Παναγιώτα Κεμανετζή

Φιλίππων Στέφανος… Πανηγυρική «αγιοποίηση» σχίσματος και οικουμενισμού 

εικόνα άρθρου: Φιλίππων Στέφανος… Πανηγυρική «αγιοποίηση» σχίσματος και οικουμενισμού 
Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τι αναφέρει σχετικά η εγκύκλιος που εκδόθηκε εν όψει εορταστικών εκδηλώσεων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ποιμαντορική εγκύκλιο εξέδωσε η Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 προκειμένου να προσκαλέσει τον τοπικό κλήρο και λαό στους εορτασμούς των Αγίων της Θάσου (Οι Όσιοι Λουκάς Δανιήλ, Ευθύμιος, Ευφρόσυνος, η Οσία Χάιδω η ομολογήτρια και ο Άγιος Νεομάρτυρας Ιωάννης), που θα πραγματοποιηθούν στην Εκκλησία της Παναγίας της Θάσου, στην Χρυσούπολη και στην Καβάλα  από το Σάββατο 3 έως την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος θα δεχτεί στην Θάσο ως επίσημους προσκεκλημένους τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο για την απόδοση τιμών προς τους Αγίους του νησιού.

Μελετώντας την εγκύκλιο προσεκτικά είναι απορίας άξιον πώς γίνεται να εξισώνεται ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τους Αγίους της Ορθοδοξίας μας, όταν χαιρετίζει συχνά τον Οικουμενισμό που εκείνοι έχουν καταδικάσει (όπως ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) και τείνει χείρα φιλίας και συνεργασίας στους αιρετικούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Επιπλέον, πώς επιτρέπεται να απεικονίζονται στο πρόσωπο του σχισματικού Επισκόπου της Ουκρανίας Άγιοι και μάρτυρες που έζησαν και ασκήτεψαν στην ουκρανική γη και ανάμεσα σε αυτούς να μνημονεύεται και ο Άγιος Λουκάς ο εν Κριμαία, όταν η περιοχή αυτή έχει προσαρτηθεί στην Ρωσία από το 2014 και επομένως δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Επιφανίου. 

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν από την αυθαίρετη ταύτιση των οικουμενιστών ιεραρχών με τους άξιους ιερομάρτυρες που αγωνίστηκαν και πλήρωσαν με το αίμα τους την περιφρούρηση της Ορθοδοξίας μας κατά το ανάγνωσμα της εγκυκλίου.

Δυστυχώς, η ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και αγώνα είναι επιτακτική, διότι ο Οικουμενισμός έχει ντυθεί με την προβιά του αποπροσανατολισμού και κυκλοφορεί σαν λύκος ανάμεσα σε πρόβατα που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στους ποιμένες τους. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Νέα ειρηνική διαμαρτυρία στην Καβάλα
Ψήφισμα διαμαρτυρίας πολιτών προς την Ι.Μ. Καβάλας ζητάει τη ματαίωση της επίσκεψης του σχισματικού Επιφανίου
Η Ι.Μ Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου υποδέχεται τον σχισματικό και αχειροτόνητο Ψευδοκιέβου Επιφάνιο

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.