Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται θυμίζουν τη Ναζιστική Γερμανία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση της Κύπρου πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο να υποχρεωθούν οι ανεμβολίαστοι να φορούν ειδικό «βραχιόλι». Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «πατριωτικό καθήκον» και σημείωσε ότι τα κίνητρα και τα αντικίνητρα που πρέπει να δοθούν, θα εξεταστούν από μια διυπουργική επιτροπή, η οποία θα προβεί στις ανάλογες αποφάσεις.

Με την αναφορά του στην έξαρση από τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού, δήλωσε ότι: «Οι νέοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι άτρωτοι. Μαγκιά δεν είναι να μην εμβολιάζεσαι, μαγκιά είναι να εμβολιάζεσαι και να προστατεύεσαι». Ο Πρόεδρος δέχτηκε τις αντιδράσεις και τις παρατηρήσεις δημοσιογράφου σχετικά με το ανθρώπινο και αναφαίρετο δικαίωμα να μην επιλέξει κάποιος να εμβολιαστεί. Εκείνος απάντησε ως εξής: «Το δικαίωμα είναι δεδομένο, όμως, πρέπει να καταλάβετε».

Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς προπαγάνδας που χρησιμοποιούν όλα τα τεχνάσματα, στην καλύτερη περίπτωση για να πείσουν και στη χειρότερη για να απειλήσουν. Η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εξαφανίστηκαν. Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται θυμίζουν τη Ναζιστική Γερμανία. Το βραχιολάκι σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από το μαρκάρισμα των Εβραίων στη Γερμανία του Χίτλερ.

Η υπακοή και πειθαρχία που απαιτούν δεν είναι αυτή που κοσμικά οφείλουμε στο Σύνταγμα και στην ορθή Επιστήμη, αλλά σε μία νέα, παράλογη, κατευθυνόμενη παραεπιστήμη που προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση. Η υπευθυνότητα που διαφημίζουν δεν είναι η υπευθυνότητα που όλοι έως τώρα γνωρίζαμε, αλλά μία συγκατάθεση σε κάτι που δυνητικά μπορεί να μας βάλει σε κίνδυνο. Να βιαστούμε δηλαδή, να εξαγορασθούμε χρηματικά, να πειστούμε ψυχολογικά για κάτι που κανείς δεν λαμβάνει την ευθύνη μίας πιθανής κακής εξέλιξης στον οργανισμό μας, για κάτι που δεν μελετήθηκε και δοκιμάστηκε επαρκώς, για κάτι που έχει ως «παρενέργεια» ακόμη και τον θάνατο.

Ο διχασμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, διαδραματίζεται ανάμεσα σε ομοεθνείς, σε ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και πιστεύω, σε συνεργάτες, γείτονες και αδέλφια. Και αυτό είναι πραγματικά ανήθικο!

Με εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού και στο θείο θέλημά Του, ανατείνουμε χείρας προς Εκείνον και τον παρακαλούμε να επέμβει…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Υποχρεωτικό για όλους το εμβόλιο κορωνοϊού στην Κύπρο
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπερβαίνει στην εφαρμογή τα μέτρα της πολιτείας
– Αντίθετος με τη σύσταση για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού δηλώνει ο Μητροπολίτης Μόρφου
Οι μάσκες προστασίας και οι μάσκες των μασκαράδων κατά τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου