Η εξέλιξη των περιστατικών παράλυσης στο νοσοκομείο Κέρκυρας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Έχουμε δυο δεδομένα. Το ένα αφορά 42χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, μητέρα δύο παιδιών, η οποία παρέλυσε στα κάτω άκρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, και η οποία κατηγορήθηκε ότι συνέδεσε την παρενέργεια με το εμβόλιο, για να πάρει αποζημίωση, δες εδώ κι εδώ. Η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΟΔΗΝ, κ.Γιαννακού, ότι η παράλυση είναι παρενέργεια του εμβολίου, προκάλεσε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, καθώς πριν αποφανθούν οι γιατροί, ο κ. Γιαννακός φέρεται να εμφανίζεται βέβαιος πως το πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε στην νοσηλεύτρια συνδέεται με το εμβόλιο.

Γιατροί που τοποθετήθηκαν δημόσια ανέφεραν ότι πρόκειται για το σύνδρομο Guillain Barre, το οποίο εμφανίζεται κυρίως μετά από ιώσεις και σπανιότερα μετά από εμβολιασμούς και είναι κάτι προσωρινό. Ο κ.Γκίκας, καθηγητής παθολογίας και μέλος της Επιτροπής, έκανε λόγο για συχνότατο φαινόμενο που δεν προκαλεί ανησυχία και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η εν λόγω νοσοκόμα δε θα πάρει αποζημίωση, γιατί μετά από λίγο καιρό δε θα έχει τίποτα. Ασύνδετο με το εμβόλιο θεωρεί το περιστατικό και ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Πρύτανης, Θάνος Δημόπουλος.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη νοσηλεύτρια να συνέρχεται και ήδη να είναι σε θέση να περπατήσει, καθώς τα συμπτώματα υποχωρούν. Εμφανίστηκε μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή όπου ανέφερε ότι είναι κάθε μέρα και καλύτερα και ότι θα ξαναέκανε το εμβόλιο κι ας ξαναπερνούσε τα ίδια! Επισης, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια έρευνα, για να αποδειχθεί αν αυτό το σύνδρομο που εμφάνισε η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια σχετίζεται με το εμβόλιο, ούτε καν έχει γίνει διάγνωση για το τί προκάλεσε αυτό το σύνδρομο!

Παρόμοιο δεύτερο περιστατικό παράλυσης των κάτω άκρων, μετά από την διενέργεια της δεύτερης δόσης του εμβολίου της pfizer, παρουσιάστηκε εκ νέου στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Τα δύο περιστατικά είναι όμοια, όχι μόνο ως προς τα συμπτώματα, αλλά και ως προς τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίστηκαν. Σύμφωνα με το δεύτερο αυτό περιστατικό, με παράλυση στα κάτω άκρα, κόπωση και μυαλγίες, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ο Γιατρός Σπύρος Σκιαδόπουλος, βλ. εδώ.

Για το δεύτερο περιστατικό ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, υποστήριξε πως πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται κάποια παρενέργεια του εμβολίου, αλλά η επιλογή του συναδέλφου του να επιτρέψει τον εμβολιασμό πολιτών, που σε αυτή τη φάση δεν αποτελούν προτεραιότητα. Ο κ. Σκιαδόπουλος είναι αυτός που κατηγορείται ότι παραβίασε τη σειρά προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς στην Κέρκυρα, κάνοντας τα εμβόλια σε φίλους του και γνωστούς του και ο Βασίλης Κικίλιας τον αντικατέστησε αμέσως. Τον κατηγορούν, δηλαδή, ότι δεν είχε κανένα τέτοιο σύμπτωμα κι ότι του “κόπηκαν τα πόδια”, όπως ακούστηκε, μόλις έμαθε ότι γίνεται ΕΔΕ εις βάρος του, γιατί εμβολιάζει κόσμο εκτός σειράς. Ο γιατρός έκανε ειδικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων και οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι αυτό που του προκάλεσε μερική παράλυση στα κάτω άκρα ήταν «γρήγορη αποδράμουσα μυϊκή αδυναμία». Το πόρισμα παραδόθηκε στο υπουργείο Υγείας και, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα συμπτώματα που παρουσίασε δεν έχουν σχέση με τον εμβολιασμό του. Εν τω μεταξύ τρεις βδομάδες ταλαιπωρήθηκαν στο νοσοκομείο έκαστος, νοσοκόμα και γιατρός.

Ο κ. Σκιαδόπουλος απείλησε με μηνύσεις -δεν γνωρίζουμε αν προχώρησε σε αυτές- για τα όσα επικαλέστηκε ο κ.Βασιλακόπουλος, δηλαδή για την αμφισβήτηση των συμπτωμάτων. Ωστόσο κ. Μάμαλος, ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του τοπικού καναλιού στην Κέρκυρα, που ανέδειξε την παραλυσία του γιατρού, και ένας εκ των οποίων έκανε το εμβόλιο εκτός σειράς, αναφέρει για την παράτυπη διάθεση των εμβολίων: «Είχε εξαντλήσει ο γιατρός και την αστυνομία, και τα σώματα ασφαλείας, για να δώσει τη δόση. Μπορεί να το αποδείξει αυτό. Δεν είμαι ο συνήγορός του. Εγώ είμαι 65 ετών. Έκανα της Pfizer την πρώτη δόση του εμβολίου. Γράφτηκα κανονικά στον κατάλογο και για τη δεύτερη δόση. Αυτές οι δόσεις φαίνεται ότι περισσεύουν από άτομα που για κάποιους λόγους τελικά δεν τους επιτρέπεται να κάνουν εμβόλιο. Είναι η έκτη δόση από το κάθε φιαλίδιο», εξήγησε ο Διονύσης Μάμαλος. «Ανήκω στις ευπαθείς ομάδες, έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα αναπνευστικό. Ρώτησα τον γιατρό και μου λέει «θα την πετάξουμε, έρχεσαι να την κάνεις;», 6.30 το απόγευμα που έβρεχε καταρρακτωδώς. Και πήγα. Λάθος μου» σημείωσε αλλού ο Διονύσης Μάμαλος. «Η έκτη δόση χορηγείται κανονικά και υπάρχει στον κατάλογο. Προφανώς αυτό που λέει ο κ. Μάμαλος είναι ότι κάποιος που ήταν στον κατάλογο δεν προσήλθε, και πήγε εκείνος στη θέση του. Με το εμβόλιο αυτό θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 75», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Αντ΄αυτών των θυμάτων κινήθηκε ο κ. Αντωνίου, και κατέθεσε μήνυση και για τα δύο περιστατικά παράλυσης των κάτω άκρων που σημειώθηκαν στην Κέρκυρα από το εμβόλιο της pfizer. Συγκεκριμένα, ο γιατρός κατέθεσε μήνυση κατά του διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας, του Διοικητή και των Υποδιοικητών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και κατά των αρμοδίων γιατρών του νοσοκομείου Κέρκυρας για τη διενέργεια εμβολιασμών με το εμβόλιο Comirnaty της pfizer. Η μήνυση κατετέθη για την αιτιώδη συνάφεια του εμβολίου με την οξεία παράλυση των κάτω άκρων που παρουσίασαν οι δύο εμβολιασθέντες. “Ο μηνυτής ζητάει να ελεγχθεί υπαιτιότητα του εμβολίου για την οξεία παράλυση των κάτω άκρων της νοσηλεύτριας και του γιατρού, καθώς και η γενικότερη επικινδυνότητά του. Επίσης να διερευνηθεί τυχόν υπαιτιότητα των υπευθύνων των εμβολιασμών αυτών, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι ο εμβολιασμός αυτός γίνεται χωρίς άδεια εμβολιασμού από την αρμόδια αρχή, δηλαδή το υπουργείο υγείας. Τονίζει μάλιστα ότι είναι αδιαμφισβήτητα βέβαιο ότι και οι δύο αυτές παραλύσεις συνδέονται αιτιωδώς με το εμβόλιο αυτό, τις οποίες κα προκάλεσε και θεωρεί πως είναι η μόνη και αποκλειστική αιτία αυτών. Τέλος θέτει τον εαυτό του στη διάθεσή του εισαγγελέα, αν του ζητηθεί, να καταθέσει και πλήρη μελέτη για τις βιολογικές-ιατρικές ιδιότητες του εμβολίου αυτού, δεδομένου ότι το διδακτορικό του με άριστα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι στη μοριακή ανοσολογία.”

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης (καθηγητής της Νομικής), Επιχείρηση σκλαβιά… [ΒΙΝΤΕΟ]
Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19
– Το τέλος της επιστήμης
– Το Συμβούλιο της Ευρώπης για τους εμβολιασμούς και το “Πιστοποιητικό (δεν αναφέρει ψηφιακό) Εμβολιασμού”
– Γιατρέ, τελικά ποιον διακονείς;
– Ακούστε τον Δρ. Δημήτρη Αντωνίου να καταρρίπτει τη θεωρία περί ασφαλούς “μπολιάσματος”
– Πάπας: Ηθικά αποδεκτά τα μπόλια με κύτταρα εμβρύων κατά του κακού
– Από ή μετά το μπόλιασμα [ΒΙΝΤΕΟ] (χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη λόγω της παγκόσμιας λογοκρισίας)
– Ο ΠΟΥ συστήνει ενημέρωση για τα «οφέλη» των εμβολίων χωρίς υποχρεωτικότητα
– Οι υγειονομικοί που τιμούν την επιστήμη δεν εμβολιάζονται βεβιασμένα και χωρίς αξιόπιστες μελέτες