ΤΙ ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι δεν κινδυνεύω κατά την Θεία Μεταληψη, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ… είμαι εκτεθειμένος και πρέπει να φοράω μάσκα;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, filoumenos, έγραψε το εξής σχόλιο με τίτλο«Το “κατακρεουργημένο” γνωμικό του ιερού Χρυσοστόμου» στο άρθρο “Ο Γόρτυνος Μεγαλουπόλεως ξαναχτυπά. Οφειλόμενη απάντηση Νο.3“: 


Το “κατακρεουργημένο” γνωμικό του ιερού Χρυσοστόμου…

«Εἰ γάρ καί ἐσφάλλετο ἡ Ἐκκλησία, οὐ τοσοῦτον κατόρθωμα ἀπό τῆς τῶν χρόνων ἀκριβείας ἦν, ὅσον ἔγκλημα ἀπό τῆς διαιρέσεως καί τοῦ σχίσματος τούτου» (Ιερός Χρυσόστομος, ΕΠΕ 34, 188).

Εντάξει… Ο Σεβασμιώτατος Γόρτυνος πρέπει πλέον να αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με το γήρας του. Τον λόγο τον έχουν οι Ιατροί νομίζω από εδώ και πέρα. Εμείς γι’ αυτόν, μόνο προσευχή στο κομποσκοίνι μας, ΜΗΝ φύγει σε μια τέτοια πεπτωκυΐα κατάσταση επί των δημοσίων πεπραγμένων και λεγομένων του από το Ουκρανικό και εντεύθεν…

Οι υπόλοιποι νανουρισταί ρασοφόροι τουλάχιστον όμως, ΜΗΝ πυροβολείτε το εν λόγω εδάφιο για να δικαιολογήσετε την απραξία σας, την δειλία σας, και το χειρότερο την δαιμονική και ΑΝΤΙΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ υπακοή σας στους ανωτέρους σας.

Ο Ιερός Χρυσόστομος εκεί, αναφερόταν σε πτυχή του Αντιοχειανού σχίσματος σε σχέση με την νηστεία, και πιο συγκεκριμένα, στα εβραϊκά έθιμα που ήθελαν οι Αντιοχειανοί να επιβάλλουν στην τότε Εκκλησία. Ο Ιερός Πατήρ λοιπόν ξεκάθαρα αναφέρεται στο εν λόγω σχίσμα (το λέει άλλωστε και η σχετική λέξη του), και επειδή το ζήτημα αυτό του τρόπου της νηστείας, ήταν δευτερευούσης σημασίας, είπε αυτό που είπε.

Τι σχέση μπορεί να έχει κάτι τέτοιο με την ασέβεια που δείχνουμε στον Θεό από την χειρουργικού τύπου μασκοφορία μας μέσα στους Ναούς; Δεν δαιμονοποιούμε τις μάσκες. Εγώ θυμάμαι παλιά, λχ, μια κυρία μέσα στην Εκκλησία που ήρθε φορώντας χειρουργική μάσκα. Είπα από μέσα μου. Κάποια επέμβαση θα έκανε η κακομοίρα και έχει τέτοια εντολή από τον Γιατρό της.
ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΚΟ ΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΟΤΕ.
Άλλο όμως αυτό το περιστατικό, και ΑΛΛΟ η ΜΑΖΙΚΗ επιβολή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑΣ εντός του Ναού από τον υγιή πληθυσμό και μάλιστα επί προστίμου σε περίπτωση παρακοής.

ΤΙ ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ: Οτι δηλαδή, δεν κινδυνεύω κατά την ώρα της Θείας Μεταλήψεως, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΉ Η ΩΡΑ, του ”Μετά φόβου”, καθήμενος στην καρέκλα μου, εκεί είμαι εκτεθειμένος στον ιό και άρα πρέπει να φοράω μάσκα;

Κάτι τέτοιο θα ήταν και μία ΚΟΡΟΪΔΙΑ εκ μέρους του Θεού προς τους πιστούς! 

Δηλαδή σαν να μας λέει ο Θεός:
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ (και δεν κολλήσεις Κορονοϊό στα στασίδια του Ναού), ΔΙΑΒΑΙΝΕ (μέχρι την Ωραία Πύλη) ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΜΟΥ ΕΞ’ ΙΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΣΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΟΥΑΛΙΑ, ΚΑΙ Ο ΓΥΝΑΙΚΩΝΙΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΟΥ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΗΓΗΜΕΝΟΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΕΝΤΑΞΕΙ;”

Αλήθεια… Μια απορία με την ευκαιρία: Γιατί ο Ιερεύς στις ακολουθίες, εξέρχεται και θυμιάζει ΟΛΟΝ τον Ναό μέχρι τέρμα κάτω ”γαλαρία” όταν το προβλέπει το τυπικό;

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν λιγάκι, και ιδιαίτερα κάποιοι περιφερόμενοι στα κανάλια Μητροπολίτες.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra