“Πράγματι, κάποιοι κάτοικοι του χωριού στο διάστημα αυτό, πρόσφεραν τις ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ υπηρεσίες τους στην Κιβωτό της Εκκλησίας… ΟΜΩΣ, τελικά, δεν εισήλθαν στην Κιβωτό επειδή η προθυμία τους να προσφέρουν στην Εκκλησία ΔΕΝ συμβάδιζε με την προσωπική ”εκκλησιαστική” τους ζωή.”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, filoumenos, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “Ένα απερίγραπτο παραλήρημα «ορθοδόξου» επισκόπου…


Σχόλιο στο άρθρο: Ένα απερίγραπτο παραλήρημα «ορθοδόξου» επισκόπου…

——-ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ ΕΜΕΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ, ”ΣΟΦΙΑ” ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ———-

Ότι και να πούμε πλέον για τον Αργολίδος, είναι απλά κουραστικό.
Ας αναλύσουμε όμως ”μικροβιολογικά” ένα ”σταγονίδιο” του νέου εμετού του που μας έκανε εντύπωση.

Απο πότε Σεβασμιώτατε η λέξη ”λάθρα” άλλαξε ερμηνεία και δεν το πήραμε χαμπάρι; Γράφετε:
«Ὁ λάθρα ὑπό τοῦ ἐπισκόπου τι πράττων, τῷ διαβόλῳ δουλεύει», και ερμηνεύετε: « αυτός που κάνει κάτι χωρίς ευλογία του επισκόπου » Το ΛΑΘΡΑ όμως σημαίνει ΚΡΥΦΑ, και όχι ”χωρίς την συγκατάθεση” κάποιου! . Στην Αγία Γραφή διαβάζουμε: «Εβουλήθη λάθρα ἀπολῦσαι αὐτήν », αναφέρει το Ευαγγέλιο για τον Μνήστορα Ιωσήφ σε σχέση με την Θεοτόκο, αλλά και ο Ἡρῴδης « λάθρα καλέσας τοὺς μάγους» κ.α . Άν ο Άγιος Ιγνάτιος ήθελε να μιλήσει για ”ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ” ενός Επισκόπου σε κάποια ενέργεια τρίτου, δεν θα χρησιμοποιούσε αυτόν τον όρο.

Συνεπώς το εδάφιο του Αγ. Ιγνατίου που επικαλείστε είναι άσχετο με το θέμα μας, καθώς ο Άγιος εκεί, αναφέρεται σε ενέργειες μελών της Εκκλησίας που γίνονται χωρίς την γνώση του οικείου Επισκόπου, ένα πολύ μεγάλο θέμα που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε εδώ. Όμως επειδή θίξατε έστω και λανθασμένα, το θέμα της ”ευλογίας” του Επισκόπου, να απαντήσουμε, διότι εδώ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ψυχές απο ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΑ χείλη, και αυτά δεν πρέπει να περνούν έτσι.

Δεν τον ενδιέφερε λοιπόν, τον Χριστό, η…”ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ” της διοικούσας Εκκλησίας, όταν εκείνη ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ, τον θεραπευθέντα τυφλό της περικοπής που διαβάζουμε μετά το Πάσχα, (Κυριακή του Τυφλού). Αντιθέτως, ο Χριστός πήγε να ακούσει την γνώμη του διωκωμένου πρώην τυφλού, μόλις η Εκκλησία τον αφόρισε, συναντώντας τον στην αυλή του Ναού. Αυτουνού την γνώμη ήθελε ο Κύριος μόνο ,και ΟΧΙ της Εκκλησίας που διακατεχόταν απο πνευματική τυφλότητα, ΑΣΧΕΤΩΣ εάν επρόκειτο για την νόμιμη Εκκλησία που ο ίδιος ο Θεός είχε ιδρύσει.

Και τώρα, στην εποχή του Κορονοϊού, η ομολογία της Πίστεως δεν πρέπει να εμπίπτει στην…”ΣΥΓΚΑΤΆΘΕΣΗ” του Επισκόπου. Δεν γνωρίζετε Σεβασμιώτατε ότι το: ” Πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων” είναι ΔΙΑΦΟΡΟ της συγκατάθεσης ή όχι, ενός Επισκόπου;

Οι κυβερνητικοί χωρίς προσχήματα στρέφουν το δηλητήριο τους προς το κέντρο της Χριστιανοσύνης που είναι η Θεία Κοινωνία, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ξεκάθαρα για μολυσμό απο την Θεία Κοινωνία, και οι ταλαίπωροι Επίσκοποι, ενώ διακρίνουν την βλασφημία, παρ όλα αυτά υπακούνε τυφλά σε αυτούς, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ την θέση τους ”επικοινωνιακώ τω τρόπω”, μόνο επι της Θείας Μεταλήψεως, αναφέροντας την δήθεν ώς την ”ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ” τους.

ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΠΟΣΟ ΑΝΌΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΈΤΟΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ:

ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ λχ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΣΟΠΑΝΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΑΠ ΈΞΩ ΑΠ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, ΚΑΙ…ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ”ΜΟΝΟ” ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΗΔΗΞΕΙ ΜΕΣΑ;…ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΌ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΌΤΙ ΑΦΟΥ Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΗΝ ”ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΉ” ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΧΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ;

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΈΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΠΟΙΜΕΝΑ, ΑΝ ΥΠΟΤΕΘΕΙ ΌΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΙΚΟΙΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ”ΛΟΓΙΚΗ” ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ;

Και επειδή χτυπήσατε ”εμμέσως” και την Αγιοπατερική Αποτείχιση, να σας απαντήσουμε ότι ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ούτε η ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ, στο…. ”ΛΑΘΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ”, διότι πολύ απλά οι Επίσκοποι ενημερώνονται με τον πιό επίσημο τρόπο απο τους Κληρικούς τους ότι εκείνοι διακόπτουν την κοινωνία τους απο αυτούς, και άρα δεν υπάρχει τίποτα το ΚΡΥΦΟ που να γίνεται πίσω απο την πλάτη του.

Και κάτι τελευταίο με όλο τον Σεβασμό στο σχήμα σας: Μην έχετε στην άκρη του μυαλού σας, εσείς και οι ακόλουθοί σας, ότι επειδή κάνατε γνωστό τον Άγιο Λουκά Συμφερουπόλεως στην Ελλάδα, και φέρατε και λείψανά του, κτλ κτλ, ότι σας χρωστάει χάρη η Εκκλησία. Διότι το άκουσα και αυτό απο έναν κάτοικο της Αργολίδας πρόπερσι, και πρέπει να απαντήσουμε και σε αυτού τους είδους τους ”ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΟΥΣ” με την ευκαιρία, επειδή και άλλοι ΛΑΟΦΙΛΕΙΣ(…) Επίσκοποι, Ηγούμενοι, Κληρικοί κτλ, πράγματι έχουν προσφέρει πολλά στην Εκκλησία.

Οι τεχνίτες μαραγκοί επι εποχής ΝΩΕ, βοήθησαν την Εκκλησία κατα την κατασκευή της Κιβωτού. Ο Νώε τους θεωρούσε και αυτούς μέλη της Εκκλησίας, όπως και ήταν, γι αυτό και τους έκανε κήρυγμα μετανοίας εκατόν είκοσι ολόκληρα χρόνια λέει η Γραφή! Πράγματι, κάποιοι κάτοικοι του χωριού στο διάστημα αυτό, πρόσφεραν τις ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ υπηρεσίες τους στην Κιβωτό της Εκκλησίας δείχνοντας ενδιαφέρον, μεταδίδοντας τις τεχνικές γνώσεις τους στον άνθρωπο του Θεού. ΟΜΩΣ, τελικά, δεν εισήλθαν στην Κιβωτό επειδή η προθυμία τους να προσφέρουν στην Εκκλησία ΔΕΝ συμβάδιζε με την προσωπική ”εκκλησιαστική” τους ζωή.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ένα απερίγραπτο παραλήρημα «ορθοδόξου» επισκόπου…
– Ο Επίσκοπος Αργολίδας ρίχνει ξανά τα βέλη του στους πιστούς
– Η “τετραγωνικότητα” του Αργολίδος κ. Νεκταρίου και η Πίστη
– Ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος καταφέρεται εναντίον των λίγων που αντιστέκονται στα αντίχριστα μέτρα