Επικαιρότητα

Πόλεμος στη Γάζα: Στόχος ο Ι.Ν. Αγίου Πορφυρίου 

εικόνα άρθρου: Πόλεμος στη Γάζα: Στόχος ο Ι.Ν. Αγίου Πορφυρίου 

Η βαρβαρότητα του πολέμου αποκαλύπτει το χειρότερο πρόσωπο της ανθρωπότητας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στους χώρους του μοναστηριού σύμφωνα με τα ρεπορτάζ είχαν καταφύγει περισσότεροι από 400 άνθρωποι και μετά τον βομβαρδισμό και την κατάρρευση εξαρτηματικού κτιρίου στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής, τα ξένα πρακτορεία κάνουν λόγο για οκτώ νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.   

Οι πληροφορίες φτάνουν αποσπασματικά: “Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν με πύραυλο και κατέρρευσε όλο το κτήριο. Μέσα είχε πολλούς Χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς” είπε στην Ελληνική  ραδιοφωνία και τηλεόραση ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, που βρίσκεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία που βομβαρδίστηκε στη Γάζα.

Το κανάλι Al Jazeera επιβεβαιώνει για χτύπημα στην Εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου, και κάνει λόγο για δύο νεκρούς. 

Στο Sky News Arabia αναφέρθηκε πως ο ισραηλινός βομβαρδισμός κοντά την  Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία (συνοικία Al-Zaytoun στη Γάζα) έπληξε και κατέστρεψε μέρος του κτιρίου.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση: “Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτίριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα. Η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά”.

Τις προηγούμενες μέρες μετά τον θρασύδειλο βομβαρδισμό νοσοκομείου, εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για επικράτηση της ψυχραιμίας έστω και την ύστατη ώρα. Θολωμένα μυαλά οργισμένων ανθρώπων στις αντιμαχόμενες πλευρές που την κάθε μια την πνίγει το δικό της δίκιο, μετά από τις βόμβες άρχισαν να εκτοξεύουν κατηγορίες η μία στην άλλη με ντοκουμέντα που αποδεικνύουν δήθεν τους ισχυρισμούς τους. 

Σειρά είχε μεταξύ άλλων βομβαρδισμών και δολοφονιών αμάχων, μια Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει αύριο.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ:

α) Επίσημο ανακοινωθέν εξέδωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στο οποίο καταδικάζει απερίφραστα την κυβέρνηση του Ισραήλ και χαρακτηρίζει έγκλημα πολέμου τη στόχευση νοσοκομείων και Εκκλησιών:
“Τό Ὀρθόδοξον Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων ἐκφράζει τήν σθεναρωτέραν καταδίκην αὐτοῦ διά τήν Ἰσραηλινήν ἀεροπορικήν ἐπιδρομήν, ἡ ὁποία ἔπληξε τόν ἐκκλησιαστικόν χῶρον αὐτοῦ εἰς τήν πόλιν τῆς Γάζης. Τό Πατριαρχεῖον τονίζει ὅτι ἡ στόχευσις τῶν Ἐκκλησιῶν καί τῶν ἱδρυμάτων αὐτῶν, συμπεριλαμβανομένων τῶν καταφυγίων, τά ὁποῖα παρέχουν προστασίαν εἰς τούς ἀμάχους πολίτας, ἰδιαιτέρως εἰς γυναικόπαιδα, οἱ ὁποῖοι ἀπώλεσαν τάς οἰκίας αὐτῶν, λόγῳ τῶν Ἰσραηλινῶν ἀεροπορικῶν ἐπιδρομῶν εἰς κατοικημένας περιοχάς κατά τάς τελευταίας δέκα τρεῖς ἡμέρας, συνιστᾷ ἔγκλημα πολέμου, τό ὁποῖον δέν εἶναι δυνατόν να ἀγνοηθῇ”.

β) Το χθεσινό περιστατικό στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών με τη σύλληψη ενός υπόπτου που βρέθηκε στην κατοχή του μαχαίρι και κατά τη σύλληψή του φώναζε σύμφωνα με μαρτυρίες στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος», φανερώνει πόσο μας αφορά όλους αυτός ο πόλεμος.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος αυτός ο πόλεμος, της οργής και του μίσους, να ξεφύγει και να γίνει… ο επόμενος παγκόσμιος.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Η αυτονόητη καταδίκη της βαρβαρότητος δεν αποτελεί αφορμή για άλλη μια οικουμενιστική παρέκκλιση

Σχετικά άρθρα

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Γύρω – γύρω πόλεμος και στη μέση… συμπροσευχές με αιρετικούς

Γράφει ο “Παρακαταθικός” Ο Άγιος Ραφαήλ ελέγχει με το παράδειγμά του, κάθε επίδοξο σύγχρονο “Αμιρούτζη”1 της πίστεως Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων δυστυχώς συνεχίζει την πορεία κατά κρημνών με τις επιλογές του....

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.