Αυτά τα ”χαρισματικά” άτομα, υποδουλώθηκαν στις προσταγές των αιρετιζόντων Οικουμενικών Πατριαρχών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, filoumenos, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: Επιστολή κόλαφος του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου στον π. Ανδρέα Κονάνο.


Η Εκκλησία στην εποχή μας, διαθέτει στελέχη αξιόλογα με χαρίσματα διοικητικά, ποιμαντικά και άλλα. Η πρόσβαση στην θεολογική μόρφωση από τα μέσα του 20 αιώνα και μετά, βοήθησε πολύ σε αυτό. Έτσι, οι Ιερείς και Αρχιερείς μας, δεν θυμίζουν τους ολιγογράμματους προκατόχους τους που συμβούλευε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στην εποχή της Τουρκοκρατίας.

Όμως αυτή η πρόσβαση στην θεολογική και όχι μόνο, μόρφωση του Ιερατείου μας, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Δυστυχώς, δεν αξιοποίησαν σωστά το τάλαντο αυτό της μορφώσεως για την δόξα της Εκκλησίας, αλλά για την ”δόξα” της αίρεσης του Οικουμενισμού, με ανταλλάγματα φυσικά (μία αντιστοίχως δοξασμένη αλλά και άνετη Ιερατική ή Αρχιερατική ζωή), διότι αυτά τα ”πράγματα” χωρίς ανταλλάγματα δεν γίνονται…

Το ίδιο ακριβώς, ”έπαθε” και το Άγιον Όρος. Όλοι τότε, στα μέσα του ’60 μιλούσαν για τον θάνατο του Αγίου Όρους λόγω λειψανδρίας, και ξαφνικά, απο την δεκαετία του ’70 και μετά, άρχισαν να επανδρώνονται οι Μονές, με νέους μορφωμένους μοναχούς, και μετέπειτα ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ, κάποιοι από εκείνους, της γενιάς δηλαδή, Εφραίμ Βατοπεδινού, Αλεξίου Ξενοφωντινού και των περισσοτέρων Ιερών Μονών του Άθωνα, οι οποίοι είναι πάνω κάτω της ίδιας ηλικίας και της ίδιας μοναχικής ”γενιάς” του 1975 -1980

ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ; Αυτά τα ”χαρισματικά” άτομα, υποδουλώθηκαν στις προσταγές των αιρετιζόντων Οικουμενικών Πατριαρχών, με αποκορύφωμα όλων αυτών, την αναγνώριση της ψευδοσυνόδου της Κρήτης και των καθαιρεμένων Ουκρανών σχισματικών. Και ενώ η παύση της λειψανδρίας που προαναφέραμε, οφείλονταν σε καθαρή επέμβαση και θαύμα της Θεοτόκου, δεν αξιοποιήθηκε τελικώς, ούτε και στον τόπον εκείνο, το τάλαντο αυτό.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra