Τα δεινά, οι ταλαιπωρίες και τα πολυάριθμα προβλήματα εξαιτίας του προσφυγικού, φαίνεται να μην έχουν τέλος στο νησί της Μυτιλήνης.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τα δεινά, οι ταλαιπωρίες και τα πολυάριθμα προβλήματα φαίνεται να μην έχουν τέλος στο νησί της Μυτιλήνης. Τα τελευταία πέντε χρόνια στο νησί επικρατούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και το σίγουρο είναι ότι οι ντόπιοι έχουν προ πολλού αφήσει πίσω τους τις ήρεμες, ξέγνοιαστες μέρες και την απλή καθημερινότητά τους. Τίποτα πια δεν είναι το ίδιο, και αν και εξακολουθούν να πατούν τα πατρογονικά τους χώματα, εν τούτοις συχνά βιώνουν δυσβάστακτες ταλαιπωρίες, με μεγάλη επικινδυνότητα πολλές φορές. Όλα αυτά φυσικά, εξαιτίας του προσφυγικού προβλήματος, στο οποίο η Πολιτεία μένει απλός θεατής.

Και όσα κι αν έχουν γίνει θλιβερά, όσες καταστροφές, όσες λεηλασίες στις περιουσίες τους, πάλι έρχεται η κάθε μέρα όλο και πιο αμείλικτη. Το ανεξέλεγκτο κύμα των προσφύγων, η παράνομη δράση πολλών ΜΚΟ και το κράτος που εξακολουθεί να είναι ουσιαστικά απών, με την ανεπαρκή στήριξη και τις αδύναμες παρεμβάσεις, έχουν οδηγήσει σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο.

Εκτός από τις κλοπές και τις καταστροφές των περιουσιών των κατοίκων από τους παράνομους μετανάστες, πολλοί είναι και οι βανδαλισμοί σε μικρότερα ή μεγαλύτερα εκκλησάκια του νησιού. Εικόνες φρίκης, ντροπής και ιεροσυλίας. Σε αυτήν τη θλιβερή κατάσταση μεγάλο μέρος ευθύνης έχει η Τοπική Εκκλησία, η οποία φαίνεται να σιωπά και να ανέχεται τις κατά συρροήν λεηλασίες των εκκλησιών μας.

Στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στη Μυτιλήνη έρχεται να προστεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από τον εμπρησμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στη Μόρια. Εικόνες τριτοκοσμικές επικράτησαν, καθώς οι πρόσφυγες προσπαθώντας να σωθούν και παίρνοντας ό,τι μπορούσαν μαζί τους, ξεχύθηκαν στους δρόμους. Οι εικόνες από τα ρεπορτάζ αποτυπώνουν την οδυνηρή πραγματικότητα, καθώς οικογένειες προσφύγων με μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά αναζητούσαν χώρο να παραμείνουν και να προφυλαχτούν.

Η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη, αφού δεν υπήρξε από καμία κρατική αρχή κάποια οργάνωση κατά την αποχώρησή τους από το Κέντρο Υποδοχής, με αποτέλεσμα απεγνωσμένοι άνθρωποι εισέβαλλαν όπου μπορούσαν αρκεί να έβρισκαν ένα κατάλυμα. Το πρόβλημα οξύνθηκε περισσότερο από το γεγονός ότι καθυστέρησαν τα αρματαγωγά που θα υποδέχονταν τις ευαίσθητες ομάδες, αλλά και από το ότι η αστυνομία δεν επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς, εκτός του ότι εμπόδισε την είσοδό τους στην πόλη.

Σίγουρα δε μας αφήνει ασυγκίνητους το δράμα αυτών των ανθρώπων, που φιλοξενούνται στο νησί της Λέσβου. Αυτό όσον αφορά τους όντως πρόσφυγες που αναζήτησαν την προστασία του ασύλου. Η πίστη μας εξάλλου είναι συνυφασμένη με τη βοήθεια στον πλησίον. Όλα αυτά τα χρόνια οι απλοί κάτοικοι του νησιού το απέδειξαν περίτρανα, προσφέροντας με προσωπικό κόπο και κόστος.

Όμως πλέον τα γεγονότα κρούουν των κώδωνα του κινδύνου. Οι εικόνες σοκάρουν καθώς μετανάστες εισέρχονται στις εκκλησίες της γύρω περιοχής μετατρέποντάς τες σε ξενώνες και καταυλισμούς, χωρίς καμία συναίσθηση της ιερότητας του χώρου. Πώς άλλωστε να υπάρξει συναίσθηση, αφού η θρησκεία τους καταπατά και βεβηλώνει ό,τι χριστιανικό υπάρχει. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η αντίθεσή μας ως Κατάνυξη και η δίκαιη οργή των κατοίκων, καθώς οι λαθρομετανάστες μπαίνουν όχι για να φιλοξενηθούν, αλλά για να καταπατήσουν. Έτσι και αυτή τη φορά με το πρόσχημα του καταλύματος, μπήκαν με βαρβαρότητα μέσα στις ταπεινές εκκλησιές μας. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες της δημοσίευσης, έφαγαν, ήπιαν και βολεύτηκαν. Εντούτοις δεν ξέχασαν φεύγοντας να βεβηλώσουν και να καταστρέψουν τον Ιερό χώρο του Ναού που τους φιλοξένησε.

Πονά η καρδιά μας σε αυτό το θέαμα, από τις ανείπωτες και ανίερες καταστροφές που έκαναν στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στη Μόρια, οι κατά τα άλλα κατατρεγμένοι και βασανισμένοι μετανάστες. Οι εικόνες από τη σχετική ανάρτηση σοκάρουν. Πεταμένα σκουπίδια παντού μέσα στον Ιερό Ναό, αποφάγια, στρώματα και ό,τι προσωπικό χρησιμοποιούσαν.

Δυστυχώς δεν αρκέστηκαν στο να κάνουν σκουπιδότοπο το μέρος που τους έδωσε καταφύγιο. Αλλά επιπρόσθετα έβγαλαν με κάθε τρόπο τη βαρβαρότητά τους και τη μισαλλοδοξία τους, το μένος το ισλαμικό προς την αγία Πίστη μας. Υπάρχει μεγαλύτερη και πιο τρανταχτή απόδειξη για το ποιους φιλοξενούμε και σε ποιους παρέχουμε άσυλο; Ποιος άνθρωπος σε ανάγκη πραγματική, θα κατέφευγε σε τέτοιες καταστροφές και βεβηλώσεις. Έσκισαν Άγιες εικόνες, πέταξαν αντικείμενα της λατρείας μας στο πάτωμα, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο Ιερό. Έσπασαν και βρώμισαν τα πάντα μέσα στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Απογοητευμένοι και βαθιά λυπημένοι οι κάτοικοι του χωριού, ομολογούν ότι «Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολύς κόπος για να καταφέρει το χωριό να ξεπεράσει την καταστροφή αυτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη βαρβαρική εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου βοήθησε όπως αναμενόταν κάποια άγνωστη ΜΚΟ. Με τη βοήθειά των ανθρώπων της οργάνωσης, έστησαν τις σκηνές μέσα στο χώρο της εκκλησίας και γύρω στον αύλειο χώρο, άπλωσαν σεντόνια και στρώματα, ενώ υπήρχαν χώροι πλησίον της Εκκλησίας όπου θα μπορούσαν να παραμείνουν. Είναι προφανές πως η ΜΚΟ παρουσιάζεται ως συνεργάτης στην καταστροφή, χρηματοδοτούμενη βέβαια, από κέντρα του εξωτερικού που ήρθαν να πλήξουν ελληνισμό και Ορθοδοξία και όχι να βοηθήσουν. Στο σύνολο των ΜΚΟ που δραστηριοποιήθηκαν στο νησί, ένα ελάχιστο ποσοστό ουσιαστικά βοήθησε στο προσφυγικό.

Εκτός όμως από τις Εκκλησίες μας, εκείνη την ημέρα της πυρκαγιάς, οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες κατέλαβαν και το νεκροταφείο, όπως πληροφορούμαστε σχετικά. Όπως συνηθίζουν, παρέμειναν εκεί σαν να πρόκειται για έναν οποιοδήποτε χώρο, τον οποίο θα τον κάνουν κατάληψη και θα τον μεταχειριστούν κάνοντας καταστροφές και λεηλασίες. Ανάμεσα στους τάφους των νεκρών, πάνω στα μνήματα, διάσπαρτοι οι πρόσφυγες αναζητούν το μέρος που θα ξαποστάσουν. Χωρίς καμία συστολή, σαν όλα να τους ανήκουν, σαν όλα να μπορούν να τα προσβάλλουν και να τα ατιμάσουν. Κατέλαβαν το χώρο που για εμάς τους χριστιανούς αποτελεί τόπο ανάπαυσης των κεκοιμημένων μας. Είναι είναι χώρος με μια ιερότητα που του πρέπει. Φέρθηκαν έτσι βάρβαρα γιατί βάρβαρη είναι η θρησκεία τους. Στην πίστη τους μέσα δεν υπάρχει η έννοια του σεβασμού προς το συνάνθρωπο, αλλά γαλουχούνται στο να καταπατήσουν, να καταστρέψουν, να αφαιρέσουν τη ζωή του αλλόθρησκου γι’ αυτούς.

Ξεσηκωμένοι και αποφασισμένοι οι κάτοικοι του νησιού, να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο που βιώνουν, στήνουν οδοφράγματα προκειμένου να αποτρέψουν την ανακατασκευή παρόμοιας Μονάδας Υποδοχής προσφύγων. Εις μάτην όμως, καθώς η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να κρατήσει και με το ζόρι ακόμα τις 12.000 πρόσφυγες στο νησί, τη στιγμή που άλλες χώρες της Ευρώπης κλείνουν τα σύνορά τους και απαγορεύουν την είσοδο της εργαλειομηχανής των ισλαμιστών προσφύγων.

Συνεχίζεται λοιπόν ο Γολγοθάς για τους κατοίκους του νησιού. Μονάχη ελπίδα τους, η Άνωθεν βοήθεια. Η έντονη προσευχή και η αληθινή μετάνοια ας είναι η ασπίδα τους σε όλα αυτά τα δεινά. Εξάλλου, ως χριστιανοί δεν έχουμε αλλού να προστρέξουμε, παρά στη Σκέπη της Παναγίας μας και στους θαυματουργούς Αγίους μας και έχει η Μυτιλήνη μεγάλους μεσίτες προς τον Κύριο!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μόρια – Εποικισμός με τη βροντερή απουσία του ελληνικού Κράτους
ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Τους πονάει ο Σταυρός!
Τούρκοι κατάσκοποι στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα
ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ: Enemy at the gates
Οι ΜΚΟ να’ ναι καλά, και το χρήμα να ρέει…
Βάνδαλοι παράνομοι μετανάστες μετέτρεψαν σε υπνοδωμάτιο ιερό Εκκλησιάς
Απροστάτευτη η Παναγία Τσιραμδού στη Μόρια
Ούτε λεπτό δεν άντεξαν οι πρόσφυγες στο Πορετσό – «Καλύτερα στη Μόρια» (Φώτο- Βίντεο)
Αστυνομικοί Λέσβου: Φώναζαν «kill police» στη Μόρια
– Το μίσος των ισλαμιστών εναντίον της Ορθοδοξίας
– Διαστάσεις εθνικής κρίσης: Ισλαμιστές βεβήλωσαν εκκλησία στη Λέσβο – Γέμισαν με γκράφιτι το νησί!
– Αλίμονο στη Λέσβο! Ανάρμοστη μητροπολιτική ενέργεια έβαλε το νησί σε περιπέτειες!