Ο νέος Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να εκλεγεί το Σάββατο και ήδη έχει ξεχωρίσει μία πεντάδα υποψηφίων για την κούρσα διαδοχής

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τους επικρατέστερους διαδόχους να είναι πέντε.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να εκλεγεί το Σάββατο και ήδη έχει ξεχωρίσει μία πεντάδα υποψηφίων για την κούρσα διαδοχής. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου συνεδριάζει από την Πέμπτη και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα φαβορί.

Στην πεντάδα των μητροπολιτών που έχουν ξεχωρίσει στην κούρσα της διαδοχής,  περιλαμβάνεται ο 73 χρονος μητροπολοτίης Βοστώνης Μεθόδιος, ο 52χρονος μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ηγούμενος της Μονής Χάλκης, ο 64χρονος μητροπολίτης Δαρδανελλίων Νικήτας, 0 61χρονος μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ αλλά και ο μόλις 46 ετών επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαϊου, υπέβαλε την παραίτησή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μετά από συνάντηση των δύο ανδρών στο Φανάρι. Ο 92χρονος ιεράρχης παραιτείται από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αμερικής μετά από θητεία 20 ετών.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα ο Πατριάρχης του είχε ζητήσει τουλάχιστον τρεις φορές να παραιτηθεί.

ΠΗΓΗ