Εσείς κ.Κικίλια, τί είδους γιατρός είστε;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο υπουργός Υγείας κ.Κικίλιας διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι η Ελλάδα θα έχει το πρώτο κομμάτι από τα εμβόλια που θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση από το εμβόλιο της Οξφόρδης, που ανακοινώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάεν. Η Ελλάδα αυτό που της αναλογεί θα το πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις. Μάλιστα, αυτοί που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό είναι οι ευπαθείς ομάδες, ενώ συνολικά στη χώρα μας αναλογούν περίπου 3 εκατομμύρια δόσεις. Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφέρει πως η χώρα μας έχει παραγγείλει και 4,2 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο της γρίπης και ότι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο θα είναι και πάλι οι ευπαθείς ομάδες.

Όσο καλοπροαίρετος κι αν είσαι δεν μπορείς να μη σκεφτείς: “Μάλλον έχουν βάλει στο μάτι τις ευπαθείς ομάδες και θέλουν να τις ξεφορτωθούν”. Πειραματόζωα θα γίνουν οι ευπαθείς ομάδες; Σε αυτό το βίντεο, που αξίζει να παρακολουθήσετε ολόκληρο, ακούμε ανάμεσα στα άλλα το εξής: “Προωθούν τα εμβόλια γνωρίζοντας ότι τα εμβόλια για γρίπη αυξάνουν κατά 36% τις πιθανότητες να μολυνθείς με Covid19”. Στο ίδιο βίντεο ακούγεται άλλη μια συνταρακτική θέση: “Σήμερα στις σχολές διδάσκεται άλλη επιστήμη. Δεν θα πάρεις επιχορήγηση, αν δε μιλάς με την κομματική αφηγηματική……..  Τα επιστημονικά περιοδικά στρέβλωναν ανακαλύψεις που θα θεράπευαν κόσμο……” 

Αυτή είναι μια παραδοχή που λίγο πολύ όλοι έχουμε κατά καιρούς κάνει μέσα μας και έξω μας. Μάλιστα, αυτή η πραγματικότητα έχει στρέψει πολλούς, που είναι απηυδισμένοι από την κατάσταση της σημερινής εμπορευματοποιημένης ιατρικής, στον  άλλο μεγάλο νεοεποχίτικο κυκεώνα που λέγεται εναλλακτικές θεραπείες, ομοιοπαθητική, αντιεμβολιαστικό κίνημα κ.τ.λ.

Ήρωες γιατροί σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται, αντιστέκονται, διώκονται. Εσείς, κ.Κικίλια, τί είδους γιατρός είστε; Πολιτικός γιατρός; Για πόσο νομίζετε ότι θα μπορέσετε να διατηρήσετε τις σιδερωμένες σας ισορροπίες χωρίς να παίρνετε θέση; 

Ο ως άνω ισχυρισμός μας, ότι οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί θα είναι τα πειραματόζωα για το νέο εμβόλιο, τεκμηριώνεται από τα παρακάτω: Εκπρόσωπος του Π.Ο.Υ. λέει σε άλλο βίντεο πως δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους. Και η επικεφαλής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Βιομηχανιών, Νάταλι Μολ, σε συνέντευξή της στο MEGA, είπε ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια ασφαλή πρόβλεψη για το πότε θα υπάρξει ένα εμβόλιο κατά της πανδημίας. Το θέμα σχολίασε, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, και ο κ. Σύψας ως εξής: “Υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο με την έννοια του να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα εμβόλιο που βρίσκεται σε φάση 3, η οποία ολοκληρώνεται εντός του Οκτωβρίου. Ακολούθως θα δούμε τα αποτελέσματα των μελετών αυτών… Αν το εμβόλιο αυτό είναι αποτελεσματικό, τότε θα πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να πάρει άδεια κυκλοφορίας. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα. Ταυτόχρονα όμως, η εταιρεία που θα παράξει το εμβόλιο έχει ήδη ξεκινήσει να το παράγει, χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Αυτά τα εμβόλια παρήγγειλε η ΕΕ, και ένα μέρος θα έρθει και στην Ελλάδα. Έτσι δόθηκε η ημερομηνία για τις αρχές του έτους”, εξήγησε ο κ. Σύψας. Και συνέχισε: “Στην πραγματικότητα λοιπόν, πρώτα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των μελετών φάσεως 3, μετά να πάρει την άδεια από τον EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) και ακολούθως θα δούμε το εμβόλιο. Σε κάθε περίπτωση μαζικός εμβολιασμός του ελληνικού πληθυσμού δεν προβλέπεται πριν το καλοκαίρι”. Όπως είπε, “μπορεί να έρθουν νωρίτερα παρτίδες του εμβολίου όπως είπε η κυβέρνηση, που θα καλύψουν πρώτα τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες αλλά όχι γενικά τον ελληνικό πληθυσμό”. Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν, θα έχουμε κάποιες δόσεις του εμβολίου στις αρχές του 2021″. Η φάση 3 του εμβολίου, είπε ο κ. Σύψας, θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο με το που θα δοθεί σε 30.000 ανθρώπους και εκεί θα φανεί το θέμα της ασφάλειας του εμβολίου. Θα φανεί επίσης το ποσοστό αποτελεσματικότητάς του. “Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί πρέπει να είμαστε στις ανακοινώσεις των εταιρειών – πρώτα πρέπει να περιμένουμε σαφή αποτελέσματα για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια- και μετά μπορούμε να συζητήσουμε για τον εμβολιασμό. Συνεπώς έχουμε ακόμη μπροστά μας πολύ δρόμο και οι πολίτες δεν πρέπει να εφησυχάζουν”. Ο κ. Σύψας διευκρίνισε ότι όλες αυτές οι εξελίξεις αφορούν το εμβόλιο της Οξφόρδης. Σημείωσε, εξάλλου, πως η ΕΕ έπραξε σωστά και προπαρήγγειλε το εμβόλιο. “Πρόκειται για μια πρωτοφανή και παράξενη κατάσταση, αλλά νομίζω ότι η ΕΕ καλά έκανε και το προπαρήγγειλε”.

Άρα, υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες θα είναι τα πειραματόζωα του νέου εμβολίου και το εμβόλιο θα καταστεί υποχρεωτικό μετά από όλες αυτές τις διαδικασίες; Γιατί τρεις είναι οι αντισυνταγματικοί νόμοι, που, όμως, προβλέπουν υποχρεωτικότητα, ανάμεσα σε άλλα και για τον εμβολιασμό, ως μη όφειλαν. Δε μπορούμε να μην αναρωτηθούμε αν θα επιβληθεί υποχρεωτικότητα αμφίβολων εμβολίων, έστω και σε μέρος του πληθυσμού, π.χ. στους υγειονομικούς.

Οι συνετοί γιατροί και επιστήμονες, κε. Κικίλια, δεν βιάζονται και δεν επενδύουν στους εντυπωσιασμούς. Ο Σερ Τζέρεμι Φαράρ, διευθυντής του Welcome Trust, λέει οτι τα εμβόλια δεν θα δώσουν το τέλος στην πανδημία και οι ηγέτες δεν θα πρέπει να δημιουργούν φρούδες ελπίδες. Παράλληλα προειδοποιεί με δηλώσεις του στον Observer ότι τα πρώτα εμβόλια κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι απολύτως αποτελεσματικά. Η δημιουργία μεγάλων προσδοκιών και η βιασύνη στην παραγωγή φαρμάκων θέτει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη των πολιτών στα προγράμματα εμβολιασμού που θα αναπτυχθούν εντέλει, έγραψε χαρακτηριστικά. «Αντιμετωπίζουμε έναν χαοτικό χειμώνα, στον οποίο σχολεία και επιχειρήσεις θα ανοίγουν και θα κλείνουν ξανά και ξανά», σημειώνει ο Φαράρ. «Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το εμποδίσουμε. Το πρώτο εμβόλιο μπορεί να μην δώσει το τέλος που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μέσα σε λίγους μήνες, όμως χρησιμοποιώντας συνετά τις δόσεις του σε εκείνους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, δημιουργώντας ειλικρινή και κατάλληλα μηνύματα δημόσιας υγείας για το κοινό που δεν δημιουργούν ψευδείς προσδοκίες, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες επανάληψης της κατάστασης που επικρατούσε στις αρχές του 2020». ” Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα από τις τελικές φάσεις κλινικών δοκιμών των πρώτων εμβολίων», συνεχίζει ο Φαράρ. «Ωστόσο, πρέπει να συγκρατήσουμε την αισιοδοξία μας, τις συζητήσεις για ένα τέλειο εμβόλιο που σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο ή θα χορηγηθεί άμεσα σε όλους». 

Τον περασμένο μήνα, η Κέιτ Μπίνχαμ, πρόεδρος της ομάδας εργασίας της Βρετανίας για τα εμβόλια, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε πρόσβαση σε έξι από τα πλέον υποσχόμενα. Ο Φαράρ επαίνεσε τις προσπάθειες της ομάδας, όμως εξακολουθεί να σημειώνει ότι τα εμβόλια δεν θα είναι τέλεια.

«Η πρώτη γενιά εμβολίων κατά του κοροναϊού κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν μόνο μερική αποτελεσματικότητα», εξηγεί. «Μπορεί να μην είναι εντελώς αποτελεσματικά για όλες τις ηλικίες ή να μην είναι κατάλληλα για όλα τα συστήματα υγείας. Είναι πολύ πιθανό ότι θα προσφέρουν ανοσία μόνο για ένα περιορισμένο διάστημα, ακόμη και μόνο για 12 ή 18 μήνες». «Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό εργαλείο της δημόσιας υγείας και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην τη θέσουμε σε κίνδυνο. Δεν μπορεί να αγοραστεί με βραχυπρόθεσμες υποσχέσεις. Ήδη υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις μειωμένης εμπιστοσύνης στα πιθανά εμβόλια κοροναϊού». Και δικαιώθηκε πλήρως από τις εξελίξεις, καθώς οι δοκιμές για το βρετανικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Astra Zeneca ανακλήθηκε μετά από ασθένεια ενός από τους συμμετέχοντες.

Οπότε τί γίνεται, κ.Κικίλια; Γιατί τόση βιασύνη; Μέσα στο σύστημα της παγκόσμιας διαπλοκής, με πρωταγωνιστή την υγεία, αγωνίζεστε να διακριθείτε; Υπάρχει κάποιος βιολογικός πόλεμος εν εξελίξει και η Ρωσία έχει υπεροπλία στα εμβόλια, που πρέπει να υπερκεράσει η Δύση; 

Η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, στο μάτι αυτού του ακήρυχτου παγκοσμίου πολέμου από κάθε άποψη, και σε όλα τα επίπεδα ξεπουλιέται.

Εμείς αντιστεκόμαστε! Ο Κύριος μας σηκώνει στην αγκαλιά του! Μόνο με την πίστη σε Αυτόν, στην Παναγία και στις ουράνιες δυνάμεις πρέπει να εμβολιαστούμε, για να μας φαίνεται το φορτίο ελαφρύ και ο ζυγός ελαφρύς!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

 Κικίλιας: «Η πρώτη δόση εμβολίου στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου»


Δείτε σχετικά:
Κύριε Κικίλια, είναι ή όχι υποχρεωτικό το υποτιθέμενο εμβόλιο του κορονοϊού;
Πρώην Υφυπ. Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης: “Το εμβόλιο θα περιέχει Βιοτσίπ Ελέγχου!”
– Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
– Το αχτύπητο δίδυμο Σύρου και Αλεξανδρουπόλεως
– Ο Μητροπολίτης Κυθήρων προειδοποιεί τον Πρωθυπουργό!
– Οι μάσκες προστασίας και οι μάσκες των μασκαράδων κατά τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
– Και η κατάργηση του ασύλου μέτρο κατάλληλο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
– ΤΑ ΤΑΚΙΜΙΑ
– Αντίδραση Αρχιμανδρίτη στην Αθήνα για τη χρήση μάσκας
– Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 1ο από 3)
– ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μητροπολίτες τρομοκρατούν τους ιερείς για τις μάσκες!
– Προσβολή της νοημοσύνης μας ή κύκνειο άσμα;
– Ακούσατε! ακούσατε! Στη γειτονιά σας η παράσταση “Δεύτερο κύμα πανδημίας”
– Μητσοτάκης και εμβόλιο – Μια σχέση βαθιάς φιλίας! [ΒΙΝΤΕΟ]
– Σιδηρό-καστρα στην άμμο
– Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά