Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ξεχείλισε από Μύρο η πλάκα της Aποκαθήλωσης και το τεμάχιο του Λίθο που σφράγισε τον Τάφο του Ιησού, στο Πανάγιo Τάφο!

Οι προσκυνητές του Παναγίου Τάφου αντίκρισαν για άλλη μία φορά ένα μεγάλο θαύμα. Η πλάκα της Αποκαθήλωσης ανάβλυζε Μύρο και οι πιστοί το περισυνέλεξαν με υφάσματα που είχαν μαζί τους.

Σήμερα το απόγευμα στον Πανάγιο Τάφο… Κατά την επιστροφή μας από τα άλλα προσκυνήματα, είπαμε να πάμε να προσκυνήσουμε και τον Πανάγιο Τάφο γιατί θα έκλεινε σε λίγη ώρα. Τότε όμως τελούνταν ενα ακόμη θαυμαστό σημείο: Η πλακα της αποκαθήλωσης έβγαζε μύρο! Την σκουπιζαν και πάλι νότιζε! Ό,τι είχαμε το τοποθετουσαμε πάνω, ρούχα κομποσχοινια… Στο σημείο που το στέγνωνες και νόμιζες πως αυτό ήταν, πάλι ανέβλυζε και μούσκευε η πλάκα! Πόσα θαύματα πρέπει να κάνει ο Ιησους για να πιστέψουμε πως είναι η Αλήθεια, η Ζωή, η Οδός και η Ανάσταση;” μας αναφέρει ο Dionisis Niafas που βρισκόταν εκείνη την ώρα μπροστά στη πλάκα της Αποκαθήλωσης.

Ακόμη ενα βίντεο με το θαύμα που ζήσαμε σήμερα… Η πλάκα της αποκαθήλωσης, όπου τοποθετήθηκε ο Κύριός μας αφού τον κατέβασαν απ τον Σταυρό, πλημμύρισε με μύρο! Δόξα σοι ο Θεός!

Geplaatst door Dionisis Niafas op Dinsdag 29 oktober 2019

Σήμερα το απόγευμα στον Πανάγιο Τάφο… Κατά την επιστροφή μας από τα άλλα προσκυνήματα, είπαμε να πάμε να προσκυνήσουμε και τον Πανάγιο Τάφο γιατί θα έκλεινε σε λίγη ώρα. Τότε όμως τελούνταν ενα ακόμη θαυμαστό σημείο: Η πλακα της αποκαθήλωσης έβγαζε μύρο! Την σκουπιζαν και πάλι νότιζε! Ό,τι είχαμε το τοποθετουσαμε πάνω, ρούχα κομποσχοινια… Στο σημείο που το στέγνωνες και νόμιζες πως αυτό ήταν, πάλι ανέβλυζε και μούσκευε η πλάκα! Πόσα θαύματα πρέπει να κάνει ο Ιησους για να πιστέψουμε πως είναι η Αλήθεια, η Ζωή, η Οδός και η Ανάσταση;

Geplaatst door Dionisis Niafas op Dinsdag 29 oktober 2019

Ακόμη και στο προθάλαμο το τεμάχιο του Λίθου άρχισε να βγάζει Μύρο!

Πρίν την είσοδο στο χώρο του Παναγίου Τάφου, υπάρχει στον προθάλαμο, στο Κουβούκλιο επίσης εντός του Παναγίου Τάφου, τεμάχιο απ τον Λίθο που σφράγιζε τον Τάφο του Ιησού. Την Δευτέρα λίγο πριν ανοίξουν οι πύλες του Ναού ώστε να εισέλθουν οι προσκυνητές και οι πιστοί για την αγρυπνία που θα γινόταν, και καθως περιμέναμε στον χώρο αυτό για να εισέλθουμε να προσκυνήσουμε με άλλους προσκυνητές στον Πανάγιο Τάφο, το τεμάχιο του Λίθου άρχισε να βγάζει μύρο! Τοποθέτησαμε τα δάχτυλά μας, τα οποία όντως ηταν μούσκεψαν απ το μύρο. Στο τζάμι που καλύπτει τον λίθο σχηματίστηκαν σταγονίδια με μύρο. Αυτό που θα μείνει αξέχαστο, ηταν η ευωδιά αυτού του μύρου, εντελώς διαφορετική απ την ευωδιά του Παναγίου Τάφου, αλλά και απ την πλάκα της Αποκαθήλωσης. Σημάδι και αυτό της παρουσίας του Θεού στον Πανάγιο Τάφο. Ο Θεος μας είναι ζωντανός! Η πίστη μας είναι ζωντανή! Δεν χρειαζόμαστε θαύματα γι αυτό, γιατί απλά το πιστεύουμε! Απλά, ίσως ο Θεός για την αδυναμία μας μας δίνει και καμιά καραμέλα πνευματική, για να ενισχυθούμε εμείς οι αδύναμοι πνευματικά στον αγώνα μας. Ο Θεός μας ειναι ζωντανός! Ο Πανάγιος Τάφος είναι ζωντανός!”