Απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν το θαύμα του Αγίου Φωτός έδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ζήτημα και μεταξύ άλλων επισήμανε: «Υπάρχει μια εμμονική αντιπαράθεση κάποιων γνωστών αθεϊστικών κύκλων. Μιλάμε για ένα υπερφυσικό γεγονός. Είναι ιδεολογική αντιπαράθεση και υπάρχει προσπάθεια απομείωσης, αλλά τελικά αποβαίνει εις βάρος εκείνων που το επιχειρούν».

Σχολιάζοντας το τραγικό συμβάν με τη σαΐτα που σκότωσε τον οπερατέρ στην Καλαμάτα, ο Πειραιώς Σεραφείμ, είπε: «Κάθε πράξη που εμπεριέχει τον κίνδυνο σωματικής βλάβης και της ζωής είναι απαράδεκτη. Ποιος είναι ο υπεύθυνος για αυτή την τραγωδία; Τι σχέση με το θρησκευτικό γεγονός αυτή η κατάσταση; Στη χώρα μας υπάρχει πολυνομία».

Αναφέρθηκε όμως και στο συμβάν στη Βοιωτία με το 8χρονο κοριτσάκι που δέχθηκε σφαίρα ανήμερα το Πάσχα, και είπε: «Θαυμάζω τους γονείς αυτούς. Προσεύχομαι για το παιδί αυτό. Ελπίζω και πιστεύω πως η βοήθεια του Θεού που μας έχει εκπλήξει και παίρνω κι εγώ μάθημα από τους γονείς αυτούς».

Τέλος, για το διάλογο Εκκλησίας-Πολιτείας και τη συμφωνία που φαίνεται πως έχει τελματώσει, ο Ιεράρχης, δήλωσε: «Θέλουμε το διάλογο. Υπήρχαν νομικά προβλήματα και δυστυχώς η προσπάθεια συνεπνίγει λόγω αυτών των ζητημάτων και η κυβέρνηση δε θέλει να τα επιλύσει. Αγαπούμε και στηρίζουμε την ελληνική πολιτεία».

ΠΗΓΗ