Φαίνεται ότι ο πειρασμός για λίγα κλικ παραπάνω είναι για κάποιους ακατανίκητος!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 23 Ιουνίου 2021 δημοσιεύσαμε άρθρο του κ. Αριστείδη Δασκαλάκη με τίτλο “ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Δ.Ι.Σ. ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ”.

Πριν από λίγες ημέρες είδαμε το κείμενο αυτό να κυκλοφορεί ευρέως σε όλο τον χώρο του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ και να αναπαράγεται από εκκλησιαστικά και ποικίλης ύλης σάιτ ως επιστολή του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβροσίου, χωρίς καμία αναφορά στο όνομα του συντάκτη του κειμένου, κ. Αριστείδη Δασκαλάκη!
Σε κάποιες αναρτήσεις εμφανίζεται ο Σεβασμιώτατος να προσυπογράφει το κείμενο.

Το γεγονός ότι ο σεβαστός για τους αγώνες του υπέρ της Ορθοδοξίας Μητροπολίτης Αμβρόσιος προσυπογράφει το κείμενο, ουδόλως επιτρέπει την απάλειψη του ονόματος του αρχικού συντάκτη. Το να αποδίδεται αμέσως ή εμμέσως η συγγραφή του κειμένου στον κ. Αμβρόσιο δημιουργεί άλλες εντυπώσεις, τελείως λανθασμένες σε σχέση με την πραγματικότητα. Αποτελεί εν τέλει διαστρέβλωση της πραγματικότητας και λογοκλοπή.

Σε νεώτερη αναζήτηση που κάναμε φαίνεται ότι το κείμενο κατέβηκε από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς ενημερωτικούς ιστότοπους, οι οποίοι κατάλαβαν το λάθος τους. Τα λάθη στο copy paste συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες του διαδικτύου!

Όπως έχετε καταλάβει στην Κατάνυξη θυσιάζουμε κόπο και χρόνο, ώστε τα κείμενα που δημοσιεύουμε να είναι αυθεντικά, πρωτότυπα, διασταυρωμένα, πάντοτε με συνδέσμους στις πηγές. Στην εποχή μας, που ο γραπτός λόγος του διαδικτύου έχει καταντήσει φτηνός και ελαφρύς, είναι υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε τους συνεργάτες μας που μας βοηθούν με σοβαρότητα, θάρρος και σεβασμό στην Αλήθεια, διακονώντας τον Λόγο του Θεού.

Μας προκαλεί θλίψη οι επαγγελματίες του χώρου να μην τηρούν αυτά που για εμάς είναι πλέον δεδομένα. Φαίνεται ότι ο πειρασμός για λίγα κλικ παραπάνω είναι για κάποιους ακατανίκητος! Λίγη αυτοκριτική και μια δημόσια συγγνώμη δε βλάπτει….

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra