«…Γι’ αυτό και θέλω να σας ζητήσω ακόμα μια φορά την παρότρυνσή σας και ενδεχομένως μέσω και των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο…» (Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η εκκλησιαστικοκυβερνητική προπαγάνδα υπέρ των εμβολίων κορυφώνεται. Στις 30 Ιουνίου, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε για ακόμα μία φορά την αρωγή και την παρότρυνση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου ώστε να επισπευσθεί ο καθολικός εμβολιασμός των -“καχυπόπτων” σύμφωνα με τον ίδιο- πολιτών, ακόμα και μέσω των κηρυγμάτων των ιερέων προς το ποίμνιο:

«Γι’ αυτό και θέλω να σας ζητήσω ακόμα μια φορά την παρότρυνσή σας και ενδεχομένως μέσω και των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω, θα το ζητήσω να το κάνετε μια φορά ακόμα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λαμβάνοντας το λόγο χαρακτήρισε ως απαραίτητη τη συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και την επιστήμη και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στην πρόταση του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι είναι «βασική μας αρχή και το κάναμε, και θα το κάνουμε συνέχεια»:

«Ναι. Κοιτάξτε, είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και με την επιστήμη. Όλα όσα ακούμε πολλές φορές που είναι ανορθόδοξα, δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη. Έτσι λοιπόν είναι βασική μας αρχή και το κάναμε, και θα το κάνουμε συνέχεια, ώστε να γίνει πεποίθηση στο θέμα αυτό. Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο να προβάλλει. Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί».

Κατά την ίδια συνάντηση και αφού έκλεισαν οι κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας να απευθύνει με την ιδιότητα αρχηγού κράτους πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο, ώστε να επισκεφτεί την Ελλάδα. Ο κ. Ιερώνυμος δεν προέβει σε καμία δήλωση σχετικά με την επίσκεψη του Πάπα στη χώρα μας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η είδηση αυτή δεν πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 είχε διαρρεύσει στον τύπο (Στύλο Ορθοδοξίας) ότι η Ελληνική Κυβέρνηση, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Αρχιεπισκοπή, σε συνεργασία με την Ουάσιγκτον και το Βατικανό, προετοίμαζαν πυρετωδώς επίσημη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Μακεδονία μέσα στο 2020. Ο κ. Ιερώνυμος έχει αποφασίσει με ποια πλευρά θα συνταχθεί.

Επί Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και με πρόσχημα την πανδημία, η Εκκλησία της Ελλάδος από θεανθρώπινος οργανισμός, διοικητικά ανεξάρτητος και πνευματικά ελεύθερος, δεν λογίζεται ούτε καν σαν Γραμματεία Υπουργείου. Ο Αρχιεπίσκοπος δέχεται εντολές από τους κοσμικούς άρχοντες σαν να είναι ο τελευταίος κλητήρας. Καθώς τα προσωπεία πέφτουν, ο πιστός και ευλαβής λαός καλείται να αντιδράσει δυναμικά στην ελεύθερη πνευματική πτώση των εκκλησιαστικών του ταγών.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Κυβερνητική κοροϊδία: αντί υποχρεωτικότητα, προνόμια!
– Το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη
– ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΟΛΙΟ-ΜΑΝΙΑΣ
Άγιοι με μάσκα και εμβόλιο;