Πού ακούστηκε διαποίμανση δια της ειρωνείας και της τρομοκρατίας!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε κάποια προφητεία του ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προέβλεπε: “Τὸ κακὸ θὰ σᾶς ἔρ­­­θῃ ἀπὸ τοὺς διαβασμένους1 (ἀπὸ τὰ ἄθεα γράμματα).

Η οσμή τρόμου που αρχικά διαχύθηκε ύπουλα, με δράστες τους γνωστούς γλυκείς νανουριστές στο Ορθόδοξο πλήρωμα, πλέον έχει θεριέψει και έχει μεταβληθεί σε αγνή καθεστωτική τρομολαγνεία.

Αποκαμωμένος ο πιστός λαός από το ανελέητο κυνήγι της Πολιτείας, όταν οι νόμοι που θεσπίστηκαν γι’ αυτό το θέμα καταπατούνται εν μια νυκτί, καταφεύγει στην Εκκλησία.

Και έρχεται αντιμέτωπος με μια τρομοκρατούσα Εκκλησία, για πρώτη φορά στη δισχιλιετή μαρτυρική πορεία της. Προσέρχεται να βρει την Πίστη και αντιμετωπίζει την οργή, την ειρωνεία, το χλευασμό των ποιμένων. Δυστυχώς, αντί να κρατούν το Σταυρό του Κυρίου που διαλύει τους δαίμονες, εκείνοι κραδαίνουν ένα παράδοξο φραγγέλιο εκφοβισμού του πιστού λαού.

Εξελίσσεται μια γενικευμένη και ολομέτωπη επίθεση, μια επιχείρηση κατατρομοκράτησης με πολιορκητικό κριό το θάνατο:

όταν πεθάνεις…”

επιλέγεις να πεθάνεις…”

μόνος θα πεθάνεις…”

όλοι θα πεθάνετε…

Ποιος καθορίζει αν και πότε θα πεθάνω; Ποιος καθορίζει αν θα πεθάνω πρώτος εγώ ή εσύ;

Η άνεση στην αναφορά του πότε θα πεθάνει κάποιος, η δημιουργία τεχνητά λογικών αδιεξόδων, είναι τραγική ως έκφραση. Και άθλια ως πρακτική! Απαράδεκτο αυτό που διαδραματίζεται!

Πού ακούστηκε διαποίμανση δια της ειρωνείας και της τρομοκρατίας!

Όπως η οχιά που επιτίθεται και δαγκώνει με το φαρμάκι της όταν νιώθει απειλή, έτσι και εκείνοι κουλουρασμένοι στο αραχνιασμένο θρονί της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, βλέπουν τον πιστό λαό σαν εχθρό. Έχει σημασία να προβληματιστούν οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδας, γιατί αυτός που επιτίθεται, δίνει και τον ορισμό μιας κατάστασης, αυτός που επιτίθεται δημιουργεί την αντίδραση. Η δράση του εκφοβισμού και της απολυταρχίας έχει ξεπεράσει ακόμη και τους νόμους της φυσικής, που προστάζουν στην δράση ανάλογη αντίδραση.

Προφασιζόμενοι το φόβο που καλλιεργεί η πολιτεία, για αντίδοτο προσφέρουν ειρωνικά τον τρόμο του θανάτου. Δε δεχόμαστε ως νοήμονες άνθρωποι κανέναν να επιδρά πάνω μας με τέτοιο επιβλητικό τρόπο και να ζητά την απόλυτη δουλοπρέπειά μας! Μας θέλουν φιλήσυχους, να ασχολούμαστε με τον κήπο και τα σκόρδα μας. Μα ο κόσμος αγανακτεί, αντιδρά, ζητά τον ποιμένα τον καλό και λαμβάνει ειρωνεία πως δήθεν με τις αντιδράσεις του διαφημίζεται η Αρχιερατική άποψη, χλευασμό πως δήθεν αποκαλύπτεται πόσο ασόβαροι είναι όσοι αντιδρούν, την εξουθένωση με τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά επιτίμια και απειλές για την ώρα του θανάτου όσων αντιδρούν. Και αντιδρούν άνθρωποι απλοί, όχι ψεκασμένοι και τρελοί. Πολύ απλά τολμούν να έχουν άλλη άποψη, εν ονόματι της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Οι ταμπέλες που τους κρεμούν, με φανερή υποτίμηση, μόνο χριστιανικό πνεύμα ανώτερου εκκλησιαστικού άρχοντα δεν δείχνουν εκ μέρους τους. Όταν δεν έχει αποτέλεσμα η “πειθώ” της τρομοκρατίας περί ζωής και θανάτου, χρησιμοποιείται η πνευματική βία…,γιατί για τέτοια πρόκειται.

Μια τρομοκρατούσα Εκκλησία δεν τη δέχεται ο Ουρανός.

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί (..) μωροὶ καὶ τυφλοί! (..)2 ” τόσες θεομηνίες και συμφορές, πυρκαγιές, σεισμοί, λιμοί σε όλη την οικουμένη μα εσείς “Σκληροτράχηλοι καὶ ἀπερίτμητοι τῇ καρδίᾳ καὶ τοῖς ὠ­σίν3…”, “ ὑποκριταί, τὸ μὲν πρόσωπον τοῦ οὐρανοῦ γινώσκετε διακρίνειν, τὰ δὲ σημεῖα τῶν καιρῶν οὐ δύνασθε γνῶναι;4”.

Ζούμε στην εποχή που Ιεράρχες, λόγω μιας έμπονης αυθεντικής ακόμα και σκληρής κριτικής με αγωνία προς το πρόσωπο τους, απέστειλαν… αφορισμούς. Αφορισμοί fast food, επιτίμια δια τηλεφώνου, ακοινωνησία online και απειλές πως δήθεν “θα πεθάνετε και θα σας παραχώσουμε αδιάβαστους” δεν ανήκουν στην ορθόδοξη εκκλησιαστική μας παράδοση.

Ενώ αποτελεί μείζον ζήτημα παραβίασης του ιατρικού απορρήτου, μα κυρίως σεβασμού του οικογενειακού, του ανθρώπινου πόνου, αποφαινόμενοι ιατροδοκαστικώς, προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις, τσουβαλιάζοντας τους κεκοιμημένους αδελφούς σε κάστες, ανάλογα με την αιτιολογία του θανάτου τους. Δε διαθέτουν πνεύμα Χριστού αλλά το δαιμονικό πνεύμα του Οικουμενισμού. Τιμούν επιφανείς μασόνους, οι οποίοι μας κουνάνε το δάχτυλο και αγανακτισμένοι προβαίνουν σε δηλώσεις: “τρομοκρατηθείτε επιτέλους”!

Πού βρίσκεται λοιπόν η λογική σε όλο αυτό το θέατρο του παράλογου;

Με την επιχειρούμενη συνοδική εισαγωγή της παναίρεσης του Οικουμενισμού καθώς και τη Νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου, οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδας υφίστανται συστολή της Χάριτος του Θεού. Έτσι άχαροι, βολεμένοι και φοβισμένοι, αλυσοδέθηκαν εσχάτως σαν μαριονέτες στο κουκλοθέατρο της Πολιτείας με δικαιολογία την επιστήμη.

Δίπλα στο πρόσωπο του κάθε Ιεράρχη ο πιστός έχει από γονιδιακό ορθόδοξο ένστικτο πάντα το πρόσωπο του Χριστού και αυτόματα γίνονται οι συγκρίσεις μέσα του…

Κατεβάσατε πολύ χαμηλά τον πήχη στο στάδιο των αγώνων της Εκκλησίας και απαιτείται από το πλήρωμα της να σας χειροκροτεί ως Ολυμπιονίκες!

Ο λαός όμως που γαλουχήθηκε με Πνεύμα Θεού τόσων και τόσων γενεών και εδώ λειτουργεί αυτόματα και συνειδητά ταυτόχρονα και σας καταδικάζει. Αναγνωρίζει το αυθεντικό από το κάλπικο και ως κύμβαλα αλαλάζοντα σας αποδοκιμάζει.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν το αντέχετε αυτό, γι αυτό και εκπίπτετε στους αφορισμούς από τη δεσποτική σας πολυθρόνα, στην οποία για άλλους λόγους σας έστησε ο Κύριος.

Το τέρας αυτό της φοβικής δεσποτοκρατίας δεν ανήκει στην Εκκλησία του Χριστού.

Μια νέα Τρομοκρατούσα Εκκλησία ανατέλλει, μα εν τέλει δεν ορθοτομεί το λόγο της Αληθείας του Χριστού.

Γι’ αυτό το θέμα είναι θέμα πίστεως. Από τέτοιους Αρχιερείς έχουμε ιερό χρέος να Αποτειχιζόμαστε.

Οι δύο εικόνες δεν ταυτίζονται πουθενά. Τέτοιον Χριστό δε γνωρίζουμε κι ούτε προσκυνούμε. Άγριο, αιμοβόρο και τρομοκράτη. Προσέρχεται ο λαός να βρει την πίστη στον Χριστό και του προσφέρονται απειλές και θάνατος. Ο Χριστός είναι ελπίδα, είναι ζωή, δεν “παίζει ζάρια” με την ώρα του θανάτου μας, δεν ειρωνεύεται, δε χλευάζει, δε μοιράζει ανυπόγραφα επιτίμια, δε στήνει καρτέρι πάνω από το δικό μου τάφο για να με προσβάλει αν πεθάνω και να καρφώσει το μαχαίρι στην πληγή της οικογένειάς μου. Είστε μιμητές Χριστού; Είστε διάδοχοι των Αποστόλων;

Όσο και αν Τον αρνείστε, όσο και αν καταριέστε και αφορίζετε τον πιστό λαό, όσο και αν μας στέλνετε στον τάφο για να μας τρομοκρατήσετε, την απάντηση σάς τη φυλάει ο μακαριστός άγιος γέροντάς μας, παπα- Νικόλας Μανώλης: “Σφάξτε με, γδάρτε με, σκοτώστε με. Αυτό που βιώνω δεν μπορείτε να μου το πάρετε“. Την ορθόδοξη πίστη μας στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό δεν μπορείτε να μας την πάρετε.

Άραγε είστε μιμητές του Κυρίου και επόμενοι των Αγίων Πατέρων;

Το Α και το Ω της ζωής και του θανάτου μας ποτέ δε θα περάσει σε άλλα χέρια πέραν του Αρχηγού της ζωής και του θανάτου που είναι ο Κύριος.

Γι’ αυτό ας το πάρουν απόφαση όλοι, ότι όσο τρομοκρατεί σε οποιοδήποτε επίπεδο το σύστημα, τόσο μας ενδυναμώνει ο Θεός ανοίγοντας περισσότερο τα πνευματικά μας μάτια…

Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου, πρόσχωμεν“.

Η διακοπή μνημοσύνου είναι ουράνια σφαλιάρα στην “παρειά” της αρχιερατικής τους συνείδησης.

Ο πιστός λαός έχει αφυπνιστεί. Αν όχι εμείς, ποιος; Αν όχι τώρα, πότε;

Ο Θεός μεθ’ ημών και ουδείς καθ’ ημών!

  • 1 (ἐπισκ. Αὐγ. Καντιώτου, Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, ᾽Αθῆναι 201331, πρ. 54, σ. 308),
  • 2 (Ματθ. 23,13-19)
  • 3 (Πράξ. 7,51)
  • 4 (Ματθ. 16,3)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra