Τα στοιχεία της ανακρίβειας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Τα διπλά βιβλία και ο πανικός της κ. Λινού

Είναι φορές που η ευσυνειδησία, σε καιρό όπου τα φαινόμενα εξαπατούν, θυμάται ότι πρέπει να επέμβει και να αποκαλύψει την αλήθεια.

Εκεί που αρκετοί πίστευαν ότι η κατάσταση με την αναφερόμενη πανδημία ήταν ελεγχόμενη, διέρρευσε η είδηση για την ύπαρξη διπλών βιβλίων του ΕΟΔΥ, όπου καταγράφονταν τα θετικά τεστ και τα κρούσματα του κορωνοϊού. Ως αποτέλεσμα, η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Λινού εμφανίστηκε θορυβημένη στα ΜΜΕ, δηλώνοντας ντροπιασμένη ότι υπάρχουν διπλά στοιχεία καταγεγραμμένα, και μάλιστα ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων. Παράλληλα επισήμανε ότι τα διπλά βιβλία είναι συνήθη στην Ελλάδα, γιατί ο καθένας εργάζεται και για τον εαυτό του.

Λίγες μέρες αργότερα έκανε δηλώσεις σε πιο χαμηλούς τόνους, χωρίς αναφορά σε δικαστικούς λειτουργούς αυτή τη φορά, και εξήγησε ότι δεν πιστεύει πως αλλοιώθηκαν τα στοιχεία, απλώς δεν υπήρξε λεπτομερής καταγραφή ώστε να γίνει ομαδοποίηση των πασχόντων και απομόνωση συγκεκριμένων περιοχών σε κάθε πόλη ή νομό. Τόνισε ξανά ότι τα διπλά βιβλία υφίστανται γιατί χρησιμοποιούνται για τις έρευνες ορισμένων ειδικών που θέλουν να εκδώσουν σχετικές εργασίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κύριος Βατόπουλος, ο οποίος φάνηκε καθησυχαστικός για τα διπλά βιβλία και ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι ο ΕΟΔΥ κρύβει στοιχεία σκόπιμα.

Ακολούθησε ησυχία πάνω στο θέμα, μέχρι τρεις μέρες πριν, όταν μια δημοσιογράφος φιλοκυβερνητικής εφημερίδας αναφέρθηκε σε άρθρο της στα διπλά βιβλία μεταξύ ΕΟΔΥ και ΗΔΙΚΑ. Ο πρώτος φορέας είναι ο επίσημος καταγραφέας του μητρώου ασθενών, άρα και των θετικών τεστ και κρουσμάτων. 

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, ό,τι γινόταν σε γειτονιές από κινητές μονάδες καταγραφόταν σε ξεχωριστά βιβλία του ΕΟΔΥ και ό,τι γινόταν σε ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα καταγραφόταν σταά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη συμπίπτουν τα στοιχεία μεταξύ των δυο καταλόγων ασθενών και να προκύπτουν ανακρίβειες.

Ένα τέτοιο δημοσίευμα θορύβησε την κυβέρνηση, η οποία άσκησε πίεση στην αρθρογράφο να αποσύρει το κείμενο. Έτσι το κείμενο δεν δημοσιεύθηκε και η δημοσιογράφος, νιώθοντας ότι ευτελίζεται η προσωπική της εργασία και ευσυνειδησία, δήλωσε παραίτηση.

Μετα από αυτή την εξέλιξη, είναι απορίας άξιον αν υπάρχει όντως διαφάνεια στις προθέσεις της κυβερνητικής πολιτικής ή έχουμε κάθε δίκιο να νιώθουμε την αμφιβολία να μας ταλανίζει.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Όμοιος ομοίω αεί πελάζει και τα τακίμιασε η Λινού με τον Πατριάρχη!
Προ των πυλών το εμβόλιο της Νέας Εποχής
Κικίλιας: «Μένουμε ασφαλείς με τη μάσκα μέχρι νεωτέρας εντολής»
Πνευματικός και ιατρικός μεσαίωνας
Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού
Pasquale Mario Bacco: Η ομολογία ενός ιατροδικαστή
Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19
Περιβαλλοντική Μηχανική και κουραφέξαλα
Οι γιατροί αδύναμοι, ο Χριστός παντοδύναμος
Αυτοκτονία. Μια πραγματική πανδημία
– Την κεφαλή της Γιαμαρέλλου επί πίνακι ζητά ο Ρουβίκωνας…
– Ένας ακόμα επιστήμονας φιμώνεται…