Επικαιρότητα

Ποιός επιχειρεί να εκφοβίσει την Ι.Μ. Φιλοθέου Αγίου Όρους; 

εικόνα άρθρου: Ποιός επιχειρεί να εκφοβίσει την Ι.Μ. Φιλοθέου Αγίου Όρους; 
Γράφει ο “Παρακαταθικός

Δεν σας θεωρούμε αιρετικούς, αλλά έχετε κοινωνία με αχειροτόνητους, σχισματικούς. Οπότε δεν είστε ευπρόσδεκτοι


Στο κατώφλι της Μεγάλης Εβδομάδας έκανε τον γύρο του διαδικτύου η είδηση πως στην Ι. Μ. Φιλοθέου Αγίου Όρους, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο ηγούμενος δεν δέχτηκε τη συμμετοχή Αγιορειτών Πατέρων που έχουν συλλειτουργήσει με τους σχισματικούς Ουκρανούς του Ντουμένκο. 

Η είδηση βεβαίως παρουσιάστηκε με εντελώς στρεβλό τρόπο, πως θα πρέπει να κληθεί σε απολογία ενώπιον του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Είτε ενορχήστρωσε το Φανάρι την όλη επικοινωνιακή κλιμάκωση, είτε οι θιγμένοι μοναχοί επιστράτευσαν δημοσιογραφικές γνωριμίες, είτε πρόκειται για αποκλειστική δημοσιογραφική “επιτυχία”, με προσδοκία την εύνοια και την ανάλογη τιμή από το Φανάρι, το βέβαιο είναι πως πρόκειται για μια τουλάχιστον ατυχή προσπάθεια. 

Θα γυρίσει μπούμερανγκ η επικοινωνιακή αυτή επιλογή, αφενός επειδή γεμίζει ελπίδα τον πιστό λαό που στηρίζει τον ηγούμενο και ολόκληρο το μοναστήρι της Ι.Μ. Φιλοθέου, του Οσίου γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη, αλλά κυρίως επειδή, ενώ φανερώνει τον πολιτισμό των οικουμενιστών “σταυρωθήτω” για όποιον δεν υπακούει στον πάπα της Ανατολής, στην πραγματικότητα εξουδετέρωσε και ενδεχόμενη περαιτέρω τιμωρία που σχεδίαζαν. 

Σεβαστοί Πατέρες και αδελφοί, Μεγάλη Εβδομάδα διανύουμε. Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, οφείλετε τουλάχιστον να μην προκαλείτε, να μην σκανδαλίζετε!

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Η Ι.Μ. Φιλοθέου εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση προς επώνυμο εκκλησιαστικό δημοσιογράφο. Πέτυχε τον σκοπό του ο δημοσιογράφος, σηκώθηκε η απαραίτητη σκόνη, η στάση του Φιλοθέου δεν ήταν ακριβώς ομολογιακή, τα γεγονότα δεν έγιναν όπως παρουσιάστηκαν στο αρχικό δημοσίευμα. Το κέρδος είναι πως υπάρχουν αντιδράσεις μέσα στο Άγιον Όρος, αποκαλύφθηκε όμως και πως η σκιά του Πατριάρχη πέφτει βαριά πάνω στο Περιβόλι της Παναγίας. Αναμένονται εξελίξεις…

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.