Οἱ πλούσιοι θά γίνουν πτωχοί καί οἱ πτωχοί θά πεθάνουν”, έτσι ακριβώς μας τόπε ο Πατροκοσμάς.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μόλις διαβάσετε ολόκληρη την είδηση δε θα χρειαστείτε και δεύτερη ανάγνωση… Γιατί ήδη βλέπουμε και θα δούμε πολύ σύντομα όλοι, την εκπλήρωση μιας ακόμη προφητείας του μεγάλου μας Εθνομάρτυρα. Τα είδε από τότε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και τα είπε όλα με εκπληκτική λεπτομέρεια και με πολύ απλά λόγια για να μην τα ξεχάσει κανείς. Για να περάσουν από στόμα σε στόμα μέχρι τη γιαγιά μας, για να τα ακούσουμε κι εμείς με τα αυτιά μας! 

Έτσι τα γνωρίζουμε εμείς αυτά τα λόγια και έτσι γνωρίζουμε και τον άγιο, τον έχουμε από κοντά και τον έχουμε στην καρδιά μας γιατί βίωσε την Ορθοδοξία και δε μας άφησε μόνους. Στους δύσκολους χρόνους της σκλαβιάς έγινε ο οδηγός μας και ο ιεραπόστολός μας. Στη δική του κολυμπήθρα τη χαλκωματένια βαπτιστήκαμε, που υπάρχει ακόμη στα φτωχά μας τα χωριά, εκεί στην παλιά την εκκλησιά και στα ξωκλήσια.

Δε γεννηθήκαμε πλούσιοι, αλλά φτωχοί και έπειτα μας έκανε πλούσιους ο Θεός με το Βάπτισμα, με το Χρίσμα και με τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Αυτά είναι η προίκα μας, αυτό είναι το σπίτι μας. Ο Θεάνθρωπος Κύριος με τη θυσία Του έβαλε εμάς μέσα στα πλούτη του ουρανού. Ο άγιος ακολούθησε τον Κύριο με ταπείνωση και με ιεραποστολικό ζήλο και ήρθε να μας κατηχήσει, να μας νουθετήσει και να μας διακονήσει για τη σωτηρία μας. Κι έμεινε απ’ έξω φρουρός ο άγιος για να μας φυλάξει από το λύκο, τον πάπα. Τον γνώριζε κι ο λύκος από τότε και τον φοβόταν τον άγιο, γιατί ήταν αντιπαπικός και δεν τον άφησε να αρπάξει την πατρίδα, αφού αυτό το διακόνημα του έδωσε η Παναγία, όταν με ευλογία έφυγε από το περιβόλι της για τις περιοδείες. 

Θα μας μιλήσει λοιπόν ο πάπας για τη φτώχεια που γνωρίζουμε και που αγαπήσαμε πιο πολύ από όλα, γιατί έτσι μας μάθανε ο παππούς με τη γιαγιά και οι γονείς μας ακόμα, μα περισσότερο των αγίων το στόμα μέσα από τα Συναξάρια. Από εκεί γνωρίζουμε καλά ότι ο πάπας που δεν έχει ιερωσύνη και δεν τελεί μυστήρια, επειδή είναι αιρετικός και εκτός Εκκλησίας δε γνωρίζει και από ελεημοσύνη. Θησαυρίζει στην τράπεζά του, αλλά πάντα συμβολικά συμμετέχει στις συμφορές του κόσμου ως τσιγκούνης. Φροντίζει να επενδύσει και από παντού με τα διπλάσια κέρδη να τα αναπληρώσει αυτά που έχει δώσει, να πολλαπλασιάσει τις αποθήκες σαν τον πλούσιο της παραβολής.

Περιμένει η ανθρωπότητα σήμερα να λάβει το μήνυμα της θεραπείας με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από το στόμα του πάπα Φραγκίσκου, μέσα από τηλεδιάσκεψη, ενώπιον των μελών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Ως επείγουσα ανάγκη θέτει ο αιρετικός πάπας την πρόκριση της υγείας και τη διασφάλιση του εμβολιασμού. Μιλώντας από το Βατικανό είπε πως οι πρώτοι που έχουν προτεραιότητα και προτείνει ο ίδιος να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια θα πρέπει να είναι οι ευάλωτοι, οι αδύναμοι και οι φτωχότεροι σε όλη τη γη.

Έτσι λοιπόν προτείνει οι πλούσιες χώρες να φροντίσουν με δικαιοσύνη να μη συσσωρεύονται όλα τα εμβόλια μόνο για τον πληθυσμό τους, αλλά να μοιραστούν αναλογικά τα εμβόλια σε όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες μέσα από μια παγκόσμια συνθήκη εμβολιασμού. Κάνει έκκληση προς τις πλούσιες χώρες να μειώσουν ή να χαρίσουν τα χρέη που βαρύνουν τις φτωχές χώρες. 

Έτσι λοιπόν οι πλούσιες χώρες μπορεί να χαρίσουν τα χρέη αλλά με το δικό τους τρόπο. Να περάσουν τα πολυπόθητα εμβόλια με δωρεά προς τις φτωχότερες χώρες για τη διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού τους. Με τη “μέγιστη” προτροπή του πάπα και μέσα από την “αγάπη” και τη “φιλανθρωπία” του πάπα θα γίνουν οι δωρεές. Και ενώ ολόκληρος ο πλανήτης στενάζει από τη φτώχεια, τις αρρώστιες, τους πολέμους και τους σεισμούς, τις θεομηνίες με τις φυσικές καταστροφές, οι φτωχοί πληθυσμοί πεθαίνουν κάθε μέρα.

Τώρα όμως έχουν μία επιπλέον δοκιμασία να αντιμετωπίσουν, όπως και εμείς, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του νέου φονικού ιού με το πρωτο-δοκιμαζόμενο εμβόλιο. Ακόμη και στις πλούσιες χώρες με τις νέες οικονομικές πολιτικές, οι πλούσιοι άνθρωποι συνεχώς πτωχεύουν και χάνουν τις περιουσίες τους μέσα από τους πολέμους και τις ασθένειες. Όπως και με την πανδημία πολλοί πλούσιοι θα χάσουν την εργασία τους και τις επιχειρήσεις τους.“Οἱ πλούσιοι θά γίνουν πτωχοί καί οἱ πτωχοί θά πεθάνουν”, έτσι ακριβώς μας το είπε ο Πατροκοσμάς και από αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι να δούμε σε ευρεία κλίμακα την εκπλήρωση και αυτής της προφητείας του μεγάλου μας Εθνομάρτυρα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Από κοινού η παρέμβαση του ΠΣΕ-Βατικανού για την πανδημία
Ένας ακόμα επιστήμονας φιμώνεται…
Δωρεάν με τα λεφτά του λαού κύριε Πρωθυπουργέ, δε γίνεται!
Για λόγους συμβολισμού, το παράδειγμα εμβολιασμού του Μητσοτάκη
Το παγκόσμιο σοκ του lockdown και ο διωγμός των χριστιανών
Ο Ιλαρίων πρόθυμος εθελοντής στις έρευνες για το Ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Οι οδηγίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας προς τους πιστούς και η ώρα του Θεού σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού
Ελάτε να συνδυάσουμε την ιατρική επιστήμη με το θαύμα της Ορθοδοξίας
Το ήθος των “εμβολιαστών”, συνάδει με την Ιατρική επιστήμη;
Όσο φοράς τη μάσκα… μάθε για το εμβόλιο!
Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)
Αλλάζει ο εμβολιασμός στην Ευρώπη υπό την σκιά του Κορονοϊού;
– Έρχεται το αντίχριστο σφράγισμα μέσω του εμβολίου για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού;