Άρθρο του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αποκλειστικά για την https://katanixi.gr/

Σκυλί που γαβγίζει δε δαγκώνει, λέει ο σοφός λαός

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Το μπόλιασμα των “λεόντων”

Του Ιωάννη Πουναρτζόγλου

Μεγάλη ευλογία μάς έδωσε ο Θεός επιτρέποντας την επιδημία του κορωνοϊού, καθώς αποκάλυψε την υποκρισία πολιτικών και εκκλησιαστικών αξιωματούχων. Έπεσαν οι μάσκες, όπως λέμε! Ωστόσο, στην Εκκλησία οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν μετά την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, καθώς ένας ένας επίσκοπος έπεφτε από το βάθρο των “λεόντων” αγωνιστών και παραδοσιακών ιεραρχών. Ήταν δεδομένο πως με τη συνεχή υποχώρηση σε διάφορα θέματα που προέκυπταν, κάποια στιγμή θα έχαναν την μπάλα και θα εξευτελίζονταν στα μάτια ακόμα και του πιο χλιαρού μα καλοπροαίρετου πιστού.

Ο κορωνοϊός ήταν η χαριστική βολή· με αποκορύφωμα πλέον το μπόλιασμα. Με την εμφάνιση του πρώτου επιδημικού κύματος άρχισε σιγά σιγά να δοκιμάζεται η πίστη των Ορθοδόξων σε ελάχιστο επίπεδο μέχρι που έφτασε κάποια στιγμή ακόμη και στη βλασφημία της άρνησης της σωστικής Θείας Χάριτος εντός των Ιερών Ναών, αλλά και της Θείας Κοινωνίας. Μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο βιώσαμε άθλιες εξελίξεις τόσο στην κοσμική μας ζωή, όπως αλλεπάλληλους εγκλεισμούς, συνεχή τρομοκρατία, οικονομική κατάρρευση, όσο και στην εκκλησιαστική μας ζωή, όπως κλειστούς ναούς, ρεζερβέ Θείες Λειτουργίες, βλάσφημες μασκοφορίες· λες και παρευρίσκονταν σε πάρτυ μασκέ(!). Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της φαρισαΐζουσας Ιεράς μας Συνόδου!

Έφτασε πλέον η στιγμή της ανακάλυψης του μπολιάσματος! Ένα σκεύασμα πλήρως ασφαλές και αποτελεσματικό (κι ας μπορείς ακόμη να μεταδώσεις τον ιό και να νοσήσεις)… Ένα σκεύασμα που είναι αποδεκτό από όλη την ιατρική κοινότητα (κι ας τάσσονται κατά του πολλοί καταξιωμένοι γιατροί και επιστήμονες)… Ένα σκεύασμα εγκεκριμένο από τη Συνοδική Επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, της οποίας πρόεδρος είναι ο υποστηρικτής των εγκληματικών μεταμοσχεύσεων ζωτικών οργάνων, Μεσογαίας κ. Νικόλαος (κι ας έχει αποκαλυφθεί η χρήση εμβρυϊκών κυτταρικών σειρών από εκτρωμένα έμβρυα κατά την έρευνα και ανάπτυξη των σκευασμάτων)… Κατά τ’ άλλα, να κοιμόμαστε ήσυχοι!

Ένας συνεργός και διαφημιστής όλης αυτής της παράνοιας, δυστυχώς, είναι και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιστοσελίδας της Μητροπόλεως μπολιάστηκε, ευγνωμονώντας τους γιατρούς. Μάλιστα! Ο άλλοτε “λέοντας” της Ορθοδοξίας, ο οποίος μετά το Κολυμπάρι άρχισε δειλά δειλά την οπισθοχώρηση! Παρέμεινε στις κλασικές ασφαλείς-θεωρητικές παρεμβάσεις του περί Οικουμενισμού, μέχρι που ήρθε και η ψευδοαυτοκεφαλία της Ουκρανίας. Κι εκεί η φωνή του υψώθηκε, μέχρι που άρχισε να μιλάει για διοικητικό μόνο παράπτωμα και όχι για εκκλησιαστικό πραξικόπημα. Φάουλ και κίτρινη κάρτα! Αλλά, όπως λέει ο λαός, σκυλί που γαβγίζει δε δαγκώνει! Κι αυτό φάνηκε από το συλλείτουργο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο οποίο μνημονεύτηκε ο αχειροτόνητος ψευδεπίσκοπος Επιφάνιος Ντουμένκο. Μετά από αυτή τη φάση η κόκκινη κάρτα ήταν απαραίτητη και έτσι αποβλήθηκε από τις παραδοσιακές συνειδήσεις ως μέλος της ομάδας των πραγματικών λεόντων κληρικών. Και φτάνουμε στην κορωνοϊοεποχή που κυριαρχεί η παρέλαση των καρναβαλιών εντός των Ιερών Ναών και δυστυχώς δικαιωνόμαστε για τη στάση μας έναντι του κ. Σεραφείμ, καθώς αποδέχτηκε δημοσίως τη μασκοφορία στους Ναούς. Η κατρακύλα τελείωσε; Βεβαίως και όχι, διότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς στις 15 Ιανουαρίου μπολιάστηκε δημοσίως, με αποτέλεσμα να αποδειχθεί διαφημιστής του και να πάρει στο λαιμό του καλοπροαίρετους πιστούς που τον θεωρούσαν ακόμη ως “λέοντα” της Ορθοδοξίας. Τουλάχιστον, όμως, ως Μητρόπολη (πέραν του ισχυρού προσωπικού παραδείγματος του Μητροπολίτη) δεν έδωσε σαφή εντολή περί μπολιάσματος, αλλά το άφησε μετέωρο στην κρίση του καθενός. Αλλά τι να το κάνεις, όταν οι πράξεις του επισκόπου της άλλα διαφημίζουν;

Λύπη σ’ όλους εμάς τους πιστούς προκαλεί η πορεία του συγκεκριμένου Μητροπολίτη, καθώς “τον είχαμε πολύ ψηλά” και εκτός από την αρχιερωσύνη του σεβόμασταν και το πρόσωπό του. Πλέον, μόνο λυπούμαστε, απογοητευόμαστε και ελπίζουμε να φωτιστεί ώστε να αλλάξει ρότα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η θέση του Πειραιώς Σεραφείμ για τις μάσκες στις Ιερές Ακολουθίες [ΒΙΝΤΕΟ]
Ένα ανακοινωθέν της I.M. Πειραιώς τουλάχιστον προβληματικό
Ο Μητρ. Πειραιώς για την εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. για αναστολή της Θείας Λειτουργίας: “Μία ισορροπημένη πρόταση”
Τα στοιχεία δικαιώνουν τον Μητροπολίτη Κυθήρων
Ουκ έξεστί σοι Επίσκοπε Ιωαννίνων!
– Μια αποτίμηση: ΔΙΣ και Κυβέρνηση στα μαχαίρια για τα Θεοφάνεια… ή και όχι;
– Άγιοι με μάσκα και εμβόλιο;
– Επιχείρηση “Ελευθερία” ή “δολοφονίας” του ελληνικού λαού;
– Η ευγνωμοσύνη και η γαλήνη του κ.Ιερώνυμου
– Ελευθερία και υγεία (αποκαλυπτικό βίντεο)
– Ο πραγματικός λόγος που απαγορεύτηκε ο αγιασμός των υδάτων στην ύπαιθρο
– Η Ποιμαντορική Εγκύκλιος που αποκαλύπτει την προδοσία και την πλάνη των Επισκόπων και επιβάλλει την επανακατήχησή τους