Όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας έχει ευθύνη για την αποστασία. Η “ποιότητα” όμως της αποστασίας επηρεάζεται από την κορυφή της πυραμίδας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, filoumenos, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: Απάντηση στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής για τα δάκρυα της Παναγίας


Σχόλιο στο άρθρο: Απάντηση στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής για τα δάκρυα της Παναγίας

Η Παναγία κλαίει για την μασκοφορία εντός των Ναών. Συνεπώς ένας λόγος παραπάνω Σεβασμιώτατε Καισαριανής, αφού τίμησε την δική σας Μητροπολιτική περιφέρεια η Θεοτόκος με το θαύμα της, να μην θάψετε το έκτακτο τάλαντο που σας δόθηκε, στο χώμα. Αξιοποιείστε το για την αποκατάσταση της αληθείας επί του ανακύψαντος ζητήματος, και μην αλλοιώνετε ή κρύβετε το ολοφάνερο ”μήνυμα” που στέλνει ο Ουρανός.

Εκδώστε νέα ανακοίνωση που να είναι στο εξής πνεύμα :

______________________________________________

Τέκνα εν κυρίω αγαπητά.

Κατόπιν του υπερφυσικού σημείου τούτου που έλαβε χώρα στην Επισκοπή μας, θεωρώ ότι ο Θεός δια της κυρίας Θεοτόκου μας στέλνει το μήνυμα ότι λυπάται δια την προσβολή που συντελείται στους Ιερούς Ναούς με την μασκοφορία που έχει επιβληθεί παρανόμως και αντικανονικώς σύμφωνα και με το Σύνταγμα, από την πολιτεία.
Και το ότι το θαύμα συντελέστηκε σε ώρα Θείας Λειτουργίας, ούτε αυτό είναι τυχαίο αδελφοί μου. Δηλαδή, είναι απολύτως βέβαιο ότι οι μεταδοτικές ή άλλες ασθένειες, δεν ενεργούν όχι μόνο στο Ιερό Ποτήριο που περιέχει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, αλλά ούτε και στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού. Αυτό μας μηνύει το υπερφυσικό γεγονός των δακρύων της Εικόνος της Παναγίας Παρηγορητρίας που εκδηλώθηκε σε ώρα ακολουθίας.

Πώς θα ήταν ποτέ δυνατόν αδελφοί μου, ο Χριστός να μας προστατεύει μόνο κατά την ώρα της Θείας Μεταλήψεως και να μας αφήνει ”βορά” των ιών όταν απομακρυνθούμε από τον Ιερέα που μας κοινώνησε, καθήμενοι ξανά στις θέσεις μας; Η προστασία είναι ολοκληρωμένη αδελφοί μου στον επίσημο χώρο που λατρεύεται ο Θεός, δηλαδή, στον Ιερό Ναό Του…
Αλλιώς, θα επρόκειτο για ένα είδος κοροϊδίας εκ μέρους Του. Φεύ μιας τέτοιας βλασφημίας!

Υπό τις μέχρι στιγμήν συγκυρίες όμως, δεν προτιθέμεθα ως τοπική Εκκλησία να αντισταθούμε δυναμικά ως οφείλουμε, εμποδίζοντας την μασκοφορία, δείχνοντας μία μακροθυμία και ”οικονομία” προς το παρόν για αυτόν τον έκτακτο προσβλητικό νόμο του Κράτους σε χώρους εκτός δικαιοδοσίας του, αφού ”θέλω να πιστεύω” ότι γίνεται λόγω άγνοιας και ελλιπών θεολογικών γνώσεων εκ μέρους των κυβερνώντων.

Επιφυλασσόμεθα όμως να πράξουμε αυτό στο μέλλον εάν η ”υπερβολή” και η ”φρενίτιδα” που έχει καταλάβει την Πολιτεία επί της λοιμώξεως Κορονοϊού, ενταθεί, και έτσι φτάσουμε στο μη περαιτέρω.

Ενημερώνουμε όμως αυτούς που έχουν πάρει σοβαρά την υπόθεση της σωτηρίας τους και ανήκουν στο ευσεβές πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ότι όσοι εξ αυτών ένεκα ολιγοπιστίας παρασυρόμενοι, εισέρχονται στους Ιερούς Ναούς της περιφερείας μας φορώντας χειρουργικού τύπου μάσκες, να γνωρίζουν ότι το κάνουν με δική τους –πνευματική– ευθύνη και ότι ΔΕΝ έχουν την ευλογία ούτε του Επισκόπου τους ούτε και των Λειτουργών Ιερέων τους.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΑΣ
Ο ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΒΥΡΩΝΟΣ ΚΑΙ ΥΜΗΤΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ

_________________________________________________________________

Θέλετε Σεβασμιώτατε η Εκκλησία να είναι ”Επισκοποκεντρική” (αφού αυτό διατυμπανίζετε), αλλά με μία έννοια που θα ικανοποιούσε απολύτως την Ορθόδοξη θεολογία;
Εκδώστε μία εγκύκλιο σύμφωνα με το ανωτέρω υπόδειγμα που σας προτείνουμε εφόσον αντιτίθεστε στην μασκοφορία και εσείς…
Ο Χριστός είπε ”ἔστω δὲ ὁ λόγος ὑμῶν ναὶ ναί, οὒ οὔ”.

Ξεκάθαρες πρέπει να είναι συνεπώς και οι θέσεις σας ως προς αυτό. Εκεί βρίσκεται η εξουσία και ευθύνη του Επισκόπου σε μία Μητρόπολη, και όχι να διώκει τυχόν Ιερείς του που διακόπτουν την μνημόνευση του ή να τους απειλεί ή να τους τυραννάει ή να εκδηλώνει όποιον άλλον αυταρχισμό του.

Όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας έχει ευθύνη για την αποστασία. Η ”ποιότητα” όμως της αποστασίας επηρεάζεται από την κορυφή της πυραμίδας. Παράδειγμα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας στα χρόνια του Χριστού. Εκείνη αποφάσισε την Σταύρωση του Θεανθρώπου και όχι ο τότε λαός του Θεού.

Τρία ολόκληρα έτη επίγειας δράσεως του Θεανθρώπου, και μέχρι 5 μέρες πριν την Σταύρωση, ο Εβραϊκός λαός είχε πιστέψει στον Κύριο. Απόδειξη, η πανηγυρική υποδοχή του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων.
Όμως οι τότε Μητροπολίτες της εποχής, (Αρχιερείς), μέσα σε πέντε μέρες έπεισαν το πλήρωμα της Εκκλησίας να τον αρνηθεί και ξαφνικά από ωσαννά να φωνάζουν ”Σταυρωθήτω”. Ασφαλώς και δεν δικαιολογείται τέτοια απότομη αλλαγή του λαού. Ποιός όμως ήταν ο υπαίτιος; Η διοικούσα Εκκλησία ασφαλώς.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην σημερινή Εκκλησία. Ενώ ο λαός από τα γεννοφάσκια του στον χριστιανισμό, είχε ανέκαθεν το ορθόδοξο αισθητήριο ακραιφνώς, και δεν δέχεται τον καρνάβαλο του οικουμενισμού με τις συμπροσευχές και τα λιβανίσματα με αιρετικούς, η σατανική διοίκηση της Εκκλησίας μας από τον 20ο αιώνα και μετά, έχει επιδοθεί σε μια νέα ”ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ”, με μια νέα ”Κυριακή των Βαΐων” από το πέρας της οποίας και εξής, επιχειρεί να πείσει τους όχλους να μην ορθοδοξούν” Παρακλάδια αυτής της ”επιχείρησης” στην εποχή μας, τα εξής:

1) Η Κολυμπάριος προπαγάνδα, με την διανομή του πνευματικά ΠΟΡΝΙΚΟΥ φυλλαδίου ”ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ” (Φεβρουάριος 2017) για να ”πείσει τους όχλους” να την αποδεχτούν

2)Το λεγόμενο Ουκρανικό Αυτοκέφαλο της ψευδοεκκλησίας καθαιρεμένων Ουκρανών, που ο Ναυπάκτου και άλλοι, επιχειρούν να ”πείσουν τους όχλους” να το αποδεχτεί στο όνομα μίας αντι-ευαγγελικής υπακοής στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

3) Τα μέτρα στους Ναούς λόγω Κορονοϊού, που και εδώ η Εκκλησία προσπαθεί να ”πείσει τους όχλους” ότι δεν υπάρχει αποϊεροποίηση του Ναού με τα μέτρα αυτά, ενώ είναι ”καραμπινάτη” σύμφωνα με την διδασκαλία της Εκκλησίας.

και ότι άλλο έρχεται…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Μια έκρηξη, ένα θαύμα και ένα σφάλμα!
– Το Θαύμα της Παναγίας που έσωσε τον Ορχομενό στην Κατοχή
– Πιλότοι καναντέρ: Η Παναγιά μας βοήθησε στη φωτιά της Εύβοιας
– Ι. Μονή Βαρνάκοβας: Γιατί η Υπεραγία Θεοτόκος αυτή τη φορά δεν επενέβη θαυματουργικά;