…τί δουλειά έχει η Εκκλησία να εμπλέκεται σε όλο αυτό το θέμα και να γίνεται αιτία διαίρεσης της κοινωνίας, είναι απορίας άξιο!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 15 Ιουνίου του 2021, δημοσιεύτηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγία του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών της, με κεντρικό άξονα την αποφυγή διακρίσεων μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Η οδηγία. Στο αρθρο 36 της οδηγίας αναφέρονται τα εξής “[…] Κατά συνέπεια, η κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή η κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού που αναφέρει εμβόλιο κατά της COVID-19, δεν θα πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας ή για τη χρήση διασυνοριακών υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, για παράδειγμα υπηρεσιών αεροπορικής ή σιδηροδρομικής μεταφοράς ή μεταφοράς με λεωφορείο ή πορθμείο ή με οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο. Επιπλέον, ο παρών κανονισμός δεν μπορεί να ερμηνευθεί υπό την έννοια ότι θεσπίζει δικαίωμα ή υποχρέωση εμβολιασμού. […]”

Σε εφαρμογή έχει τεθεί από την 1η Ιουλίου σε όλες τις χώρες της ΕΕ το «Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19», διάρκειας 12 μηνών, που σκοπό έχει να εναρμονίζει τους ταξιδιωτικούς κανόνες για τις διασυνοριακές μετακινήσεις των πολιτών εντός της Ευρώπης.

Το πιστοποιητικό θα λειτουργεί ως αποδεικτικό εμβολιασμού, εξέτασης και ανάρρωσης, πιστοποιώντας ότι οι κάτοχοί του είτε έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, είτε έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε τεστ και έχουν βρεθεί αρνητικοί, είτε έχουν νοσήσει και αναρρώσει στο παρελθόν από την ασθένεια. Επιπλέον, θα είναι σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή και θα φέρει προσωπικά στοιχεία του κατόχου του, ενώ έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείτε από εκατομμύρια πολίτες σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εισηγητής του πιστοποιητικού εμβολιασμού με σκοπό την υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού. Αλλά στις πολιτικές του προθέσεις δεν είναι ο σεβασμός του γενικόλογου και χωρίς απαγορεύσεις άρθρου 36 της οδηγίας. Γνωρίζοντας ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του συνόλου του πληθυσμού προσκρούει στις διατάξεις του συντάγματος, έβαλε ε σε εφαρμογή η γνωστή κοινωνική μηχανική, όλες οι κοινωνικές και εργατικές τάξεις να πιέζουν τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν για να μην καταρρεύσει η οικονομία. Η οδηγία για την αποφυγή διακρίσεων εμβολιασμένων ανεμβολίαστων στα χέρια του Μητσοτάκη έγινε εργαλείο περιθωριοποίησης και αποκλεισμού του μισού πληθυσμού της χώρας. Τώρα, τί δουλειά έχει η Εκκλησία να εμπλέκεται σε όλο αυτό το θέμα και να γίνεται αιτία διαίρεσης της κοινωνίας, είναι απορίας άξιο!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Η “Κάρτα Ελευθερίας” και το νέο απαρτχάιντ
– Μητσοτάκης σε Μητρ. Ιωαννίνων: «…να πείτε ότι δεν θέλετε κανέναν ανεμβολίαστο»
– Κυβερνητική κοροϊδία: αντί υποχρεωτικότητα, προνόμια!
– Το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη