Επικαιρότητα

Ποταμούς λαού χιλιάδες πιστών που ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μαυροβουνίου!

εικόνα άρθρου: Ποταμούς λαού χιλιάδες πιστών που ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μαυροβουνίου!

Η Εκκλησία έχει συμπαραστάτες στον αγώνα της ιατρούς, δημοσιογράφους, φοιτητές, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους στηρίζουν τον ιερό αυτό αγώνα.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Όσο απίστευτα κι αν δείχνουν αυτά που διαβάζουμε για τη δίωξη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τις κρατικές αρχές στο Μαυροβούνιο, είναι όμως η πραγματικότητα. Οι τελευταίες εικόνες καταγράφουν ως ποταμούς λαού χιλιάδες πιστών που ξεχύθηκαν στους δρόμους, υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσιά τους παρά τις κάθε είδους πιέσεις και παρά τις συλλήψεις επισκόπων και ιερέων. Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 σε όλες τις πόλεις του Μαυροβουνίου έλαβαν χώρα οργανωμένες πορείες  και προσευχές. Κλήρος και λαός συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις ανήκουστες κατεδαφίσεις ιερών ναών και μοναστηριών. Η Εκκλησία έχει συμπαραστάτες στον αγώνα της ιατρούς, δημοσιογράφους, φοιτητές, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους στηρίζουν τον ιερό αυτό αγώνα.

Όπως δείχνουν τα πράγματα ο νόμος για τη «θρησκευτική ελευθερία» στο Μαυροβούνιο στοχεύει στην απόσπαση από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ναών και μοναστηριών και την παραχώρησή τους στην ανασυσταθείσα το 1993 «ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου» (CPC). 

Η σθεναρή στάση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου μας συγκινεί και παράλληλα μας οδηγεί στην ανάγκη να αναζητούμε και στη δική μας Πατρίδα κάποιο Μητροπολίτη με ανάλογο πνευματικό ανάστημα, ο οποίος θα στηρίζει και θα εμπνέει το λαό του Θεού στα δύσκολα που πλησιάζουν καλπάζοντας.

Δείτε σχετικά:
Μαυροβούνιο: αναστάτωση στο στρατόπεδο των αντίχριστων και φιλοταγκαλικών δυνάμεων
Μαυροβούνιο: Πολιτικό παιχνίδι και πειθαρχικές ποινές σε όσους παρακολουθούν ορθόδοξες λειτουργίες
– Ο Μητροπολίτης που δεν υπέκυψε στους άνομους νόμους
– Ο Πατριάρχης της Σερβίας για το Μαυροβούνιο, για τις ΗΠΑ και τον Πάπα!
– Το Φανάρι θα δώσει Τόμο Αυτοκεφαλίας και στους σχισματικούς του Μαυροβουνίου δηλώνει ο επικεφαλής τους
– Σερβία – Μαυροβούνιο: Πονηρό θρησκευτικό νομοσχέδιο· μήπως πρόκειται για εκβιασμό σε σχέση με το Ουκρανικό;
– Κυβέρνηση Μαυροβουνίου: «Kατάσχουμε τους Ναούς σας και τους δίνουμε στους σχισματικούς που θα πάρουν Αυτοκεφαλία από το Φανάρι»
– Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: «Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Χριστός και όχι ο Βαρθολομαίος»

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.