Επικαιρότητα

Ποιο ανίερο χέρι πυρπολεί εκκλησιές στο Χαλκειός;

εικόνα άρθρου: Ποιο ανίερο χέρι πυρπολεί εκκλησιές στο Χαλκειός;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μετά τον Άγιο Χαράλαμπο και το ξωκλήσι της Παναγίας της Λειαπυργούσαινας στο στόχαστρο αγνώστων δραστών

Η Ασέβεια στα ιερά και τα όσια αποτελεί το άκρον άωτον της βλασφημίας. Ο άνθρωπος συμπεριφέρεται χειρότερα και από δαιμονισμένο. Ζει ήδη την Κόλαση από αυτή τη ζωή! Ο Άγιος Νεκτάριος τονίζει: «… λέγει ο Κύριος, αυτός που οργίζεται κατά του πλησίον του είναι ένοχος στη γέενα του πυρός… εάν τέτοια ευθύνη έχει ο κατά του πλησίον οργισθείς, ποιά ευθύνη θα έχει ο κατά του Θεού, του Ιησού Χριστού και της Παναγίας βλασφημών; …Σας παρακαλώ να βοηθήσετε τους βλάσφημους να μετανοήσουν, να πλησιάσουν στο ιερό Μυστήριο της Εξομολόγησης και να ζητήσουν το έλεος και τη συγνώμη του αγίου Θεού και να σταματήσουν το βρώμικο αυτό πάθος, διαφορετικά απομακρυνθείτε από κοντά τους, όπως φεύγετε μακριά από μία οχιά, μήπως και διορθωθούν, πράγμα που εύχομαι».

Διαβάσαμε στο politischios.gr:


Ποιο ανίερο χέρι πυρπολεί εκκλησιές στο Χαλκειός;

Τον έντονο προβληματισμό των αρχών αλλά και τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων του Χαλκειούς προκαλεί ο εμπρησμός, τα ξημερώματα του Σαββάτου του ξωκλησιού της Παναγίας της Λειαπυργούσαινας στο Χαλκειός, αφού πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό εμπρησμού εκκλησίας μέσα σε 1,5 μήνα μετά τον Άγιο Χαράλαμπο.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής που πήγε να ανάψει το καντήλι, αφού είδε την σιδεριά παραβιασμένη και την πόρτα της εκκλησίας να λείπει.

Οι δράστες όπως προκύπτει, είχαν ως στόχο όχι να κλέψουν αλλά να προκαλέσουν αφού πήραν το καντήλι και το τοποθέτησαν στην Αγία Τράπεζα με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κάλυμμα της Αγίας Τραπέζης και να επεκταθεί και στον χώρος της Αγίας και Ιεράς Πρόθεσης, στον χώρο δηλαδή όπου γίνεται η προετοιμασία των προσκομιζομένων δώρων με σκοπό την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Έκαψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησία της Χίου (φώτο)
Όχι στον καταυλισμό για τους ομογενείς των Οθωμανών κατακτητών, από τον μητροπολίτη Χίου

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.