Επικαιρότητα
Πόσο αθώα ήταν τελικά η παρουσία του Πρωθυπουργού στη Δ.Ι.Σ.;
22 Δεκ 2021
Θα μάθει ο πιστός λαός του Θεού τι πραγματικά ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου;
Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Να ξεκαθαρίσουμε πως, σχετικά με την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού και της συνοδεία του στη συνεδρίαση της ΔΙΣ, χρήζει προσεκτικής διερεύνησης το καθεστώς υπό το οποίο νομιμοποιείται λαϊκός άντρας ή γυναίκα να παρευρίσκεται σε συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ.. Είναι δηλαδή ένα ζητούμενο, το αν και υπό ποιες προϋποθέσεις νομιμοποιείται στην Εκκλησιαστική μας Ιστορία η συμμετοχή λαϊκών σε Συνοδικές συνεδριάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο ευτυχώς.
Η επισήμανση αυτή ενώ φαίνεται επιφανειακή ή σχολαστικά τυπολατρική, ακριβώς συμβαίνει το αντίθετο, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον χαιρετισμό που απηύθυνε προς τον Πρωθυπουργό χαρακτήρισε ιστορική την παρουσία του εκεί, και τόνισε το συμβολισμό πίσω από το γεγονός.
Η κατευθυνόμενη από τα συστημικά μέσα επικαιρότητα ανέβασε πολύ το ζήτημα της πρόσληψης 4000 κληρικών, αναφορά που έριξε λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης. Σήκωσε προπέτασμα καπνού ικανό να κρύψει την πραγματική ατζέντα, η οποία παραμένει μέχρι ετούτη τη στιγμή καλά προφυλαγμένη.
Ακριβώς, επειδή η θέση της Κατάνυξης είναι και θα είναι προσανατολισμένη αταλάντευτα στα θέματα της πίστεως, διαβάζουμε ανάμεσα από τις γραμμές και προσπαθούμε να αναδείξουμε τις προεκτάσεις μιας τέτοιας επίσκεψης.
Είναι αλήθεια πως κατά την επιβολή του μέτρου των rapid tests στους πιστούς που εκκλησιάζονται, επιπλέον των υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων και μιλώντας με πολιτικούς όρους, η Εκκλησία της Ελλάδας “άδειασε” την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά.
Δεν μας απασχολεί το πόσο αληθινές είναι οι διαρροές από πηγές μέσα από την συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ.,οι οποίες κάνουν λόγο για αυστηρές συστάσεις από την Υπουργό Παιδείας, σε βαθμό που ενοχλήθηκαν κάποιοι Αρχιερείς.
Εκείνο που μας ενοχλεί αφάνταστα είναι η γενικότερη στάση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας. Η Εκκλησιαστική μας Διοίκηση σέρνει το χορό της υποταγής του ανθρώπου στο σύστημα χειραγώγησης και υποδούλωσης του ανθρωπίνου γένους.
Αχρήματες συναλλαγές, online αγορές, έξυπνα κινητά και ρολόγια για 24ωρη, διασύνδεση στο διαδίκτυο, έρχονται με αφορμή ένα υγειονομικό διαβατήριο να κλείσουν τον κύκλο του απόλυτου ελέγχου κάθε δραστηριότητας.
Η υποταγή και της Εκκλησιαστικής Διοίκησης σε αυτό τον ασφυκτικό κλοιό που περιτυλίγει την κοινωνική μας ζωή συνιστά τεχνητό αδιέξοδο και καλλιεργεί μια κατάσταση απελπισίας για τον πιστό λαό.
Το μήνυμα που μας περνάει η Εκκλησιαστική μας Διοίκηση είναι πως ΔΕΝ συνιστά λύση η Ορθόδοξη Πίστη στα προβλήματά μας. Αφήνει τον Θεό μακριά και σπρώχνει τον πιστό στη σκοτεινή άβυσσο της απελπισίας.
Λίγο λίγο, με μικρά ανεπαίσθητα βήματα, η Εκκλησία οδηγήθηκε από την Διοίκησή της σε μια κατάσταση πνευματικής ασφυξίας. Εδώ και δεκαετίες συντελείται μια ώσμωση με το πνεύμα της εκκοσμίκευσης και την πολιτική, με αποτέλεσμα να έχει απωλεσθεί εντελώς ο ρόλος της Εκκλησίας.
Η ατιμωρησία των Εκκλησιαστικών ταγών, η ευδαιμονία και το πνεύμα του ηδονισμού στο λαό, έναν ακατήχητο λαό που εκπαιδεύεται σιωπηλά στο διχασμό και την ανθρωποφαγία, συνιστούν ένα πνευματικό ναρκοπέδιο στο οποίο βασιλεύει ο Οικουμενισμός.
Όσο σκληρές και αν ακούγονται αυτές οι διαπιστώσεις, η αλήθεια είναι πολύ πιο οδυνηρή. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας στερείται της φλόγας της πίστεως που έκαιγε μέσα στα στήθη του πατρο- Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος αψήφισε τις θηριωδίες των Τούρκων και τις πανουργίες των Εβραίων της εποχής του και μαρτύρησε για την πίστη του γένους.
Στερείται της φλόγας της πίστεως που επί έναν ολόκληρο αιώνα έκαιγε στα στήθια του Αγίου Αυγουστίνου Καντιώτη, ο οποίος δε λογάριασε πείνα, κατοχή, εμφύλιο, δικτατορία, μεταπολίτευση, και σαν άγρυπνος σεισμογράφος κατέγραφε τις κινήσεις των λιθοσφαιρικών πλακών της απωλείας και κατέβαζε στους δρόμους τον ευσεβή λαό: “ Τὸ κηρύττει ὁ Ἀπόστολος Παῦλος ὅταν λέγει· «ἄνευ πίστεως», χωρίς πίστη, «οὐ δύνασαι εὐαρεστῆσαι τῷ Θεῷ». Τὸ εἶπε ὁ Θεάνθρωπος· «Ὁ πιστεύσας καὶ βαπτισθείς σωθήσεται». Πρίν πεῖ τὸ «ἀγαπᾶτε ἀλλήλους», μᾶς εἶπε, πιστεύετε τῷ Εὐαγγελίῳ καὶ μετανοεῖτε. Προηγεῖται ἡ πίστις. Σήμερα γίνεται μία πάλη. Εἶναι γραμμένο, κάπου εἶναι γραμμένο. Ἔχει σύνθημα ὁ διάολος. Ποιό εἶναι τὸ σύνθημά του σήμερα, στὸν εἰκοστό αἰῶνα, ἐδῶ στὴν Πατρίδα μας; Σφυρίζει δεξιά καὶ ἀριστερά, τί ζητάει; Ζητάει ὁ διάολος ἕνα πρᾶγμα, νὰ ἀδειάσουν οἱ ἐκκλησιές, αὐτό εἶναι τὸ σύνθημά του, νὰ ἀδειάσουν οἱ ἐκκλησιές”.
Στερείται της φλόγας της πίστεως του Οσίου γέροντα Αγάθωνα, του προηγουμένου της Ι.Μ. Κωνσταμονίτου, που έθεσε τον όρο της Ορθοδόξου πίστεως ως βίωμα: “Αν όμως βιώνεις, όπου και αν βρεθείς όπου και αν σταθείς, Ιησούς χθές σήμερον ο αυτός εις τους αιώνας”
Θα περιμένουμε με υπομονή την αποκάλυψη του πραγματικού περιεχομένου της συνάντησης και την ουσία της, πίσω από κάθε συμβολισμό.
Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει!
Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra
Δείτε σχετικά:
– Επιστολή Σεβ. Μητρ. Κυθήρων Σεραφείμ προς την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος 10-12-2021
– Το κατοστάρικο της προδοσίας
– Εκκλησίες με rapid test. Πώς θα γλυτώσουμε;
– Αντίθε(τ)ος σκοταδισμός
– Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στον δυστοπικό νεοναζισμό!