Επικαιρότητα

Ποιος κινεί τα νήματα; Τι σηματοδοτεί η 2η συνάντηση Ελπιδοφόρου-Τύχωνα

… Μίλησαν για κοινές δράσεις και για συλλείτουργο παρά την διακοπή κοινωνίας εκ του Πατριαρχείου Μόσχας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει δείξει δείγματα γραφής υψηλής διπλωματίας.Οποιαδήποτε ενέργειά του θα πρέπει να διερευνηθεί πέρα από τα προφανή.
Οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Ρωσική πλευρά, χωρίς τη Ρωσική πλευρά, μάλλον έχει σκοπό να την αποδυναμώσει, παρά να συμφιλιώσει.
Εκείνο όμως που μας θλίβει ειλικρινά είναι πως ένα σύμπτωμα (το Ουκρανικό αυτοκέφαλο) γίνεται πρωταγωνιστής και η ασθένεια, η παναίρεση του Οικουμενισμού, παραθεωρείται. 

Ευχόμαστε πως με τις πρεσβείες του μεγάλου Αγίου της Ρωσικής εκκλησίας της διασποράς, του Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς, αντί για ύποπτες συζητήσεις με οικουμενιστές, η OCA να προχωρήσει στον έλεγχο και την καταδίκη και του Φαναρίου και της Μόσχας για τις Οικουμενιστικές τους αθλιότητες.

Διαβάσαμε στο pentapostagma.gr:


Αμερικανικές γέφυρες για Φανάρι-Μόσχα; Δεύτερη συνάντηση Ελπιδοφόρου-Τύχωνα

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες μια συνάντηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δημιουργεί εντυπώσεις πως κάτι κινείται στο παρασκήνιο σχετικά με τις “παγωμένες” σχέσεις Φαναρίου-Μόσχας.

Ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και ο επικεφαλής της Ρωσικής Διασποράς στις ΗΠΑ συναντήθηκαν χθες για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Αν μη τι άλλο και αυτή η συνάντηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού χρήζει διερεύνησης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο Μητροπολίτης Τύχων, λοιπόν, συναντήθηκαν χθες στην έδρα της ΕλληνΟρθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής “σε μια συνεχή προσπάθεια ενίσχυσης της σχέσης μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική” όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό αποφάσισαν και για κοινές δράσεις!

Ως αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης, οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες καθόρισαν την 31η Μαρτίου ως μέρα για να σερβίρουν φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη σε συνδυασμό με το πρόγραμμα του Φιλοπτώχου “Feed the Hungry”.

Επίσης, συζήτησαν το συλλείτουργο μιας Θείας Λειτουργίας και δεσμεύτηκαν να ευλογήσουν και να ενθαρρύνουν τα διοικητικά συμβούλια της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Σταυρού και του Ορθοδόξου Θεολογικού Τομέα του Αγίου Βλαντιμίρ να συνεργαστούν για να βρουν τρόπους να συνεργάζονται καλύτερα.

Ειδικά η περίπτωση του ενδεχόμενου συλλείτουργου είναι αρκούντως σοβαρή στην παρούσα φάση που η Μόσχα έχει διακόψει την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και εσχάτως και με την Αθήνα και την Αλεξάνδρεια.

Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση αυτή ήρθε ως απάντηση στην προηγηθείσα του Νοεμβρίου όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδόφορος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Τύχωνα, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στο Chancery της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αμερικής (OCA-Ρωσική διασπορά).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ο Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος συναντά τον Μητρ. Ιλαρίωνα

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.