Ποια είναι η ”συνεισφορά” του Μεσογαίας στην Εκκλησία, παρ’ όλο που λέει ότι αντιδρά απέναντι στο Κολυμπάρι και την σχιματοαίρεση του ουκρανικού;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, filoumenos, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: Η κακώς νοoυμένη λεβεντιά των Επισκόπων έκανε πάλι την εμφάνισή της!

Ακούω κάποιους να λένε με καμάρι ότι ο Μεσογαίας είναι ακατηγόρητος αφού διαφώνησε και με το Κολυμπάρι, και με το Ουκρανικό. Δεν θα σχολιάσω βεβαίως, ότι και αυτός, μοίρασε το ρυπαρό φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ (Φεβρουαρίου 2017), που εκεί εκθειαζόταν η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου από την Εκκλησία της Ελλάδος που την επικύρωσε …Ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη.

Ο Σεβασμιώτατος, όπως και οι περισσότεροι καλοί λεγόμενοι Επίσκοποι, ΝΑΙ ΜΕΝ, διαφωνούν με προδοτικές ενέργειες της διοικούσας Εκκλησίας, ΟΜΩΣ, δεν καταγγέλουν και τους δημιουργούς αυτών… Ενώ η Αγία Γραφή λέει να καταγγέλλονται ΚΑΙ τα πρόσωπα μιας αίρεσης και να μην έχουν κοινωνία μαζί τους. Ο Απ. Παύλος ΔΕΝ λέει στους Γαλάτες να αποκηρύξουν μόνο το “έτερον” Ευαγγέλιο που τυχόν κηρύξει, αλλά ΚΑΙ τον ΙΔΙΟΝ που το διαδίδει (”Ανάθεμα έστω” γράφει, Γαλ. α, 8-9).

ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ. Διαφώνησε με το Ουκρανικό, με το Κολυμπάρι ,Έκανε όμως ΚΑΜΙΑ καταγγελία για τον Οικουμενικό Πατριάρχη που είναι η κεφαλή και των δύο αυτών κακών; Διότι κάνει μόνο το μισό απ’ ότι λέει η Αγία Γραφή. Είναι στα όρια θα λέγαμε, της ΑΙΡΕΣΗΣ, αφού παραποιεί την Γραφή.

Όμως η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ανέκαθεν στην ιστορία της, καλούσε σε εξηγήσεις τα πρόσωπα μιάς αίρεσης. Δεν έμενε μόνο στην αίρεση τους ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ, να βαράει μπαλωθιές στον αέρα, όπως στους Κρητικούς Γάμους, ΤΑΧΑ ότι ”κόπτεται” για μία αίρεση… Και όταν εκείνα τα πρόσωπα δεν μετανοούσαν, τότε η Εκκλησία τα καταδίκαζε. Δεν καταδίκαζε μόνο την κακοδοξία τους.
ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ;

ΠΩΣ πχ. ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ; ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ;; (ΥΛΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ)

ΣΥΝΕΠΩΣ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ”ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ” ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΑΡ’ ΟΛΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ και την ΣΧΙΜΑΤΟΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ;

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ… Το αντιλαμβάνεται αυτό ακόμα και ΜΑΘΗΤΗΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!

ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ (λέει…) ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ!
Ποιός του κάνει πόλεμο;; Οι όμοιοί του ή οι πιό σκληροπυρηνικοί του Οικουμενισμού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ή ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ; (παράδειγμα λέω).

Ναι. Αυτός, είναι πόλεμος αλλά πόλεμος εσωτερικός δικός τους στην Σύνοδο, όπως μεταξύ τους τα πολιτικά κόμματα. ΟΧΙ πόλεμος εναντίον ιερωμένου που καταγγέλει ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ όπως λχ. ο πόλεμος που κάνει η Ιερά Σύνοδος εναντίον του ακαδημαϊκού π.Θεοδώρου ΖΗΣΗ, που έγινε αποσυνάγωγος για την αγάπη του Χριστού, (”ἀποσυναγώγους ποιήσουσιν ὑμᾶς” ΙΩΑ. 16,2)
ΕΚΕΙ ΝΑΙ. Έχουμε πόλεμο. Άλλο όμως αυτό!

ΝΑΙ ΜΕΝ, Σεβασμιώτατε, ο σπόρος σας ανθοφορεί, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΤΕΛΕΣΦΟΡΕΙ σύμφωνα με την Παραβολή του Σπορέως, αφού ΔΕΝ καταγγέλετε μαζί με τις προδοτικές ενέργειες του ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ και του ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ, ΚΑΙ το πρόσωπο που είναι πίσω απο αυτά, αντιθέτως, έχετε άριστες σχέσεις μαζί του.
Και ΔΕΝ τελεσφορεί ο καρπό σας διότι ” ὑπὸ μεριμνῶν τοῦ βίου πορευόμενος συμπνίγεστε”. Δυστυχώς, η ”μέριμνά” σας εν προκειμένω είναι ΜΗΝ στεναχωρήσετε τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Τα ίδια ασφαλώς ισχύουν για όλους τους καλούς Επισκόπους μας, που αντιδρούν, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ εναντίον ”ενεργειών”, χωρίς να κόβουν την κοινωνία τους απο τα προσώπα που τις εκτελούν όπως προστάζει ο Απόστολος Παύλος.

Μακάρι όλα αυτά να τα αλλάξετε Σεβασμιώτατε, στο χέρι σας είναι, και εμείς σας βεβαιώνουμε ότι κατόπιν, θα σας έχουμε παράδειγμα προς μίμηση!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra