Οι βανδαλισμοί δεν σταματούν και ούτε πρόκειται να σταματήσουν, υπό την εκκωφαντική ένοχη σιωπή της συναλληλίας της ντροπής, Πολιτείας και Εκκλησίας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ένα κρεσέντο βεβήλωσης σημειώνεται τον τελευταίο καιρό σε ό,τι ορθόδοξο. Μόλις πρόσφατα είχαμε εκτενώς αναφερθεί στο θέμα των βεβηλώσεων με αφορμή το περιστατικό στην Αγία Σοφία, όπου μετά την μετατροπή της σε τέμενος, Αφγανοί άνοιξαν λάβαρα των Ταλιμπάν μέσα στο Ναό, φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Και τώρα αυτό….

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στους βανδαλισμούς που αντίκρισε η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ.Χριστίνα Ανωγειανάκη, όταν ανέβηκε στο Εκκλησάκι της Παναγίας της Ρόκας, στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου. Βάνδαλοι είχαν εισβάλει, είχαν βάλει φωτιά και έκαψαν το Ιερό μετατρέποντας το μεγαλύτερο μέρος του σε στάχτη. Στόχος η βεβήλωση και μόνο η βεβήλωση, αφού χρήματα στο παγκάρι σκοπίμως δεν υπήρχαν για να πάρουν.  

Άθικτες οι δύο εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου, που βρίσκονταν τοποθετημένες πάνω στην Αγία Τράπεζα, να μαρτυρούν το μεγαλείο της Ορθοδοξίας, της μόνης αληθινής πίστης της Παναγίας μας, το οποίο και προκαλεί το μένος των αγαρηνών σκυλιών. 

Οι βανδαλισμοί δεν σταματούν και ούτε πρόκειται να σταματήσουν, υπό την εκκωφαντική ένοχη σιωπή της συναλληλίας της ντροπής, Πολιτείας και Εκκλησίας. Έχουμε ξαναματαμάθει να σκύβουμε το κεφάλι, γραικύλοι, νεοραγιάδες της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαία η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας στις μέρες μας, ούτε οι βανδαλισμοί στις εκκλησίες μας που προηγήθηκαν, βλ. Μόρια, ούτε αυτοί που θα ακολουθήσουν.

Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες και άλλος βανδαλισμός στη Χίο, στον Άγιο Χαράλαμπο στο Χαλκειός, όπου με στουπιά  έκαψαν την Αγία Τράπεζα. Ήταν, μάλιστα, το τρίτο κρούσμα την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή. Τα ίδια και σε άλλο εκκλησάκι στην Κρήτη, στην Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πετροκεφάλι. Κι εκεί οι ιερόσυλοι, σύμφωνα και με πληροφορίες από το e- mesara, περιέλουσαν με λάδι το χώρο που ανάβουν τα κεριά και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές η εικόνα του Χριστού που υπήρχε δίπλα, καθώς και ο χώρος μέσα στο εκκλησάκι. Ακολούθως τα πέταξαν στην αυλή του ναού, ενώ οι ιερόσυλοι φαίνεται να έκαναν βανδαλισμούς και στο Ιερό του ναού.

Τα λόγια περιττεύουν…Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους…Η σιωπή από τη μεριά Εκκλησίας και Πολιτείας είναι εκκωφαντική…..Φαίνεται τα πακέτα από τις μπίζνες με φόντο το μεταναστευτικό κάνουν καλά την δουλειά τους…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ι. Μονή Βαρνάκοβας: Γιατί η Υπεραγία Θεοτόκος αυτή τη φορά δεν επενέβη θαυματουργικά;
Έβρος – Η Αγία παρουσία τους αποκαλύφθηκε από τη θαυματουργική ανεύρεση μίας εικόνας τους
Ποιο ανίερο χέρι πυρπολεί εκκλησιές στο Χαλκειός;
Πιλότοι καναντέρ: Η Παναγιά μας βοήθησε στη φωτιά της Εύβοιας
Το Παρεκκλήσι της Παναγίας Δεξιάς στις βρωμερές διαθέσεις των βάνδαλων παράνομων μεταναστών
Βάνδαλοι παράνομοι μετανάστες μετέτρεψαν σε υπνοδωμάτιο ιερό Εκκλησιάς
Έκαψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησία της Χίου (φώτο)