Του Παναγιώτη Νούνη
Αποκλειστικά για katanixi.gr

(Περί της βρωμηοσύνης της Ρωμηοσύνης μας)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ-ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΖΑΜΙ

Του Παναγιώτη Νούνη

Ως Ρωμηοί της Κύπρου, να σπεύσουμε να ευχαριστήσουμε με ενθουσιασμό τις διάφορες καλόγνωμες και αντιρρητικές δηλώσεις -κατά της ισλαμικής Τουρκίας- υπό των υπάτων πολιτικών, ακαδημαϊκών ή και άλλων δημοσίων προσωπικοτήτων για το ζήτημα της αυθαίρετης, αλαζονικής και προπαγανδιστικής ισλαμοποίησης μέσω της ποταπής μεταβολής του -ανεπανάληπτης και παγκόσμιας αξίας- μεγίστου Χριστιανικού Πολιτισμικού μνημείου και Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας εις την Κωνσταντινούπολη-Νέα Ρώμη σε μωαμεθανικό Τέμενος!…

Το επίσημο μήνυμα (το παραθέτω ως φωτογραφικό τεκμήριο) του αξιότιμου Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) καθηγητού κ. Νικολάου Παπαϊωάννου πολύ αναπαύει τις καρδιές των όπου γης Ρωμηών. Είναι ευσύνοπτο, γλαφυρό, ρωμαλέο, και επί της ουσίας κατακεραυνώνει με ακαδημαϊκό τρόπο τους Ισλαμοφασίστες της Τουρκίας…

Στο ίδιο μήκος κύματος βγαίνει στην αντεπίθεση -κατά της ισλαμικής μάχαιρας- και η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. με όπλο της την Μάχαιρα του Πνεύματος.

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας εξέδωσε ένα άκρως ενδιαφέρον αντιρρητικό κείμενο, ένα επίσημο εκτενές καταγγελτικό ψήφισμα για την κακόβουλη, προκλητική, μνησίκακη, φθονερή, φασιστική και ισλαμο-πολιτικάντικη μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κων/Πόλεως σε ένα οθωμανικό Τζαμί της σειράς.

Η μωαμεθανική Τουρκία του Ταγίπ Έρντογαν φαίνεται να γυρίζει μια νέα ιστορική σελίδα από εκείνην την γνωστή και προοδευτική κοσμικού τύπου Κεμαλική Τουρκία και την μεταμορφώνει εν μία νυκτί σε μία αμιγώς μεσαιωνική, άπληστη, επιθετική, δαιμονιώδη, σκοτεινή και ισλαμο-φασιστική Τουρκία, με πρώτη και θρασυτάτην συμβολικήν τους θρησκευτικο-πολιτική τους ενέργεια να διενεργήσουν γεωπολιτικο-θρησκευτικά παίγνια με τους γείτονές τους, αλλά και να ασελγήσουν επάνω στις θρησκευτικές ευαισθησίες των όπου γης Χριστιανών -ανεξαρτήτως ομολογιακής τάσεως- μέσω της ιταμής προκλήσεως του θρησκευτικού συναισθήματος τινών ετεροδόξων/ετεροθρήσκων ή ακόμη και εκείνων των μετριοπαθών ομάδων του Ισλάμ.

Δόξα τω Θεώ που ακόμη μερικά ελάχιστα δημόσια ακαδημαϊκά ιδρύματα εξ Ελλάδος διαμαρτύρονται κάπως έντονα και έμπονα, αντιρρητικώς και ρωμαλέως, εξάπαντος για την αντιχριστιανική και αντιπολιτισμική περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργεί η ισλαμική Τουρκία εις βάρος της Ρωμηοσύνης μας που αφορά άμεσα Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και τον όπου γης καθολικό Ελληνισμό.

Τα περί της αντιχρίστου και ανθελληνικής βρωμηοσύνης των μωαμεθανών Τζιχαντιστών/ Σαλαφιστών και φονταμενταλιστών ισλαμιστών Τούρκων πολιτικών κ.ά. τα είχαμε πολύ καλά εις γνώσιν και υπόψιν μας.

Εκείνο που με (κατα)τρώει ενδόμυχα είναι ένα άλλο: τα περί της βρωμηοσύνης της Ρωμηοσύνης μας και των κατ΄επίφασιν Ρωμηών μας.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΡΙΣΕΩΣ:

Έχει προσέξει κανένας σας για το ίδιο και αυτό θέμα -περί της μεταβολής της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τζαμί- ΕΝΑ Δελτίον Τύπου ή μία επίσημη αντιρρητική Ανακοίνωση του σεβαστού μας κύριου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου;

Έχετε παρατηρήσει έστω ΕΝΑ Δελτίον Τύπου ή μία επίσημη Ανακοίνωση του Πρύτανη κάποιου άλλου ιδιωτικού Πανεπιστημίου της Κύπρου; [Πού να προλάβουν οι άνθρωποι; Αφού πρέπει να προετοιμάσουν την μεγαλεπήβολη βιομηχανία υπερπαραγωγής πολυ-πτυχίων τους που θα τους αποφέρει σημαντικά έσοδα].

Έχεις προσέξει αγαπητέ μου αναγνώστη/τρια πουθενά έστω ένα επίσημο αντιρρητικό ανακοινωθέν του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου; [Πού να προλάβουν οι άνθρωποι; Αφού πασχίζουν με ποιόν ειδεχθή τρόπο να δικάσουν και να καταδικάσουν ερήμην τους Φοιτητές του Πανεπιστήμιου τους, επειδή άκουσον-άκουσον τόλμησαν οι αθεόφοβοι και αγενείς Φοιτητές να ανοίξουν δημόσιο διάλογο ή αντίλογο για σημαντικά ζητήματα-προβλήματα για τινές σημαίνουσες αστοχίες και ατοπήματα τινών ακαδημαϊκών, όπως π.χ. η κατάχρηση ακαδημαϊκής εξουσίας όσον αφορά τις μη αντικειμενικές, μη αμερόληπτες και μη δίκαιες αξιολογήσεις των φοιτητών/τριών τους στις ενδιάμεσες και τελικές εξετάσεις τους].

Μήπως το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδώνπου τους αφορά φαντάζομαι το θέμα– του Πανεπιστημίου Κύπρου εξέδωσε ΜΙΑ επίσημη αντιρρητική ανακοίνωση;

Μήπως το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίαςπου τους αφορά εικάζω το εν λόγω ζήτημα– με τους/τις «λαμπρόνοες» βυζαντινολόγους-ειδικούς Επιστήμονες του εξέδωσαν κάποιαν συλλογική ή ατομική ανακοίνωση καταπέλτη κατά της ισλαμο-τουρκικής ασέλγειας κατά της Αγίας Σοφίας;

Ας κάνουμε λοιπόν υπομονή για να δούμε πότε και αν θα βρουν χρόνο να συντάξουν δύο τρεις απλές αράδες για το περιρρέον ζήτημα.

Διαφορετικά αν δεν τους αφορά το ζήτημα, γιατί δεν πάνε σπίτια τους;

Του Παναγιώτη Νούνη
Φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής και του Τμήματος Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιον Κύπρου)
Σύμβουλος Ψυχικής & Πνευματικής Υγείας – Life Coach
† Θεολόγος/Θρησκειολόγος