Επικαιρότητα

Πόσο μακριά φτάνει η δύναμη της Λέσχης Bilderberg; Συνέδριο με αποκαλύψεις-“φωτιά” εκ των έσω!

εικόνα άρθρου: Πόσο μακριά φτάνει η δύναμη της Λέσχης Bilderberg; Συνέδριο με αποκαλύψεις-“φωτιά” εκ των έσω!

Η σημασία και η δυναμική της περιβόητης Λέσχης Bilderberg τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση στην ισπανική πόλη της Κόρδοβα παρουσία αναλυτών που έχουν γνώση και έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην σχετική έρευνα για το πόσο μακριά φτάνουν τα πλοκάμια του πιο μυστικοπαθούς Club στον κόσμο, που αποτελείται από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ του πλανήτη…

Ο διπλωμάτης Bernardino Leon Gross ήταν ο μόνος από τους ομιλητές της Συνάντησης, ο οποίος παρακολούθησε στο παρελθόν συναντήσεις της Λέσχης και μάλιστα έξι φορές.

Κατά τη γνώμη του, οι συναντήσεις της Bilderberg “είναι μια αγορά πληροφόρησης, οι συμμετέχοντες έχουν συμφέροντα”, λέει.

Η πολιτική χρειάζεται λίγο μυστήριο, αλλά λειτουργεί με πιο συνηθισμένο τρόπο από όσο φανταζόμαστε. Ωστόσο, η «Bildeberg επιτρέπει ένα επίπεδο ειλικρίνειας και διαφάνειας που δεν επιτρέπουν άλλα κόμματα».

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που συντονίστηκε από την αναπληρώτρια διευθύντρια της La Vanguardia, Λόλα Γκαρσία, ζητήθηκε από τους ομιλητές να σχολιάσουν πόσο μακριά πηγαίνουν τα πλοκάμια ενός τόσο ισχυρού συλλόγου.

Σύμφωνα με τον Leon Gross, «όλοι οι πιο γνωστοί ηγέτες του κόσμου παρευρίσκονται στο Bilderberg Club, δεν σημαίνει ότι είναι εκεί για να καθοδηγήσουν τον κόσμο».

Για τον πολιτικό επιστήμονα Pablo Simón από την άλλη “δεν είναι καλή ιδέα να προσπαθήσουμε να βρούμε εύκολες εξηγήσεις για πολύπλοκα προβλήματα”.

Ο Simón αντιλαμβάνεται ότι στην περίπτωση της Λέσχης Bilderberg και άλλων παρόμοιων, δίνοντάς τους μεγάλη ευθύνη, η κοινωνία μπορεί να αναζητά μια εύκολη εξήγηση για να κατανοήσει καλύτερα έναν πολύ περίπλοκο κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, η Cristina Martín, ειδική δημοσιογράφος και συγγραφέας για θέματα που αφορούν στην Λέσχη, διαβεβαιώνει ότι είναι απαραίτητο να εξαφανιστεί η σιωπή για το περιεχόμενο των συναντήσεων. «Υπάρχουν κάτοικοι του κόσμου, υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχουν την οικονομία και αυτό που χρειάζεται είναι η δημοσιογραφία να διερευνά και να ελέγχει την εξουσία».

Η Martín Jiménez πρόσθεσε ότι «η συγκέντρωση της εξουσίας σε τόσο λίγα χέρια είναι ανήθικη».

Μια πτυχή στην οποία συμφώνησε ο πολιτικός επιστήμονας Pablo Simón, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «τα κέντρα εξουσίας και λήψης αποφάσεων απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την εποπτεία των πολιτών».

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.