Επικαιρότητα

Πώς οι Ρουμάνοι Ορθόδοξοι αδελφοί μας τιμούν με πράξεις την μνήμη του Αγίου Παϊσίου 

εικόνα άρθρου: Πώς οι Ρουμάνοι Ορθόδοξοι αδελφοί μας τιμούν με πράξεις την μνήμη του Αγίου Παϊσίου 

Ο αγώνας του μακαριστού μας Γέροντα ας εμπνέει ιερείς, μοναχούς και όλους όσοι αγωνιζόμαστε  για τη διαφύλαξη της φιλτάτης Ορθοδοξίας μας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στο Ουρζιτσένι (Urziceni) της Ρουμανίας, στην περιοχή όπου αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, πραγματοποιήθηκε Θεολογική Διάσκεψη με θέμα «Ἡ Ὀρθοδοξία στό πλαίσιο τῆς Μεγάλης Ἐπανεκκίνησης».

Πριν την εκδήλωση, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της αδελφότητας του πατρός  Claudiu Buză, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Οσίου Παϊσίου. Στο πανηγυρικό συλλείτουργο ήταν παρόντες Ιερείς και πλήθος πιστών. Είναι η ιερή χούφτα, το μικρό ποίμνιο, του οποίου οι ποιμένες μην αντέχοντας τις οικουμενιστικές εκτροπές του οικουμενιστή Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ και των συν αυτώ, φυλάγουν το Δόγμα και την Αλήθεια της Εκκλησίας μέσα στην ιεροκανονική Αποτείχιση, ακολουθώντας τα βήματα των Αγίων μας σε καιρούς  αιρέσεων.

Η Θεολογική Διάσκεψη ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απέστειλε ειδικά για την εκδήλωση ο πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., μετά από αίτημα του π. Κλαούντιο. Οι πατέρες και το ποίμνιο άκουσαν τον χαιρετισμό του σεβαστού π. Θεοδώρου με μεγάλη χαρά καθώς θεωρούν ειδική ευλογία κάθε λόγο του σεβαστού διδασκάλου, ο οποίος  έχει επισκεφθεί μαζί με τον π. Σεραφείμ Ζήση τους αδελφούς μας στη Ρουμανία για να τους καθοδηγήσουν και να τους στηρίξουν στον αγώνα τους.

Εδώ οφείλουμε να προσθέσουμε πως μεγάλο ρόλο έπαιξε στον Ομολογιακό δρόμο που βαδίζουν και η αγωνιστική ιστοσελίδα του μακαριστού Ομολογητή παπά Νικόλα Μανώλη, η Κατάνυξη. Μέσα από αυτήν, όπως πολλοί από τους εκεί αδελφούς ομολογούν, μαθαίνουν, εμπνέονται και καθοδηγούνται σε θέματα Πίστεως! Δόξα Σοι!

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ομιλητών με τα εξής θέματα:
1. Μετανθρωπισμός και αντίχριστος
2. Ορθόδοξη ομολογία στην Αγορά των Παγκοσμιοποιητικών Ελίτ
3. Η Ορθόδοξη Εκκλησία στο πλαίσιο του έργου Great Reset
4. Άγιος Παΐσιος – φωτιστής και προφήτης των εσχάτων καιρών
5. «Μπορούμε και σήμερα να αγιάσουμε» (του π. Ιωάννη Ioan Ungureanu)

Τέλος, ο π. Claudiu Buză παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα: «Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης – διαφωτιστής και προφήτης των εσχάτων καιρών» και απαντήθηκαν ερωτήσεις των ακροατών. Μεταξύ των κύριων ομιλητών ήταν ο π. Ioan Ungureanu και ο αγωνιστής θεολόγος Mihai Silviu Chirilă.

Εμείς με τη σειρά μας, βαθύτατα συγκινημένοι από την ζέουσα Πίστη τους και ως πνευματικά τέκνα του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη, στέλνουμε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην αδελφότητα του π. Κλαούντιο και όλων των πατέρων που αγωνίζονται μέσα από την ιεροκανονική Αποτείχιση, ευχόμενοι ο αγώνας του μακαριστού μας Γέροντα να εμπνέει ιερείς, μοναχούς και όλους όσοι αγωνιζόμαστε  για τη διαφύλαξη της φιλτάτης Ορθοδοξίας μας. Να μιλούμε, να αντιδρούμε, γιατί όπως έλεγε και ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης “Αν η Εκκλησία δεν μιλάει, για να μην έρθει σε ρήξη με το κράτος, αν οι μητροπολίτες δεν μιλούν, για να τα έχουν καλά με όλους, γιατί τους βοηθάνε στα Ιδρύματα κλπ., οι Αγιορείτες πάλι αν δεν μιλούν, για να μη τους κόψουν τα επιδόματα, τότε ποιός θα μιλήση;

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι εκεί ιερείς, όπως και αλλού, συμβουλεύονται τον π. Θεόδωρο Ζήση για τα θέματα Πίστεως, τον προσκαλούν να τους μιλήσει και να τους ενισχύσει. Αυτό θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και για άλλους πατέρες εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας που η συνείδησή τους δεν αντέχει να κατατρώει τα σπλάχνα της Αγίας μας Εκκλησίας η παναίρεση του Οικουμενισμού. Η ιερή χούφτα, να είναι μία, ενωμένη.

Το βίντεο της Θεολογικής Διάσκεψης βρίσκεται εδώ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Χαιρετισμός στην Θεολογική Διάσκεψη του Urziceni της Ρουμανίας, προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου
Αποτείχιση του π. Νικολάου Μανώλη [βίντεο και κείμενο 2017]

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.