Καταλήψεις των σχολικών κτιρίων ταυτόχρονα με τον πολλαπλασιασμό των περιστατικών που βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της πολύωρης χρήσης μάσκας κάτω από ακατάλληλες συνθήκες…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι αλήθεια πως η σχολική πραγματικότητα έχει αλλάξει άρδην παρά τις εντατικές προσπάθειες ενός αξιοσέβαστου αριθμού γονέων να παρακωλύσουν το έργο της Κυβέρνησης. Γνωρίζουμε πως ήδη πριν το άνοιγμα των σχολείων γράφτηκαν πολλά άρθρα και έγιναν πολλές δημόσιες κινητοποιήσεις, προκείμενου οι μικροί μαθητές να μην υποστούν τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Όλες οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν δε βασίστηκαν σε μία ακραία γονεϊκή συμπεριφορά που κυριεύεται από το απόλυτο αίσθημα του φόβου το οποίο μπορεί να εκδηλώσει ένας γονέας. Στον αντίποδα, η κινητήριος δύναμη που ώθησε τους γονείς να λάβουν δραστικά μέτρα για την υγεία των παιδιών τους, ήταν το μεγάλο εκείνο μέρος της ιατρικής κοινότητας που υπερασπίζεται την εγκυρότητα της ορθής επιστήμης της ιατρικής. Αξίζει να τονιστεί πως για να ενισχυθεί η τρομολαγνεία που επιβάλλει η νέα πραγματικότητα που έφερε ο ιός, βρέθηκαν τα πρόσωπα εκείνα που έχοντας το περιτύλιγμα του αδιάβλητου επιστημονικού τους κύρους, προέβαλαν μία νοθευμένη επιστημονική αλήθεια.

Όπως ήταν φυσικό το μεγάλο κύμα των γονέων που εντοπίζουν την παράνοια των εξουθενωτικών μέτρων εντός του σχολικού χώρου, δεν ήταν αρκετό ούτε για να αναθεωρήσει η Κυβέρνηση τις σχετικές αποφάσεις της εξ’ ολοκλήρου, αλλά ούτε για να τις αναπροσαρμόσει δείχνοντας λίγη ευαισθησία. Έτσι, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου παραγκωνίστηκαν υποτιμητικά χιλιάδες φωνές γονέων που βοούσαν για την ασφάλεια των παιδιών τους. Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τη μασκοφορία των μικρών παιδιών, τις αποστάσεις ασφαλείας, την εντατική απολύμανση και κυρίως με το αίσθημα φόβου που σε καμία περίπτωση δεν προάγει η παιδευτική διαδικασία και καλλιέργεια του πνεύματος.

Η αντίδραση όχι στο υγιές και το ορθό, αλλά στο επικίνδυνο και στο ανορθόδοξο δεν άργησε να φανεί και από τους μαθητές. Όπως μας ενημερώνει σχετικό άρθρο ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα σχολεία. Ειδικότερα το σχολικό συγκρότημα του δήμου Βουκολιών στα Χανιά βρίσκεται υπό κατάληψη. Οι μαθητές έκλεισαν την είσοδο του σχολείου και ύψωσαν πανό στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Επιπλέον έγιναν γνωστές τρεις ακόμη καταλήψεις που αφορούν σχολεία της Πάτρας. Πρόκειται για το 2ο και 12ο Λύκειο Πάτρας αλλά και το Γυμνάσιο – Λύκειο Φαρών. Οι μαθητές στο 2ο, έχουν κλειδώσει απ’ έξω τους καθηγητές και διαμαρτύρονται για τις μάσκες και τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

Η νέα ακραία σχολική πραγματικότητα η οποία βασίζεται σε μετέωρα και ανυπόστατα στοιχεία, υποκινήθηκε φυσικά από το ίδιο το υπουργείο, τον ΕΟΔΥ και τους υπόλοιπους φορείς. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ελληνική κοινωνία δεν παρουσιάστηκε ως το πειθήνιο όργανο που ήλπιζαν οι διακινητές αυτής της υπόθεσης. Αλλά, με σθένος έδειξε την αντίστασή της… άλλωστε η δράση φέρνει αντίδραση!

Κανείς δε θέλει να εμπλέκεται σε διαδικασίες που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή την εκπαιδευτικής διαδικασίας, διότι χάνεται ο πολύτιμος χρόνος παίδευσης και εκπαίδευσης των παιδιών. Όμως τη στιγμή που οι αρμόδιες αρχές δεν αφουγκράζονται τις δικαιολογημένες ανησυχίες των γονιών, αλλά αντίθετα στοχοποιούν και σχεδόν χλευάζουν οποιονδήποτε “σηκώνει κεφάλι” στα σχέδιά τους, η κίνηση της κατάληψης ενός σχολείου είναι κατανοητή. Οι μαθητές με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν προσπαθούν μέσω των καταλήψεων των σχολικών κτιρίων και της ύψωσης πανό να επικοινωνήσουν με την Κυβέρνηση. Εναποθέτουν τους φόβους, τις ανησυχίες τους αλλά και τις αμφιβολίες τους για τη νέα, μη βιώσιμη σχολική πραγματικότητα και περιμένουν η Κυβέρνηση να μη δείξει περισσότερη ασοφία.

Οι καταλήψεις των σχολικών κτιρίων ταυτόχρονα με τον πολλαπλασιασμό των περιστατικών που βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της πολύωρης χρήσης μάσκας κάτω από ακατάλληλες συνθήκες, φαίνεται πως δίνουν ένα σημείο εκκίνησης της αντίστασης στα, θεωρούμενα από πολλούς, αδίστακτα μέτρα της Κυβέρνησης!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μια αξιοσημείωτη αντίδραση γονέων σε μια ασθενούσα Ελλάδα που αργοπεθαίνει
Όσο φοράς τη μάσκα… μάθε για το εμβόλιο!
Δημοσιεύτηκε η νέα ΚΥΑ – Λέει ο λαός: “Εκεί που ήσουν ήμουνα κι εκεί που είμαι θα’ρθεις”
ΕΟΔΥ για μαθητές και καθηγητές
Παιδεία: Το βαθύ γεγονός
Ο Κορωνοϊός κρατάει “βούρδουλα” και διώχνει από το μάθημα τους μαθητές που δε φορούν μάσκα!
Στοχοποιούνται τα παιδιά μας – Αντίδραση γονέων στην υποχρεωτική εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία
Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)
Ο Αγιασμός του μασκαρά
Από τα 12 έτη το όριο προσαρμογής προς τους ενήλικες στη χρήση της μάσκας
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Η παράνοια στην Ταϊλάνδη
Οι μάσκες προσώπου πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι;