“Η Αποτείχιση ως εργαλείο της Εκκλησίας, χρησιμοποιείται ΠΡΙΝ την Συνοδική διάγνωση ενός κατηγορούμενου”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, filoumenos, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “Μια αναδρομή και μια υπενθύμιση: «ουδέ μαρτυρίου αίματος ταύτην δύνασθαι εξαλείφειν την αμαρτίαν»


Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Μόρφου, Νεόφυτε, αλλά και η υπόλοιπη τριάς Επισκόπων με φιλότιμο εκεί στην Μεγαλόνησο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή σας σχετικά με το ζήτημα του Ουκρανικού, είχατε δηλώσει μεταξύ των άλλων ότι η προφητευόμενη μέλλουσα Σύνοδος  θα τακτοποιήσει εκείνη, τα πάντα.

Ασφαλώς και την περιμένει η σύμπασα η Εκκλησία με τόση αγωνία. Το ερώτημα είναι: Μόνο θα τακτοποιήσει προβλήματα, ή και θα καταδικάσει και πρόσωπα; Αν ψάξουμε ιστορικά, δεν υπήρξε καμία θεόπνευστη Σύνοδος που να ”τακτοποίησε” βλασφημίες χωρίς να καταδικάσει και πρόσωπα. Επειδή λοιπόν υπάρχει και αυτό το ”έρμο” αγιογραφικό « (μόνο) ο ποιήσας καί διδάξας (μόνο) ούτος μέγας κληθήσεται», φοβάμαι μήπως οι τιμωρίες επεκταθούν και σε πρόσωπα πιο πίσω ιεραρχικά.

Εκτός αν δεν είναι θεόπνευστη Σύνοδος όπως η Κολυμπάριος, που αντί να καταδικάσει αίρεση της εποχής της, την επικύρωσε και από πάνω! (Γι αυτό και θα γελάνε μετά θορύβου όλοι οι ερευνητές του μέλλοντος με την Κολυμπάριο). Αν όμως είναι θεόπνευστη, θα πρέπει να είναι ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΑΣΙ, άρα θα πέσουν και ποινές σε αυτήν και άρα, δεν θα είναι πανηγυρική…

Διαλέξτε λοιπόν παραβολή ανάμεσα στις εξής δύο:
ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ, ή ΤΩΝ ΤΑΛΑΝΤΩΝ, καθώς ο Κύριος σε αυτές βάζει ”ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΣ”, και πράξτε όσο είναι καιρός, δηλαδή γενναίως, ΠΡΙΝ την μέλλουσα Προφητευόμενη Σύνοδο διότι μετά δεν θα έχει αξία .

Η Αποτείχιση ως εργαλείο της Εκκλησίας, χρησιμοποιείται ΠΡΙΝ την Συνοδική διάγνωση ενός κατηγορούμενου. Πριν, κόβουμε μνημόσυνα και κοινωνίες μαζί του. Μετά από αυτήν, ΟΥΤΕ οι κολλητοί ρασοφόροι φίλοι του δεν θα μπορούν να τον μνημονεύουν…

Το ”βοήθεια κλέφτης” το φωνάζουμε ΠΡΙΝ συλληφθεί και δικαστεί ο κακοποιός. Όπως επίσης εάν είχαμε προηγουμένως και οποιεσδήποτε σχέσεις μαζί του, ΠΡΙΝ συλληφθεί φροντίζουμε να ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ από εκείνον, πρωτίστως για να μην κατηγορηθούμε για ”ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ”, αλλά και για να μην μας κρεμάσουν ”ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ” οι συμπολίτες μας.

Αν όμως εμείς φωνάζουμε: ”Κλέφτης, πιάστε τον”, ΜΕΤΑ την καταδίκη του, αυτό δεν έχει καμία αξία τότε, όπως επίσης δεν έχει καμία αξία κατόπιν, ΟΥΤΕ και η αποστασιοποίηση μας από τον κακούργο.

Και αν είμαστε τυχεροί και γλυτώσουμε την κατηγορία ”ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ”, προσπαθώντας να πείσουμε τον Δικαστή ότι ενεργήσαμε έτσι κατόπιν πιέσεων, σίγουρα όμως δεν θα γλυτώσουμε τα ”ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ” στην τοπική μας κοινωνία, αφού ”Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα”.

Πολύ λυπάμαι όμως Σεβασμιώτατε (και λοιποί της τετράδος αυτής), διότι τις επιπτώσεις των παραπάνω αλληγορικών ΔΕΝ τις έχετε σκεφτεί καθόλου, επιλέγοντας να διατηρείτε τις ΚΑΛΕΣ σχέσεις με τον ”κλέφτη” ακόμα και ΜΕΤΑ την παράνομη πράξη του, με το σκεπτικό ότι ακόμα δεν έχει συλληφθεί.

Όλοι σας της ομάδος αυτής, έχετε τις κατάλληλες προϋποθέσεις γι αυτό και αναφέρομαι σε εσάς καλοπροαίρετα, και ποτέ ειρωνικά, παρόλο το ύφος μου. Άλλωστε εμείς, Δέσποτες να μας χαροποιήσουν λαχταράμε και όχι γκρίνιες. Τα ίδια ασφαλώς ισχύουν και για τους καλούς δικούς μας εδώ.

Μην ξεχνάμε όμως ότι  ΔΕΝ είναι όλοι οι ”καιροί” δεκτοί απο τον Θεό. ”Καιρῷ δεκτῷ ἐπήκουσά σου”. (Ησαίας 49,8) Άν ενεργήσουμε ΕΞΩ από τον ”δεκτό” καιρό, τότε είς μάτην για την ψυχή μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Δριμεία η απαντητική επιστολή των τεσσάρων Επισκόπων της Κύπρου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη
– Θύελλα αντιδράσεων! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναγνωρίζει την Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας αντορθόδοξα, αντισυνοδικά και αυθαίρετα
– Συνεχίζει το δίπορτο ο Μακαριώτατος Κύπρου …
– Δριμεία επίθεση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου σε τρεις μητροπολίτες του, αλλά και στον Πατριάρχη Μόσχας. Η απάντησή τους…
– Κύπρου: Είπα στον Ονούφριο να ζητήσει Αυτοκεφαλία από τον Μόσχας
– Ταύτιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Πατριάρχη
– Έχουμε μάθει και κρατάμε «ομπρέλα» όταν κάνει δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
– “Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω” από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!