“Και με την ευκαιρία της αυριανής Κυριακής του ΑΣΩΤΟΥ, να ευχηθούμε στον Ποιμενάρχη και τα πρόβατα που τον ακολουθούν, να φτάσει μέχρι την εξώπορτα της πατρικής οικείας”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, filoumenos, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…


Σχόλιο στο άρθρο: ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

Δικαιώνονται για μια ακόμα φορά οι Κληρικοί και το ποίμνιο της Μητροπόλεως Φλωρίνης που έχουν διακόψει την κοινωνία τους με τον οικείο Επίσκοπο. Τέτοιες ”δικαιώσεις” σε διαβεβαιώνουν ότι βαδίζεις απλανώς, δηλαδή, όπως θέλει ο ουρανός. Ποιά άλλη καλύτερη παρηγορία από αυτήν;

Και όσο αυξάνεται η δικαίωση των μεν, αυξάνεται αντιστοίχως και η ΕΝΟΧΗ των δε, που συνεχίζουν την κοινωνία τους, διότι ο ίδιος ο Κύριος έχει μιλήσει ΚΑΙ για την ενοχή των συνεχιζόντων μια τέτοια ”κοινωνία” ΠΡΟ-ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΣ (διότι μετά είναι ΑΝΕΥ ουσίας), με το γνωστό μας: «ἀλλοτρίῳ δὲ οὐ μὴ ἀκολουθήσωσιν, ἀλλὰ φεύξονται ἀπ’ αὐτοῦ, ὅτι οὐκ οἴδασι τῶν ἀλλοτρίων τὴν φωνήν» (ΙΩΑΝΝΗΣ 10,5) ενώ εκείνοι ΔΕΝ φεύγουν…

Και με την ευκαιρία της αυριανής Κυριακής του ΑΣΩΤΟΥ, να ευχηθούμε στον Ποιμενάρχη και τα πρόβατα που τον ακολουθούν, να φτάσει μέχρι την εξώπορτα της πατρικής οικείας.
Ο Πατήρ ΝΑΙ ΜΕΝ είναι εύσπλαχνος και περιμένει, ΑΛΛΑ περιμένει στον χώρο του…

ΔΕΝ παίρνει ταξί να πάει να βρει τον απολωλότα στον τόπο της αμαρτίας, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ και αν τρέχει ο ΙΔΙΟΣ να βρει το απολωλός, (στην άλλη παραβολή), τρέχει με την προϋπόθεση ότι το πλανηθέν, ΦΩΝΑΖΕΙ για βοήθεια… Διότι αν δεν φωνάζει (δηλαδή του καλαρέσει εκεί που είναι…), δεν μπορεί να το εντοπίσει ο Τσέλιγκας, και θα το θεωρήσει ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΧΘΕΝ και θα επιστρέψει γρήγορα στο μαντρί καθώς μετά προέχει η ασφάλεια των ζωντανών.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, είναι ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ η μετάνοια. Είτε επί προσωπικών αμαρτημάτων είτε επί δημοσίων, όπως αυτές που διαπράττονται στην Φλώρινα από το Κολυμπάρι και μετά.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…
– “Είναι για καλό”. Πού είδε την καλοσύνη ο Μητροπολίτης Φλωρίνης;;
– Ανοιχτή επιστολή προς ορθοδόξους Χριστιανούς της Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας
– Τραγικός ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, αναφερόμενος στο μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής Μηλοχωρίου
– π.Νικόλαος Μανώλης, Είμαστε μαζί με τον π.Ιγνάτιο στις διώξεις του
– Προς αποκατάσταση της αλήθειας: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΛΑΪΚΩΝ
– Παρακαλούμε μην πυροβολείτε άλλο τον πατέρα Ιγνάτιο! (Χρονικό)