αρχιερατική σας καρδιά αλήθεια, από ποιους πόθους διακατέχεται; «Ὡς πορφύραν καὶ βύσσον τὰ αἵματα ἡ Ἐκκλησία Σου στολισαμένη». Στόλισε κι εμάς με τα αίματα του μαρτυρίου και της ομολογίας, Κύριε, και ας γίνει με τους άπιστους- ολιγόπιστους, εκκοσμικευμένους, αιρετίζοντες αρχιερείς ό,τι εσύ γνωρίζεις, Κύριε!

Δείτε σχετικά:
Μέγας λέει ο Αυστραλίας για Βαρθολομαίο! Αλλά τι Μέγας; Μήπως Μέγας Αιρετικός;
π.Νικόλαος Μανώλης, Εμβόλιο ζωής ή θανάτου; [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που αποφάσισε η Κυβέρνηση είναι φασιστικό μέτρο. Λέμε ΟΧΙ!
– Έρχεται το αντίχριστο σφράγισμα μέσω του εμβολίου για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού;
Θα μας εμβολιάσουν παιδιά! Αυτό είναι το επίπεδο της Εκκλησίας της Ελλάδος! Ιερατική Σύναξη Ι. Μ. Ναυπάκτου
– γ. Γαβριήλ: Τα πνευματικά μέσα αντιμετώπισης του Κορωνοϊού και οι επιπτώσεις από το εμβόλιο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Γνωρίζαμε το εκκοσμικευμένο πνεύμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας. Τώρα εμπεδώνουμε το αντιεκκλησιαστικό του!
– Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τίμησε τον Γερουσιαστή Andrew Bragg