Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου έδωσε αυθαίρετα το «ΟΚ» σε κτηνοτρόφο του Προμαχώνα, να στεγάσει τα… ζώα του, σ’ ένα χώρο που θα έπρεπε να φυλάσσονται τα οστά των ηρώων μας…

Έλεος, απαράδεκτη υπόθεση! Θυμηθήκαμε αυτή την ιστορική ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μανώλη. Αλλά εκεί η υπόθεση διέφερε· αφορούσε τη βλασφημία των Τούρκων και των Δυτικών βέβηλων… Εδώ όμως; Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ζωοτροφές τα οστά των προγόνων μας (ΦΟΒΕΡΗ!!!) [ΒΙΝΤΕΟ-2013] https://www.katanixis.gr/2015/11/2013.html

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ζωοτροφές τα οστά των προγόνων μας [ΒΙΝΤΕΟ-2013]

Διαβάσαμε στο parapolitika.gr :

————————————————————————–

Μαυσωλείο μετατράπηκε σε… στάνη, με τις «ευλογίες» του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Ένα ημιτελές εγκαταλελειμμένο μαυσωλείο στις Σέρρες, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 για να στεγάσει οστά πεσόντων του θρυλικού οχυρού Ρούπελ κατά τον Β΄ Π.Π. μετατράπηκε σε… στάνη με τις «ευλογίες» του τοπικού Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριου.

Το ακίνητο ανήκει στο δήμο Σιντικής, το οποίο αυθαίρετα το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο καταπάτησε η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου αλλά έδωσε αυθαίρετα το «ΟΚ» σε κτηνοτρόφο του Προμαχώνα, να στεγάσει τα… ζώα του, σ’ ένα χώρο που θα έπρεπε να φυλάσσονται τα οστά των ηρώων μας.

Αντιδρώντας στην αυθαίρετη καταπάτηση του χώρου από τον κτηνοτρόφο, ο δήμος Σιντικής απέστειλε πρόσφατα έγγραφο στον καταπατητή, ζητώντας του να εγκαταλείψει το ακίνητο. Ωστόσο ο κτηνοτρόφος αρνείται να το εγκαταλείψει, επικαλούμενος «άδεια» από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου.

Το Μαυσωλείο του Προμαχώνα είχε κατασκευαστεί από το Μηχανικό του ΓΕΣ, προκειμένου ν’ αποτελέσει κεντρικό μνημείο εορτασμού της «Μάχης των Οχυρών» (6-10/1941) αλλά και για να συγκεντρωθούν οστά πεσόντων από τη γύρω περιοχή. Για άγνωστους λόγους, το έργο δεν ολοκληρώθηκε όπως και η διαδικασία ανεύρεσης οστών Ελλήνων πεσόντων, που βρίσκονται θαμμένοι σε ομαδικούς ή μεμονωμένους τάφους που δεν έχουν εντοπιστεί έως σήμερα.
Τη δεκαετία του 1990, το ΓΕΣ παραχώρησε το Μαυσωλείο και τον περιβάλλοντα χώρο στην τότε Κοινότητα Προμαχώνα και σήμερα αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου Σιντικής, που φιλοδοξεί να το αξιοποιήσει στο πλαίσιο προώθησης και ανάδειξης του ιστορικού τουρισμού στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ