Μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Εν μέσω την παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού κι ενώ εμείς στην Ελλάδα βρισκόμαστε υπό το καθεστώς “περιστολής πνεύματος”, πίστης και ηθικού στο όνομα της δημόσιας υγείας, στην Τουρκία παρακολουθούμε τον Τούρκο, άπιστο κατά τ’ άλλα “σουλτάνο”, να δίνει ρεσιτάλ υψηλοφροσύνης και εξωστρεφούς δράσης, υπηρετώντας τους άνομους από τη μια, μύχιους και τολμηρούς από την άλλη τούρκικους πόθους. 

Διαβάσαμε, λοιπόν, σε δημοσίευμα των προηγούμενων ημερών ότι στη φιέστα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία, κατά τη μετατροπή του ναού σε τζαμί στις 24/7/2020, τρεις χιλιάδες άνθρωποι μολύνθηκαν με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τους Times ανάμεσά τους βρίσκονται επιβεβαιωμένα και τέσσερα στελέχη του κόμματος ΑΚ του Ερντογάν. Ο υπολογισμός για τα κρούσματα της Αγίας Σοφίας ανήκει στον Σαρπ Ουνέρ, καθηγητή Δημόσιας Υγείας στη χώρα, ενώ η έκρηξη των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με τους Τούρκους επιδημιολόγους, καθώς στην περιοχή γύρω από την Αγία Σοφία συνέρρευσαν 350.000 άνθρωποι για την πρώτη προσευχή της Παρασκευής, στις 24 Ιουλίου.Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται καθημερινά στην Τουρκία. Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κότζα γνωστοποίησε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 15 νέοι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 και 1.182 νέα κρούσματα. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία ανέρχεται σε 5.844 νεκρούς επί συνόλου 240.804 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε ο υπουργός μέσω Twitter, ενώ η κυβέρνηση έχει σταματήσει να δίνει αριθμό νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ της χώρας.

Η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στην άρση του lockdown τον Ιούνιο κι έκτοτε ασκεί πιέσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου, για να επιτρέψουν σε τουρίστες να επισκέπτονται την Τουρκία, ώστε να συνέλθει η οικονομία της. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε καταστήσει σαφές πως θεωρούσε τα 1.000 κρούσματα το όριο που θα την ωθούσε να επανεξετάσει τους κανόνες που όρισε. Στις 4 Αυγούστου, λοιπόν, οι Αρχές της Τουρκίας ανακοίνωσαν ότι θα προχωρούν πλέον σε επιθεωρήσεις και θα επιδιώξουν ακόμη αυστηρότερη τήρηση των μέτρων και των συστάσεων, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασαν τα 1.000 μέσα σε ένα 24ωρο, για πρώτη φορά έπειτα από τρεις εβδομάδες, γεγονός που ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» εξέλιξη, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Και ενώ η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιούνται καθημερινά επιθεωρήσεις της καραντίνας, ότι θα επιβλέπεται η ιχνηλάτηση των επαφών σε όλες τις πόλεις, ότι θα λαμβάνονται μέτρα σε γάμους, κηδείες και άλλες συγκεντρώσεις κόσμου, πάντως απέφυγε την αναστολή λειτουργίας τομέων της οικονομικής δραστηριότητας. Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών από τη μεριά του τόνισε ότι οι νέοι κανόνες σε εθνικό επίπεδο — περιλαμβανομένης της επιβολής προστίμων σε παραβάτες των μέτρων — απαιτούνταν για την ευόδωση της προσπάθειας περιορισμού της πανδημίας. Εντούτοις, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αποκαλύπτει πόσοι είναι οι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση ή πόσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι από την 29η Ιουλίου και εξής, εγείροντας αμφιβολίες σε ορισμένους ειδικούς, μολονότι η Άγκυρα διαβεβαιώνει πως διενεργούνται πάνω από 40.000 τεστ ημερησίως.

Μήπως για άλλη μια φορά, ο υποτακτικός του Θεού Ερντογάν, θα πρέπει να μας προβληματίσει; Ο ίδιος στην χώρα του δεν αποκαλύπτει τα ακριβή στοιχεία για το κορωνοϊό, προκειμένου να υπηρετήσει τους εθνικούς του σκοπούς, δίνοντας στον κορωνοϊό την αξία που θέλει. Μήπως το ίδιο κάνουν και οι χώρες που βομβαρδίζουν καθημερινώς τους υπηκόους τους με τα καθημερινά κρούσματα και τους θανάτους, επιβάλλοντας λοκ ντάουν για 1-2 θανάτους τη μέρα; Μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ακούσατε! ακούσατε! Στη γειτονιά σας η παράσταση “Δεύτερο κύμα πανδημίας”
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μητροπολίτες τρομοκρατούν τους ιερείς για τις μάσκες!
Σιδηρό-καστρα στην άμμο
– Ανάξιοι, δειλοί και νεωτεριστές οι μασκοφόροι κληρικοί οι οποίοι πρωτοστατούν στην αποϊεροποίηση τον Ιερών Μυστηρίων
– Ας έδειχνε η Ιεραρχία τον ίδιο ζήλο για τη μετά προσοχής τήρηση των Ιερών Κανόνων!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Η μάσκα μέσα στο Ναό προσβάλει την ιερότητα του ιερού χώρου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– π.Νικόλαος Μανώλης, Είμαστε μαζί με τον π.Ιγνάτιο στις διώξεις του
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης
– Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
– Γιατί δε θέλουμε να ξαναπάμε σε αυτή την εκκλησία
– Η ακύρωση του Τριαδικού Θεού
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Προσβολή των δογμάτων της Εκκλησίας και της Ιερότητας των Ναών