Για πέταμα μας έχετε Σεβασμιότατε, κι εμάς και τις αθάνατες ψυχές μας!

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος Ναυπάκτου θα ήταν ανακόλουθος της μέχρι τώρα πορείας του, αν δε δήλωνε στη συγκεκριμένη συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ότι ασφαλώς και θα κάνει το νέο εμβόλιο, ύστερα από τις εγκρίσεις των αρμόδιων Οργανισμών και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του. Και ότι βεβαίως δε δίνει συνωμοσιολογικές και ιδεολογικές ερμηνείες στα εμβόλια. 

Μα, μας τα έχει πει και άλλοτε τα χαμπέρια του ο Ναυπάκτου. Από το Μάιο είχε εκφραστεί « Ο “ιός της αυτονομίας”, λέει, είναι όταν κάποιος θεολογεί, όχι με βάση τις αποφάσεις των Συνόδων, αλλά με βάση τις εγκύκλιες ή και πανεπιστημιακές θύραθεν γνώσεις του. Εμφανίζεται ως «εκκλησιολογικός ιός», όταν ο κληρικός παντός βαθμού ενεργεί κατά το δοκούν, ανεξάρτητα ή και αντίθετα με την Ιερά Σύνοδο, δηλαδή εκτός του συνοδικού και ιεραρχικού πολιτεύματος της Εκκλησίας. Και ως «πνευματικός ιός», όταν οι Χριστιανοί δεν ακολουθούν τι λέει η Εκκλησία με τις Συνόδους, αλλά τι συμβουλεύει και τι αποφαίνεται ο τυχόν μεμονωμένος κληρικός ή μοναχός».

Του απαντούσαμε τότε ότι κάνει ένα τραγικό λάθος. Ταυτίζει τη ΘΕΟΛΟΓΙΑ με τις αποφάσεις της Συνόδου. Οι αποφάσεις της Συνόδου θα σταθούν από το ΛΑΟ απέναντι στο κριτήριο της ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ και της ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. Θεολογία δεν καθίσταται ό,τι αποφαίνεται αδιάκριτα κάθε Σύνοδος. Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης Συνόδου δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στο κριτήριο της Θεολογίας της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ούτε αυτής της Ιερής Παράδοσης, ούτε απέναντι στο ΛΑΟ. Είναι η μοιχαλίδα Εκκλησία της Ελλάδας του 2016-2020 (και έπεται και συνέχεια όπως βλέπουμε με τα εμβόλια), που αναγνώρισε εκκλησιαστικότητα, εγκυρότητα μυστηρίων στις αιρέσεις, που αναγνώρισε το ΠΣΕ κ.ά. στο Κολυμπάρι το 2016 και ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΙ!!!!! ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΙ!!!) για πρώτη φορά στα χρονικά, εν μέσω πανδημίας, διακηρύσσοντας ανοιχτά ότι στον Ιερό Ναό του Θεού γίνεται διασπορά ιών, και ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει ασθένειες (εφόσον μεταδίδει covid-19, μεταδίδει τα πάντα, από την πιο απλή ίωση μέχρι το πιο φοβερό μικρόβιο. Απορώ γιατί οι άνθρωποι να θελήσουν να ξανακοινωνήσουν και να αρπάξουν το μικρόβιο/ ιό /, όπως θέλετε πείτε το, της εβδομάδας!).

Δεν αναλογίζεται ότι αυτή, η κατά τα άλλα προσωπική του θέση, δίνει γραμμή; Αυτή τη στιγμή συντονίζεται με εγκληματική δράση κατά της ανθρωπότητας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτά του λέγαμε τότε, τότε που δήθεν αφελώς έδειχναν συγκατάβαση στα μέτρα της Κυβέρνησης καλή τη πίστει, και φτάνουν τώρα δήθεν να διαμαρτύρονται και να αγανακτούν. Λέει συγκεκριμένα: «Υποψιάζομαι ότι η αυστηρότητα των μέτρων που έχουν ληφθή από την Πολιτεία ως προς τους Ιερούς Ναούς έγινε, επειδή μερικοί έχουν εμμονές ως προς την θεία Μετάληψη. Όμως στο θέμα της θείας Μεταλήψεως νομίζω δεν υπάρχει απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής, γιατί είναι θέμα πίστεως.» Αυτοί δηλαδή τί έκαναν για να προστατεύσουν τη Θεία Κοινωνία; Κάθε μέτρο, που εδέχοντο για τη θεία λατρεία, έφερνε πιο κοντά τους απίστους στην αμφισβήτηση του μυστηρίου, στην αμφισβήτηση της Θείας Κοινωνίας. 

Αναλογίστηκε άραγε αυτός ο Ιεράρχης, αλλά και όλοι τους, τι κόστος έχει αυτό το κλείσιμο των Ναών για το λαό του Θεού; Έχει αναλογιστεί ότι γεννάμε και μεγαλώνουμε παιδιά σε αυτή τη συγκυρία που δε θα μπορέσουν να βιώσουν την πίστη στην τρυφερή τους ηλικία; Ότι θα χαθούν ψυχές, αθάνατες ψυχές, για τις οποίες ο Χριστός σταυρώθηκε; Δεν είναι γονείς και γι’ αυτό δε νιώθουν το σπαρακτικό μας πόνο; Όταν ερχόμαστε σε συναίσθηση, ρομφαία διαπερνά τις καρδιές μας, και τον πόνο μας μόνο η Πλατυτέρα των Ουρανών τον ακούει. Ποτέ οι Άγιοι δεν εμποδίστηκαν να νιώσουν τον πόνο των γονέων και των αδερφών τους κι ας ήταν άγαμοι. 

Οι πραγματικοί επιστήμονες και γιατροί όπως φαίνεται (και όχι αυτοί που συμβουλεύεται η Ιεραρχία και ο ίδιος) αναλογίζονται για το κόστος των μέτρων του λοκ ντάουν και των εμβολίων. Εμβαθύνουν, ξεβολεύονται. Ξέρει ο ίδιος, ο τόσο έξυπνος και μορφωμένος Ιεράρχης, πραγματικά το κόστος που θα έχουν αυτά τα εμβόλια για την ανθρωπότητα, όπως με στοιχεία τα παρουσιάζει η Κατάνυξη εδώ

Για πέταμα μας έχετε Σεβασμιότατε, κι εμάς και τις αθάνατες ψυχές μας!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η τραγική μετάλλαξη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.Ιερόθεου δεν έχει τέλος!
Θα μας εμβολιάσουν παιδιά! Αυτό είναι το επίπεδο της Εκκλησίας της Ελλάδος! Ιερατική Σύναξη…
Το ρεζίλεμα του Ναυπάκτου στον ΣΚΑΪ
Θα στηρίξει η Ιεραρχία τη γενναία στάση του Μητροπολίτη Κερκύρας να κηρύξει την εκκλησία υπό διωγμό;
Προ των πυλών το εμβόλιο της Νέας Εποχής
Κικίλιας: «Μένουμε ασφαλείς με τη μάσκα μέχρι νεωτέρας εντολής»
Πνευματικός και ιατρικός μεσαίωνας
Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού
Pasquale Mario Bacco: Η ομολογία ενός ιατροδικαστή
Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19
Αυτοκτονία. Μια πραγματική πανδημία