Εκφράσεις όπως, “επαναστάτες του καναπέ” ή “επαναστάτες των πληκτρολογίων” είναι πολιτικοί όροι που χρησιμοποιούνται (κυρίως από τα συστημικά μέσα) υποτιμητικά, με σκοπό να  καπελώσουν κάθε φωνή αντίδρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει ένα προφίλ, τεχνοκρατικό, πατριωτικό, πολιτικής υπευθυνότητας και πολιτικής ικανότητας, βλέπουμε κάποια σοβαρότατα σημάδια πολιτικής ανεπάρκειας.

Πώς είναι δυνατόν μετά από την πολυδιαφημιζόμενη επιτυχία του μοντέλου της Ελλάδας (σχετικά με την αντιμετώπιση της “πανδημίας”), να κάνει τον Υπουργό Υγείας να αισθάνεται ανασφαλής για τη θέση του; 

Με ποια λογική η πολυδιαφημιζόμενη Υπουργός Παιδείας, εμφανίζεται σήμερα να θέλει να φορέσει μάσκα σε νήπια, μαθητές δημοτικού και εφήβους, να εκτίθεται ως άφωνη στις συνεντεύξεις της παραπέμποντας στις αναλυτικές οδηγίες του Υπουργείου σε συνεργασία με την επιτροπή των ειδικών; 

Όταν τελικά δημοσιεύονται οι αναλυτικές οδηγίες να είναι εξωφρενικά ανεφάρμοστες στην πράξη (αντιδράσεις επιστημονικές, των εκπαιδευτικών εν χορώ και φυσικά των γονέων), με σοβαρότατες πιθανότητες να μην υπηρετήσουν (ακόμα και αν εφαρμοστούν κατά γράμμα) τον σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκαν. 

Πώς αιτιολογείται το γεγονός ότι ξεφτιλίζεται πολιτικά, επικαλούμενη τον στατιστικό μέσο όρο των μαθητών ανά τάξη, ο οποίος πόρρω απέχει από την πραγματικότητα;

Η αυθόρμητη αντίδραση των γονέων στη χρήση μάσκας, προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού προστασίας του πολίτη και ενεργοποίησε την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Ακούστηκαν και κάποιες πολεμοχαρείς πολιτικές δημοσιογραφικές φωνές, που έθεσαν μέχρι και θέμα άρσης της επιμέλειας των παιδιών από τους γονείς, που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο με μάσκα. 

Κάπου εδώ αρχίζουμε να συζητάμε για έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα μας. 

Κάπου εδώ θα πρέπει να εννοήσουμε πως η εν χορώ στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και η εν χορώ σιωπή κάθε ίχνους αντιπολιτευτικής φωνής στο κοινοβούλιο, πλην ελαχίστων ασθενικών αντιδράσεων για το θεαθήναι, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικές πρακτικές. 

Παρακολουθούμε το θέμα στενά και θα επανέλθουμε άμεσα με περισσότερες πληροφορίες για τυχόν διώξεις ή μέτρα εναντίον των γονέων. Η Κατάνυξη είναι μαχητικό μέσο και θα δώσει βήμα σε κάθε φωνή που κάνει έναν δίκαιο αγώνα για τα θεμελιώδη ανθρώπινα ιδεώδη όπως η πίστη, η ελευθερία, η οικογένεια και η αγάπη για την πατρίδα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
– Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Η παράνοια στην Ταϊλάνδη
Η δικτατορία των facebook post
Παναγιά μου… πού πήγε τόση πίστη;
“Είναι για καλό”. Πού είδε την καλοσύνη ο Μητροπολίτης Φλωρίνης;;
– Κύριε Κικίλια, είναι ή όχι υποχρεωτικό το υποτιθέμενο εμβόλιο του κορονοϊού;
– Πρώην Υφυπ. Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης: “Το εμβόλιο θα περιέχει Βιοτσίπ Ελέγχου!”
– Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
– Το αχτύπητο δίδυμο Σύρου και Αλεξανδρουπόλεως
– Ο Μητροπολίτης Κυθήρων προειδοποιεί τον Πρωθυπουργό!
– ΤΑ ΤΑΚΙΜΙΑ
– Αντίδραση Αρχιμανδρίτη στην Αθήνα για τη χρήση μάσκας
– Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 1ο από 3)
– ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μητροπολίτες τρομοκρατούν τους ιερείς για τις μάσκες!
– Προσβολή της νοημοσύνης μας ή κύκνειο άσμα;