“Μια άμεση ή έμμεση προτροπή υπέρ του εμβολιαστικού προγράμματος από Επισκοπικά χείλη, δείχνει άνθρωπο που του λείπει η πνευματική αρετή της ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ, που τόσο εξυμνήθηκε από τους Πατέρες και τα Γεροντικά”


Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, filoumenos, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “Ιερατική σύναξη ήταν αυτή ή συνέδριο των G20;


Ο Μεσογαίας δυστυχώς, όσο και να κατηγορεί τους χριστιανούς ως «σχολαστικούς» επειδή αντιδρούν σε έναν τέτοιο υποχρεωτικό και ”ΒΙΑΙΟ” εμβολιασμό, ο ίδιος όμως υπήρξε «σχολαστικός» ως προς την σωματική υγεία του ποιμνίου του, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ πριν ακόμα τα μέτρα της Πολιτείας, τις ακολουθίες στους Ιερούς Ναούς της περιφερείας του, ακριβώς ΤΕΤΟΙΑ εποχή πέρυσι…!

Δηλαδή ο Ποιμένας των Μεσογείων, έδωσε εντολή να ΜΕΙΩΘΕΙ η δημόσια ΛΑΤΡΕΙΑ του Θεού και να περιοριστεί μόνο στην ατομική τις μέρες αυτές, κάτι που αφενός μεν είναι υποδεέστερο εκκλησιολογικώς, (η ατομική λατρεία σε βάρος της δημόσιας), αφετέρου δε, και απαράδεκτο ΠΑΛΙ, εκκλησιολογικώς, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ποιός Πατέρας και Άγιος της Εκκλησίας θα προέτρεπε κάτι τέτοιο; Ή πότε συνέβη μια όμοια ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ μείωση της ΛΑΤΡΕΙΑΣ στην εκκλησιαστική μας ιστορία σε πολύ πιο επικίνδυνες καταστάσεις για την σωματική  υγεία των πιστών;

Λχ, στην περίοδο των διωγμών από τους ειδωλολάτρες, τότε που κινδύνευσε ΞΑΝΑ, η σωματική υγεία των χριστιανών (ποινή θανάτου), η Εκκλησία ΔΕΝ σκέφτηκε να ΜΕΙΩΣΕΙ τις ακολουθίες Σεβασμιώτατε ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, απλά, τις μετέφερε ΚΑΤΩΘΕΝ της γης, (κατακόμβες).

Εσείς όμως ΠΡΩΤΟΣ, ένεκα του σχολαστικισμού σας επί της προστασίας της υγείας, τις ΜΕΙΩΣΑΤΕ, χωρίς να ακολουθήσετε την ΑΓΙΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ και ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ λύση των ”κατακομβικών” ακολουθιών.

Φοβηθήκατε το προσωπικό κόστος, όπως οι πλείστοι των Επισκόπων, θεωρώντας προφανώς ως ΜΗ-ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ στην εποχή μας το: «ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων» (Ευαγγέλιο Ιωάννου), ίσως γιατί διακατέχεστε επί της ερμηνείας του εδαφίου αυτού από ”Χιλιαστικές” αντιλήψεις…. Δηλαδή, όπως πχ οι Χιλιαστές αρνούνται μια αλληγορική ερμηνεία του αριθμού 144.000 χιλιάδες του βιβλίου της Αποκαλύψεως, έτσι και εσείς (και σχεδόν όλοι οι Επίσκοποι), θεωρείτε ότι το παραπάνω εδάφιο αφορά ΜΟΝΟ μαρτύριο αίματος και όχι μαρτύριο συνειδήσεως…

Αλλά η περίπτωση του δικού σας ”ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΙΣΜΟΥ” Σεβασμιώτατε Μεσογαίας, δεν περιορίζεται μόνο στην στάσης σας για την ”πανδημία” (επιδημία), αλλά μάλλον είναι μια ”πάγια” τακτική σας από το ΠΑΡΕΛΘΟΝ, αφού και στις πλανεμένες απόψεις σας στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων, ΚΑΙ εκεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορείτε ως «σχολαστικούς» όσους με Πατερικά και Αγιογραφικά επιχειρήματα σας ΕΓΚΑΛΟΥΝ να επανέλθετε στην ακριβή διδασκαλία της Εκκλησίας μας για την δωρεά οργάνων.

Σεβασμιώτατε, η στενή και τεθλιμμένη οδός που ανάφερε ο Κύριος μας, ΔΕΝ περιορίζεται μόνο στον ηθικό βίο ΑΛΛΑ και στον εκκλησιαστικό, όπως πάλι ο Κύριος μας το λέει αυτό με το «ἀποσυναγώγους ποιήσουσιν ὑμᾶς», που σημαίνει ότι ΠΟΙΜΕΝΑΣ που δεν θα περάσει ΚΑΙ από εκκλησιαστικό διωγμό (περίγελο, χλεύη, ή ότι άλλο χειρότερο), ΔΕΝ εξετέλεσε τον σκοπό για τον οποίο κλήθηκε από τον Θεό. (Το αυτό βέβαια ισχύει κατ αναλογίαν για κάθε μέλος της Εκκλησίας)

Συνοψίζοντας, ως προς τον εμβολιασμό δεν έχετε καμία αρμοδιότητα από το Αποστολικό αξίωμα σας, να παίρνετε θέση υπέρ αυτού. Εξέλθετε επιτέλους από αυτήν την πλάνη που έχουν πέσει με τα ΜΟΥΤΡΑ όλα τα εκκλησιαστικά δημόσια πρόσωπα, να βλέπουν τον εμβολιασμό μόνο από καθαρά Ιατρική πλευρά.

Ο πνευματικός άνθρωπος που καθοδηγεί ψυχές, οφείλει να έχει πάντα πιο διευρυμένο νού για κάθε ζήτημα, είτε πρόκειται για προσωπικό, είτε για δημόσιο συμβάν. Πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ΚΑΙ και την γενικότερη ”σημειολογία” της κάθε περιπτώσεως.

Και δυστυχώς η ”σημειολογία” επί του εμβολιασμού, ΑΣΧΕΤΩΣ με τα όποια καλά αποτελέσματα ή κινδύνους, ΔΕΝ είναι καθόλου καλή, αφού έχει ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ στον τομέα που είστε αρμόδιος, με τις ξεκάθαρα βλάσφημες απόψεις των ”ειδικών” της κυβερνήσεως, ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να είναι εξ ίσου ”εστία” μολύνσεως του Κορονοϊού, και ΑΡΑ ο… εμβολιασμός θα την καταστήσει ”ΑΣΦΑΛΗ”. Μην που πείτε ότι αυτό το πρεσβεύουν εκείνοι και όχι εσείς. Σημασία έχει η ”σημειολογία” που σας ανέφερα.  

Δικαιούστε να έχετε όποια άποψη θέλετε για τα εμβόλια σε προσωπικό επίπεδο, ή ΑΝ παραμένατε Ιερομόναχος ιδιωτεύοντας σε κάποιο Μοναστήρι. Αυτό δεν είναι κακό. Ως Αρχιερεύς όμως, οφείλετε να λαμβάνετε υπόψη τα ”δεδομένα” από την περιρρέουσα ”ατμόσφαιρα” που έχει διαμορφωθεί για το θέμα, καθώς προέχει η διαφύλαξη από τον σκανδαλισμό του πιστού λαού του Θεού, αλλά και η ”ΘΩΡΑΚΙΣΗ” της κλονισμένης πίστεως του για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τον καθαγιασμένο χώρο των Ιερών Ναών.

Μια άμεση ή έμμεση προτροπή υπέρ του εμβολιαστικού προγράμματος από Επισκοπικά χείλη, δείχνει άνθρωπο που του λείπει η πνευματική αρετή της ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ, που τόσο εξυμνήθηκε από τους Πατέρες και τα Γεροντικά.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Η μάσκα του Μεσογαίας
– Ο Μεσογαίας Νικόλαος και η αρχαιοελληνική Τραγωδία!
– Ο Κορονοϊός πετσοκόβει τίς ακολουθίες και στη μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής!
– ΟΧΙ στον φασισμό του αποφασίζω, πιέζω και διατάζω
– Από ή μετά το μπόλιασμα [ΒΙΝΤΕΟ] (χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη λόγω της παγκόσμιας λογοκρισίας)
– Πάπας: Ηθικά αποδεκτά τα μπόλια με κύτταρα εμβρύων κατά του κακού
– Οι δύο πόλεμοι
– «Λογική καί Πίστη» – Έννοιες ασυμβίβαστες;
– Ο ΠΟΥ συστήνει ενημέρωση για τα «οφέλη» των εμβολίων χωρίς υποχρεωτικότητα
– Οι υγειονομικοί που τιμούν την επιστήμη δεν εμβολιάζονται βεβιασμένα και χωρίς αξιόπιστες μελέτες
– Η ημίχριστη ΔΙΣ ξαναχτυπά