“Πολλά θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε για το ότι ΔΕΝ είναι τώρα η εποχή του Αντιχρίστου”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, filoumenos, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “Ξεκίνησαν οι καθαρτήριες διαδικασίες του Χριστού στην κοινωνία


Χαίρομαι για τον κ. Μακρή, αν είναι αυτός πίσω από το κείμενο, για τις σωστές του θέσεις, που δεν πέφτει δηλαδή στον ”πειρασμό” να μιλήσει για χρόνια Αντιχρίστου και τα όμοια, που ακούμε κατά καιρούς, δυστυχώς και από ”γνωστά” εκκλησιαστικά πρόσωπα. Προχθές μάλιστα άκουσα και τον γνωστό π. Σάββα Λαυριώτη να κάνει την παρακινδυνευμένη διαπίστωση ότι σύντομα θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος… ( https://www.youtube.com/wat..). ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΙΘΟΜΑΣΤΕ Ειδικά αυτό ισχύει ασυγκρίτως περισσότερο για πρόσωπα που καθοδηγούν κόσμο…

Πολλά θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε για το ότι ΔΕΝ είναι τώρα η εποχή του Αντιχρίστου.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ: Ο Αντίχριστος θα είναι Εβραίος. Κάτω στην Παλαιστίνη, οι Μωαμεθανοί έχουν ΛΥΣΑΞΕΙ να απελευθερωθούν και να εξοντώσουν τους Εβραίους για τους γνωστούς λόγους Πίστεως τους, καθώς ως απόγονοι του Ησαύ, που έχασε τα πρωτοτόκια από κακή διαγωγή του, παίρνοντας τα ο μικρότερος αδελφός του Ιακώβ, ανέκαθεν μέσα στην ιστορία ΘΕΛΟΥΝ να εκδικηθούν γι αυτό, τον Ιακώβ, δηλαδή τους Εβραίους. Πώς είναι δυνατόν όμως, να έρθει τώρα, ο Αντίχριστος, αφού εκείνοι βγάζουν ΑΦΡΟΥΣ σε οτιδήποτε Εβραϊκό ,θεωρώντας τους Εβραίους πέραν της έχθρας τους αυτής, ΚΑΙ ως καταπατητές της Ιερής Πόλεως που είναι και για εκείνους, η Ιερουσαλήμ;

Μπορεί οι μωαμεθανοί να είναι πολυπληθέστεροι σε άλλα σημεία της γης, απ ότι στην Παλαιστίνη, όμως ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ το κέντρο, και της θρησκείας τους αλλά ΚΑΙ του βιβλίου της Αποκαλύψεως στα των εσχάτων, να είναι ΤΟΠΙΚΑ, η Ιερουσαλήμ, και όχι η Σαουδική Αραβία, ή Βόρεια Αφρική ή όπου αλλού. Αυτό λοιπόν ΔΕΝ πρέπει να αγνοείται.

Πώς δηλαδή θα δεχτούν να αναγνωρίσουν και αυτοί με ΧΑΡΑ έναν Εβραίο για Βασιλιά ως Παγκόσμιο Σωτήρα;

Αυτό ασφαλώς όλους τους άλλους λαούς τους αφήνει αδιάφορους, και πράγματι δεν έχουν πρόβλημα να αναγνωρίσουν τον Αντίχριστο ως Σωτήρα που θα εμφανιστεί μετά από φοβερή οικονομική κρίση (τεχνητή). Όμως κάτι τέτοιο, όση πείνα και να πέσει, δεν μπορεί να γίνει ”συμβατό” από τους ορκισμένους εχθρούς των Εβραίων, Μωαμεθανούς, για λόγους που είναι ΔΙΑΧΥΤΟΙ μέσα στην Παλαιά Διαθήκη και φτάνουν ΕΩΣ τις μέρες μας από του απογόνους τους.

ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ: Λείπει ένα κομμάτι του πάζλ από την ιστορία… Και το κομμάτι του πάζλ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ πολύ σωστά σε αυτό που λένε τα μελλούμενα… Ότι δηλαδή, οι Αγαρηνοί με τον Παγκόσμιο πόλεμο, θα ΣΥΡΙΚΩΝΘΟΥΝ και ως θρησκεία, αφού, μέρος αυτών θα βαπτιστεί, κάποιο άλλο θα αφανιστεί, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας. Όχι όμως μόνο της Τουρκίας, αλλά όλου του αραβικού κόσμου γενικότερα, αφού ως συνταρακτικά τα γεγονότα θα επηρεάσουν όλα τα έθνη από όσα θα συμβούν.

ΣΥΝΕΠΩΣ, ”ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ” ο ερχομός του Αντιχρίστου μάλλον ΜΕΤΑ την ”αναλαμπή” ενώ ”ΧΩΡΙΣ” αναλαμπή δεν βγαίνει το ”αίνιγμα”… Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη εννοείται και απλά την καταθέτω ως προβληματισμό.

Ότι κακό βιώνουμε τον τελευταίο αιώνα, τον αιώνα του ψευτορωμαϊκου, είναι μια μπόρα και μετά θα έλθει η λιακάδα η θεϊκή που λέει ο Άγιος Παΐσιος που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να ερμηνεύει προκατόχους του Αγίους που και εκείνοι ασχολήθηκαν με την αναλαμπή. Δεν ισχύει αυτό που ακούγεται συχνά, του στυλ ”Ά! Πολλά από αυτά που προσάπτουν στον Άγιο Παΐσιο, δεν τα είπε ο Άγιος” κτλ κτλ. Μα ο Άγιος είναι σύμφωνος με προγενεστέρους. Δεν δημιουργεί μια δική του ”θεωρία”

Αλλά και πέρα από το θέμα αυτό. Ο χριστιανός στο ”Πάτερ ημών” ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ!… ”ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς”.

Αλλά και στην Θεία Λειτουργία, ο Ιερεύς ΖΗΤΑΕΙ από τον Θεό, την ΑΝΑΛΑΜΠΗ. «Υπέρ ευσταθείας των αγίων του Θεού Εκκλησιών ευσταθείας των και της των πάντων ενώσεως» (ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν μιλάει για ”ΕΝΩΣΗ” εδώ, εννοεί ΟΜΟΝΟΙΑ των Ορθοδόξων και ΟΧΙ οικουμενιστική ένωση)

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΌΣ: ”Κύριε, Κύριε επίβλεψον εξ ουρανού καὶ ἐπίσκεψαι τὴν ἄμπελον ταύτην καὶ κατάρτισαι αὐτήν, ἣν ἐφύτευσεν ἡ δεξιά σου”, που σημαίνει ότι η ΑΝΑΛΑΜΠΗ είναι στο ”ΓΟΝΙΔΙΟ” της στρατευομένης Εκκλησίας, και κάθε αντίλογος ότι πρέπει να θεωρείται ώς ”πλάνη”, βρίσκεται στα ΟΡΙΑ της αίρεσης, για να μην πούμε εντός.

Ναι, αλλά θα πει κάποιος, έχουμε και σωρεία αντίθετων εδαφίων στην Γραφή, αλλά και από τους Πατέρες ότι το όλο πνεύμα στην Εκκλησία είναι εσχατολογικό. Ποιά είναι η εξήγηση: Άλλο πράγμα ότι η Εκκλησία βαδίζει στα έσχατα, και στα χειρότερα, και άλλο ΑΥΤΑ ΚΑΘ’ ΕΑΥΤΑ τα έσχατα χρόνια. Υπάρχει διαφορά.

Ο ”αυτόματος Πιλότος” που θα ενεργοποιήσει ο Θεός για την Εκκλησία του, κυβερνώντας την ολοκληρωτικά, Εκείνος από επάνω, και που αναφέρεται για τα χρόνια αυτά, το βιβλίο της Αποκαλύψεως, ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ την έναρξη των γεγονότων, και ΟΧΙ την ”ΠΟΡΕΙΑ” δηλαδή ότι αυτές οι έκτακτες καταστάσεις (Παράδειγμα: χωρίς να μπορεί η Εκκλησία να ξανασυγκαλέσει Συνόδους θεόπνευστες), θα έχουν ενεργοποιηθεί ”ΗΔΗ”, από ”ΠΡΙΝ”, δηλαδή από τα δικά μας χρόνια, όπως υποστηρίζουν οι ”εσχατολόγοι” αδελφοί μας.

Κάποιος μου είχε πει προσωπικά ότι είμαι αθεράπευτα ρομαντικός με το να ονειρεύομαι Θεόπνευστη Σύνοδο στα χρόνια της παναίρεσης. Θα απαντούσαμε λοιπόν: Μέχρι την ΈΝΑΡΞΗ των γεγονότων των εσχάτων, η Εκκλησία όχι απλά σε προτρέπει αλλά μάλλον σε ΔΙΑΤΑΖΕΙ να είναι ”ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ”, δηλαδή, με το ”ΖΟΡΙ” να ΑΙΤΕΙΣΑΙ την Αναλαμπή, όπως περιέγραψα σε τρία πιο πάνω παραδείγματα. Είναι συνεπώς ΕΝΤΟΛΗ του Θεού, να είναι ‘ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ” η Εκκλησία, και όχι πλάνη. Πλάνη είναι το αντίθετο, δυστυχώς…

Βέβαια η λέξη ”ΑΝΑΛΑΜΠΗ” δεν είναι και η πιο εύστοχη. Το καλύτερο είναι η φράση: ”αποκατάσταση της Ορθοδοξίας”, για να δείξει ότι η αναλαμπή ΔΕΝ θα είναι μια χιλιαστικού τύπου, ευημερία, αλλά θα έχει ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ. Αυτό άλλωστε συνέβαινε κάθε φορά στον χώρο του Βυζαντίου, που η Εκκλησία απελευθερωνότανε από αιρετικούς που κρατούσαν το τιμόνι της διοικήσεως της, και συνεπώς αφού υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, γιατί να μην ξανασυμβεί;

Και όχι μόνο στο Βυζάντιο, αλλά και πίσω στην Παλαιά Διαθήκη, ο Θεός πολύ συχνά, επέτρεπε την λήξη των τιμωριών στους Ισραηλίτες, από τους πέριξ εχθρούς του που τον αιχμαλώτιζαν ή συρρίκνωναν κατά καιρούς τα σύνορα του, δίνοντας τους μία ΑΝΕΣΗ.
Δεν πρόκειται λοιπόν για κάτι ”ασύμβατο” με τον Λόγο του Θεού.