του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αποκλειστικά για την katanixi.gr

«Όμως κι εμείς οι ιερείς, οι μοναχοί κι οι δεσποτάδες, γυρίσαμε τη πλάτη στον Θεό. Δεν τον πιστεύουμε, γίναμε προδότες της Εκκλησίας μας»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αποφασισμένος φαίνεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος να μην επιτρέψει στην επισκοπή του, το νέο μέτρο της κυβέρνησης που αφορά την είσοδο του πιστού λαού στους Ναούς με την επίδειξη rapid test. Μάλιστα, εκφράστηκε με αγανάκτηση για την όλη διαχείριση του κορωνοϊού εκ μέρους της πολιτείας, αλλά και εκ μέρους ορισμένων ρασοφόρων.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του αναφέρθηκε επίσης στη δίωξη που υφίσταται πλέον η Πίστη μας. Προς τιμήν του, δεν λησμόνησε τη στάση της Εκκλησίας σε όλη αυτή την κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όμως κι εμείς οι ιερείς, οι μοναχοί κι οι δεσποτάδες, γυρίσαμε τη πλάτη στον Θεό. Δεν τον πιστεύουμε, γίναμε προδότες της Εκκλησίας μας».

Στη λήξη του κηρύγματός του, τόνισε την πνευματική υπόσταση του πειρασμού αυτής της ασθένειας και πως η μοναδική λύση είναι η μετάνοια και η προσευχή! Τελειώνοντας έθεσε στην επισκοπή του ένα όριο σ’ όλην αυτή την κοροϊδία εις βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, χωρίς να φοβηθεί ακόμα και τη φυλακή.

Ο Σεβασμιότατος Καλαβρύτων μας εξέπληξε ευχάριστα με αυτήν του την αντίδραση! Αν και λυπούμαστε που τόσο καιρό σιωπούσε και αποδεχόταν τα βλάσφημα μέτρα της πολιτείας, εντούτοις χαιρόμαστε που επιτέλους όρθωσε το επισκοπικό του ανάστημα και ανέπαυσε το ποίμνιό του.

Ευχόμαστε να ομοιάσει στο ομολογιακό θάρρος του προκατόχου του και να επισκοπεί ορθόδοξα και μαρτυρικά το ποίμνιο που του εμπιστεύτηκε ο Θεός!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Εκκλησίες με rapid test. Πώς θα γλυτώσουμε;
Αντίθε(τ)ος σκοταδισμός
Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στον δυστοπικό νεοναζισμό!
– Πότε είναι επιτρεπτή η “Επισκοπική δειλία” κατ’ άκρα οικονομία;