Ο μητρ. Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας τιμωρεί και καλεί άπαντες να εμβολιαστούν προκειμένου οι Ναοί να δέχονται πιστούς

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο μητρ. Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, Παΐσιος, έθεσε τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καντούνιου Καλύμνου, πρωτοπρ. Ιερεμία Σακαρρέλο, σε δεκαπενθήμερη αργία, καθώς «δεν συμμορφώθηκε με τις Αποφάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, έως και των αρμοδίων ειδικών επιστημόνων, διά την εξάπλωση του κορωνοϊού» (Αρχιερατικό Γράμμα, 11/05/21).

Ακολούθως, ο ίδιος μητροπολίτης με εγκύκλιο που εξέδωσε προς τους εφημερίους και υπευθύνους των Ι. Ναών, μοναχούς και μοναχές της Ι. Μητροπόλεως παρακαλεί «πατρικώς» τον Ιερό Κλήρο και τους εργαζόμενους στους Ι. Ναούς και Ι. Μονές «όπως εμβολιαστούν έναντι του μεγάλου εχθρού covid-19, προκειμένου οι τόποι προσευχής και περισυλλογής – Ιεροί Ναοί και Ιερές Μoνές να δέχονται τους πιστούς άνευ φόβου, τηρουμένων βεβαίως των μέτρων ασφαλείας».

Παρά το γεγονός ότι η Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι ενέργειες του Μητροπολίτη είναι ευθυγραμμισμένες με τα ανίερα μέτρα που ελήφθησαν από την Ελληνική Κυβέρνηση με τη συνέργεια της Ελλαδικής Εκκλησίας. Τα μέτρα αυτά αποτελούν προσβολή των δογμάτων και της ιερότητας των Ιερών Ναών, καθώς τους αποϊεροποιούν και τους απογυμνώνουν από τον Θείο και Ιερό χαρακτήρα τους.
Η «πατρική» προτροπή του σεβασμιωτάτου προς εμβολιασμό παραβλέπει προκλητικά το γεγονός ότι τα εμβόλια χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές από εκτρωμένα έμβρυα (σε κάποια από τα στάδια παραγωγής τους) και αποκρύπτει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από μία ενδεχόμενη χρήση τους. Ούτε λόγος για την προσωπική ελευθερία και το δικαίωμα στην άρνηση του εξαναγκασμού. Οι λαγοί της υποχρεωτικότητας των εμβολίων άρχισαν να τρέχουν και εντός Εκκλησίας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Ποιος είναι αυτός που θα τα βάλει με το τίμιο ράσο;
Επιστολή υπερπολύτεκνου προς τον Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας
Επίσκοπος που κλείνει Ιερό Ναό είναι όντως αναίσθητος (Κανών Δ΄ τῆς Ἁγίας καί Οἰκουμενικῆς…