“Αν σήμερα η Εκκλησία προχωρήσει σε αλλαγή του τρόπου μετάδοσης, αυτό θα είναι ΕΦΑΜΑΡΤΟ λόγω της ”ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ””

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, filoumenos, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “Θεοποιείς τη λαβίδα είσαι ειδωλολάτρης!!!


Η ”πανδημία” ήρθε για να μείνει. Όχι όσον αφορά το στέλεχος της λοίμωξης · αυτό θα φύγει, αλλά όσον αφορά την υγειονομική ”ηθική” που πλέον είναι απαραίτητο να αλλάξει και στον λατρευτικό χώρο της Εκκλησίας.

Αντίστοιχα νομοθετήματα και από την πλευρά της Πολιτείας, ήρθαν και αυτά, για να μείνουν, και μετά την εποχή του Κορονοϊού, όπως η τηλεργασία, και άλλα.

Θα ήταν χαμένη ευκαιρία λοιπόν, αν και η Εκκλησία, που επί Χριστοδούλου ακόμα, ΛΗΓΟΥΡΕΥΟΤΑΝ την λειτουργική ”αναγέννηση”, έμενε άπραγη τώρα που το πράμα ”ΣΑΛΕΥΕΙ”…

Θυμίζουμε επί τροχάδην, και το πρόσφατο νόμο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους Ιερείς του, τον νόμο: ”ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΑ ΡΑΣΑ”, τον 2ο Γάμο χηρευόντων-διαζευγμένων Κληρικών, ενώ θα μπορούσαν με ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, όσους η σάρκα τους ενοχλεί τόσο ΠΟΛΥ και δεν αντέχουν, να κρεμάσουν τα ράσα (όχι ενδυματολογικά ασφαλώς, αλλά ως ανενεργοί), και να ιδιωτεύουν εν μετανοία και προσωπικό αγώνα.

ΝΑ ΠΩΣ ΛΥΝΕΤΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΞΑΝΦΙΚΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΣΥΖΥΓΟΥ είτε εκ θανάτου είτε εκ διαζυγίου, αλλά τα θέλουν ΟΛΑ σήμερα οι νέοι παπάδες μας, γι’ αυτό και θα ρισκάρουν και ΟΛΙΚΗ κόλαση επάνω, όσοι κάνουν χρήση αυτού του ”δικαιώματος”.

(Επανέρχομαι στο θέμα) Βγαίνουν σιγά σιγά ξανά οι ντελάληδες της εκκοσμίκευσης, και αρχίζουν τις ανοησίες περί Ιεράς Λαβίδας, στηριζόμενοι ΠΟΥ; Ασφαλώς στην θεολογική άγνοια του ακατήχητου (από εκείνους, ΕΠΙΤΗΔΕΣ) πιστού λαού.

Να απαντήσουμε και εμείς επάνω στο ωραίο κείμενο της κ.ας Παπασταματάκη, στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά:

Ασφαλώς και δεν είναι ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ θέμα ο τρόπος μετάδοσης των Αχράντων Μυστηρίων.
Ασφαλώς και η Εκκλησία έχει το δικαίωμα, όποτε κρίνει, να αλλάξει τον τρόπο.
Όταν όμως έγινε ιστορικά η αλλαγή του τρόπου μεταδόσεως στους λαϊκούς και καθιερώθηκε η Αγία Λαβίδα για εκείνους, ΑΥΤΟ, –ΔΕΝ– ΕΓΙΝΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ –ΚΑΝΕΝΟΣ– ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ –ΑΛΛΑ– ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ”ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ”, ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΤΟ ”ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ”

Σήμερα όμως δεν έχουμε το ίδιο.
Αν σήμερα η Εκκλησία προχωρήσει σε αλλαγή του τρόπου μετάδοσης, αυτό θα είναι ΕΦΑΜΑΡΤΟ λόγω της ”ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ”, αφού οι Συνοδικοί τα τελευταία χρόνια απέκτησαν ΚΟΝΤΗ ΟΥΡΑ και ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΤΙΑ, καθώς έγιναν φοβισμένοι ΛΑΓΟΙ απέναντι στους Κυβερνητικούς, όσο και απέναντι στον Πατριάρχη, (Κολυμπάρι- Ουκρανικό), ΦΑΥΛΙΖΟΝΤΑΣ σαν άλλοι ΗΣΑΥ, το προνόμιο της προσωπικής ή συλλογικής αρνητικής ΨΗΦΟΥ τους, σε ότι προδοτικό, το προνόμιο με μια φράση, που ξεχωρίζει την Ορθοδοξία από τον Παπισμό.

Αν συνεπώς προχωρήσουν στην αλλαγή του τρόπου μετάδοσης, επειδή αυτό θα γίνει υπό ΠΙΕΣΗ αθέων τρίτων ή ολιγοπίστων δικών μας, αυτό θα είναι μια ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ενέργεια ή ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, και ΌΧΙ δικαίωμα της Εκκλησίας που μπορεί να νομίμως θεολογικά να αλλάζει, και τάχα εμείς ”ΕΙΔΩΛΟΠΟΙΟΥΜΕ”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Θεοποιείς τη λαβίδα είσαι ειδωλολάτρης!!!