Επικαιρότητα

Πως κατηγορεί ο Τζέφρυ Πάϊατ την Ρωσική Εκκλησία ότι διχάζει την Παγκόσμια Ορθοδοξία!

εικόνα άρθρου: Πως κατηγορεί ο Τζέφρυ Πάϊατ την Ρωσική Εκκλησία ότι διχάζει την Παγκόσμια Ορθοδοξία!

…”η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται επίσης για να ανταποκριθούν στην πρόκληση που θέτει η Ρωσία στις δημοκρατικές μας αξίες και συγκεκριμένα στην ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης εδώ στην Ευρώπη”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από το oukraniko.blogspot.com το ακόλουθο άρθρο, το οποίο δημοσιεύουμε κατόπιν της σχετικής γραπτής άδειας της διαχειρίσεως της Ιστοσελίδας.


Τζέφρυ Πάϊατ: Η Ρωσική Εκκλησία διχάζει την Παγκόσμια Ορθοδοξία. Θα αυξηθούν οι Εκκλησίες που θα αναγνωρίσουν την Αυτοκεφαλία

Στις 9 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Πάϊατ, κατά τη συμμετοχή του στη «Διεθνή διάσκεψη εξωτερικών υποθέσεων για τη θρησκευτική Διπλωματία» έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση, όπως ότι: “η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προσπαθεί να διχάσει την παγκόσμια Ορθοδοξία και ότι θα αυξηθούν οι Εκκλησίες που θα αναγνωρίσουν την Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας”.

Ο κ. Τζέφρυ Πάϊατ στην εκτενή του παρέμβαση μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι: «το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία είναι θεμελιώδες για την εθνική ταυτότητα των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Αμερικανοί σέβονται βαθιά την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία διατήρησε τον ελληνικό πολιτισμό μέσω αιώνων οθωμανικής κυριαρχίας. 

Όταν ο Υπουργός Πομπέο συναντήθηκε με την Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσαν το κοινό μας όραμα για τη στήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο, είτε στην Τουρκία είτε στην Ουκρανία.

Ως στρατηγικοί εταίροι, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται επίσης για να ανταποκριθούν στην πρόκληση που θέτει η Ρωσία στις δημοκρατικές μας αξίες και συγκεκριμένα στην ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης εδώ στην Ευρώπη.

Η Ρωσία έχει κερδίσει έναν αρνητικό χαρακτηρισμό από την Επιτροπή Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας ως «χώρα ιδιαίτερης ανησυχίας» για συμμετοχή σε συστηματικές, συνεχείς και κατάφωρες παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας.

Η Ρωσία όχι μόνο αμφισβητεί την εξουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, αλλά συνεχίζει επίσης να προσπαθεί να καταστρέψει την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τροφοδοτώντας την αστάθεια και υπονομεύοντας την κυριαρχία ανεξάρτητων εθνών που έχουν Ορθόδοξη πλειοψηφία.

Όταν πέρυσι ο Οικουμενικός Πατριάρχης παραχώρησε Αυτοκεφαλία στην OCU σύμφωνα με τις επιθυμίες του ουκρανικού λαού, η Ρωσία σε απάντηση έκοψε τους δεσμούς με τον Παναγιώτατο. Στη συνέχεια, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έσπασε τους δεσμούς ή απείλησε να διακόψει τις σχέσεις με άλλες Εκκλησίες που ακολούθησαν το παράδειγμα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Αυτή η αναπτυσσόμενη ομάδα περιλαμβάνει τώρα την Εκκλησία της Ελλάδας, την Εκκλησία της Αλεξάνδρειας και όλη την Αφρική, και πιο πρόσφατα την Εκκλησία της Κύπρου. Η λίστα θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

Επεσήμανε επίσης το γεγονός ότι «αυτό το μήνα, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, εξ ονόματος της Ρωσικής Εκκλησίας, δήλωσε ψευδώς ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι αυτός που ξεκίνησε το σχίσμα.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη θαρραλέα υποστήριξή τους στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη, και ελπίζουμε ότι με την πάροδο του χρόνου, άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα σύμφωνα με τους κανόνες. Στο τέλος, ελπίζουμε ότι η Ρωσική Εκκλησία θα συμφιλιωθεί με την Εκκλησία της Ουκρανίας, αναγνωρίζοντας το κυρίαρχο δικαίωμα του ουκρανικού λαού να επιλέξει το δικό του μέλλον με τα δικά του μέσα λατρείας», κατέληξε ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ρωσικό ΥΠΕΞ για Πάιατ: Οι ΗΠΑ έχουν παίξει πολλές φορές το χαρτί της θρησκείας
Την παροιμία “όμοιος τον όμοιο αγαπά κι η κοπριά τα λάχανα” τη γνωρίζει ο…
 Κανένα παράπονο δεν έχει ο Τζέφρι Πάιατ από τους πνευματικούς ταγούς… Του κάνουν όλα τα γούστα!
– Επίσκεψη του Τζέφρι Πάιατ στον Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο (ΦΩΤΟ)
– Την παροιμία «όμοιος τον όμοιο αγαπά κι η κοπριά τα λάχανα» τη γνωρίζει ο κ. Πάιατ;
– Πάιατ και Αγγελοπούλου σε κοινή γραμμή· η Ελληνική Σημαία είναι το θύμα!
– Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ
– Με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συναντήθηκε ο Τζ. Πάιατ
– Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρεσβευτή των Η.Π.Α. για ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών
– Ο Αμερικανός Πρέσβυς και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών μίλησαν για θέματα Ορθοδοξίας και Πίστης. (Σωθήκαμε!)

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.