Επικαιρότητα

“Πολύχρωμος” βανδαλισμός Ιερού Ναού στη Λάρισα

εικόνα άρθρου: “Πολύχρωμος” βανδαλισμός Ιερού Ναού στη Λάρισα
Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου

Έγραψαν βλάσφημα συνθήματα στον πολιούχο Άγιο Αχίλλειο


Άγνωστοι βανδάλισαν με άσεμνα μηνύματα τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου πολιούχου της Λάρισας (1). Το πρωί της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου οι πιστοί που προσέρχονταν στο ναό έβλεπαν τα συνθήματα που γράφτηκαν με σπρέι στην είσοδο, συνθήματα που έχουμε δει ξανά σε παρελάσεις υπερηφάνειας (2), όπως:“Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς στο διάολο η οικογένεια, θρησκεία και πατρίς”, “όχι στη βία ναι στη λεσβία”, και άλλα βλάσφημα, α αισχρον εστί και λέγειν,για το πάνσεμνο πρόσωπο της Παναγίας μας.

Την Κυριακή ήταν προκαθορισμένη από την Ιερά Σύνοδο η ανάγνωση της συνοδικής εγκυκλίου για το θέμα του νομοσχεδίου για τον “γάμο” μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος δήλωσε για το συμβάν τα εξής:“ Δεν φοβόμαστε”, “Ισχυρά και προοδευτικά επιχειρήματα… Ο Θεός να τους συγχωρέσει. Δεν φοβόμαστε”.

Ο κος Π. Μαρινάκης, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, τοποθετήθηκε λέγοντας τα εξής:“Ο βανδαλισμός του Ι.Ν Αγ. Αχιλλίου στη Λάρισα, ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, είναι απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία”, ενώ τόνισε πως το θέμα αναλαμβάνουν πλέον οι αρχές.

Ιστορικές στιγμές για την Ορθόδοξη Ελλάδα καθώς η συζήτηση του επικείμενου νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφυλοφίλων από τις  ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στη Βουλη. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί στις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και θα γίνει η ψηφοφορία των Βουλευτών.

Το νομοσχέδιο διχάζει την κοινωνία μας την ώρα που τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν παγκοσμίως. Το έθνος υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να προετοιμάζεται συσπειρωμένο πίσω από την ηγεσία του για όλα τα ενδεχόμενα. Η οικογένεια, το κύτταρο της κοινωνίας που δίνει τους πολίτες και τους οπλίτες στο κράτος ώστε αυτό να υπάρχει, θα έπρεπε να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού. Ο ελληνικός και Ορθόδοξος λαός χρειάζεται και απαιτεί ανδρείους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο αυτό!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά :
Ντροπή! Εικόνες της Παναγίας με γκέι σύμβολα στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων στο Βελιγράδι
Το παρδαλό δαιμόνιο
ΚΑΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σχετικά άρθρα

Προς βαπτισμένους Ορθόδοξους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. “Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστιν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν” . Ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος (γενν.σαν σήμερα)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.