“Πρόκειται κατά κυριολεξία για διακοσμητικά στοιχεία, και όποιοι χριστιανοί θα εξακολουθήσουν παρολα αυτά να βρίσκονται σε κοινωνία με τέτοιους Ποιμενάρχες τους, να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και την ψυχή τους”


Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, filoumenos, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “Ο Μητροπολίτης Κοζάνης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος


Οι Μητροπολίτες θα επικαλεστούν ότι δεν έκλεισαν εκείνοι του Ναούς αλλά η πολιτεία, και η πολιτεία όταν κρίνει ότι δεν υφίσταται κίνδυνος, θα τους ξανανοίξει. (θα πουν).
Συνεπώς, οι Ιεροί Ναοί ανά την επικράτεια δεν υπόκεινται στην δικαιοδοσία των κατά τόπους Μητροπόλεων, αλλά στην Πολιτεία. Ομοίως και το ποίμνιο, οφείλει ”Επισκοπική Υπακοή” όχι στον Ποιμενάρχη του αλλά στις αποφάσεις των αρμοδίων της Πολιτείας, δηλαδή στο Κράτος.

Συνεπώς ποιά υπακοή στον Επίσκοπο οφείλουν οι πιστοί, όπως διατείνονται οι Αρχιερείς μας συχνάκις, για να φοβερίζουν τους ”απείθαρχους”;
Ακόμα και επί των πνευματικών καθηκόντων στους Ιερούς Ναούς, οι χριστιανοί οφείλουν υπακοή στους κυβερνώντες!
Έτσι συμβουλεύει με περισσή αναίδεια από τα μικρόφωνα της Ωραίας Πύλης η συντριπτική πλειοψηφία των Επισκόπων, ή κάνω λάθος;

Μην ακούσω λοιπόν ξανά για Επισκοπική υπακοή. Αποδείχτηκε περίτρανα με την ”πανδημία” (επιδημία) από τις δικές τους δηλώσεις και ενέργειες ότι δεν έχουν ΟΥΤΕ και την πνευματική δικαιοδοσία στο ποίμνιο τους.

Πρόκειται κατά κυριολεξία για διακοσμητικά στοιχεία, και όποιοι χριστιανοί θα εξακολουθήσουν παρ’ολα αυτά να βρίσκονται σε κοινωνία με τέτοιους Ποιμενάρχες τους, να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και την ψυχή τους.

Δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό, διότι ο ίδιος ο Κύριος στην επί του Όρους Ομιλία του προειδοποιούσε από τότε τους πιστούς να κόβουν την κοινωνία τους με την διοικούσα Εκκλησία όταν εκείνη διδάσκει και συμβουλεύει τον λαό στρεβλά, με το γνωστό μας: «ἄφετε αὐτούς· ὁδηγοί εἰσι τυφλοὶ τυφλῶν· τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται» (Ματθαίος ΙΕ,14)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Έλεος, Επίσκοπε Κοζάνης! Αντί άλλων, υπερασπίσου το δικαίωμα των χριστιανών να μετέχουν στην Όντως…
– Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ελάτε να κοινωνήσετε από την ίδια λαβίδα»