Επικαιρότητα

Πως ένας χρεωκοπημένος πατριάρχης εκποιεί τον ανεκτίμητο θησαυρό της Αγίας του Χριστού Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

εικόνα άρθρου: Πως ένας χρεωκοπημένος πατριάρχης εκποιεί τον ανεκτίμητο θησαυρό της Αγίας του Χριστού Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Την 20η Οκτωβρίου 2019, μετά την επίσημη υποδοχή στις Καρυές, ο πατρ. Βαρθολομαίος ανήγγειλε την αγιοκατάταξη τεσσάρων Αγιορειτών Οσίων. Του Δανιήλ Κατουνακιώτη, του Εφραίμ Κατουνακιώτη, του Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη και του Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Ύπνος βαθύς έπιασε ορισμένους αδελφούς, οι οποίοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την ημέρα της αναγγελίας «μεγάλη» για την Ορθοδοξία, ωσάν να περίμενε ο Τριαδικός Θεός μια ανίερη δοσοληψία για να δοξάσει τους Αγίους Του. Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας, έργα βλάσφημα που διχάζουν και πολεμούν την Εκκλησία να επισφραγίζονται με αγιασμένες μορφές της Ορθοδοξίας.

Βέβηλοι ρασοφόροι μνηστήρες εισέβαλαν στον Οίκο του Τριαδικού Θεού και πραγματοποιούν μία άνευ προηγουμένου λεηλασία. Πωλητές και αγοραστές συναλλάσσονται με το ακριβότερο «νόμισμα» πάνω στη γη. Έκαναν τους Αγίους της Εκκλησίας εμπόρευμα. Εξαγοράζουν συνειδήσεις, δημιουργούν τουριστικούς προορισμούς, «αγιάζουν» έργα του διαβόλου.

ΚΡΥΨΕ τους Αγίους Σου από εμάς Θεέ μου. ΔΕΝ τους αξίζουμε. Είμαστε οι βρώμικοι ογδοήτες.


Φαίη.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.